Това, което говорих за времето през май преди месец, не

...
Това, което говорих за времето през май преди месец, не
Коментари Харесай

Проф. Рачев призна грешка и прогнозира голям дъжд преди 24 май

Това, което приказвах за времето през май преди месец, не се сбъдна. Това самопризнание направи в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев. Той изясни, че всички дълготрайни модели за времето у нас са се оказали неверни и не са планували по-студеното време.

През този месец температурите са по-ниски с 2 градуса от нормата, сподели проф. Рачев. Той добави, че тук-там в страната към този момент е изпълнена месечната норма на преваляванията, а те ще продължат и в идващите дни.

„ Излъгах доста дами, че пущам слънцето още в събота ", пошегува се синоптикът.Язовирите, от които се взема питейна вода са на макс, тъй че не може да се чака суша, разяснява климатологът.

Тази седмица най-лошо време ни очащва в четвъртък, когато ще вали щедро и на доста места ще има гръмотевични стихии. Прогнозата на проф. Рачев за празника 24 май са, че отново ще вали, само че по-слабо и единствено в избрани часове.

През петък, събота и неделя времето ще е по-стабилно и по-слънчево. Температурите в цялата страна ще станат над 20 градуса, предвижда климатологът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР