В рамките на конференцията Build 2024 Microsoft представи Surface Laptop,

...
В рамките на конференцията Build 2024 Microsoft представи Surface Laptop,
Коментари Харесай

Microsoft представи Surface Laptop, базиран на Arm-процесора Snapdragon X Elite с до 22 часа живот на батерията

В рамките на конференцията Build 2024 Microsoft показа Surface Laptop, основан на Arm-процесора Snapdragon X Elite на Qualcomm. Предварителните поръчки на устройството започнаха през вчерашния ден. Доставките на устройството ще стартират на 18 юни. През март Microsoft пусна Surface Laptop 6, само че въз основата на процесори Intel Core Ultra. Новият Arm Surface Laptop може да се смята за различна версия.

Новият Surface Laptop ще се предлага във версии с 13,8-инчов и 15-инчов сензорен екран. Компанията твърди, че устройството употребява най-яркия екран (600 нита) от всички устройства Surface. То предлага поддръжка на HDR и технологията Dolby Vision IQ за възстановяване на качеството на картината.

Новият Surface Laptop е „ с 80% по-бърз от преносимия компютър от предходното потомство “ (Surface Laptop 5) и обезпечава до 22 часа възпроизвеждане на видео, настояват от Microsoft. В режим на сърфиране в браузър 15-инчовата версия на преносимия компютър ще обезпечи до 15 часа живот на батерията, означават от компанията.

Новият Surface Laptop ще предлага 16 или 32 GB RAM и SSD с потенциал 256, 512 или 1 TB. Лаптопът е оборудван с тъчпад с противоположна връзка. Към преносимия компютър могат да бъдат свързани до 3 монитора с 4K резолюция. И всички те, както и личният екран на преносимия компютър могат да работят по едно и също време. Това удобно отличава устройството от най-нови MacBook Air на Apple, основани на процесора Apple M3, които поддържат свързване на до два външни екрана, само че с ограничавания – при свързване на два външни екрана екранът на преносимия компютър би трябвало да остане изключен. Ако капакът на преносимия компютър е отворен и дисплеят на Macbook Air е включен, може да бъде деен единствено един външен екран, както при моделите Air, основани на процесори M1 и M2.

Microsoft класифицира Surface Laptop в новата марка компютри Copilot Plus. В нея компанията включва компютри, които дават отговор на избрани спецификации. По-специално, такива компютри би трябвало да оферират от 16 GB RAM и от 256 GB непрекъсната памет, както и да са оборудвани с високопроизводителен невронен процесор (NPU). Последният е нужен за работата на функционалностите с изкуствен интелект на операционната система Windows, като да вземем за пример новата функционалност Recall. Тя следи всичко, което се случва на компютъра (какви приложения са стартирани, какви документи и папки са отворени) и разрешава на потребителите да търсят съответната информация благодарение на Copilot.

Компанията също по този начин разгласи, че за новия Arm Surface Laptop са пуснати нативни версии на приложенията на Adobe (Photoshop, Lightroom, Firefly и Express). Те са налични от през вчерашния ден. Illustrator и Premiere Pro са обещани за стартиране през юни. Microsoft споделя, че компютрите Copilot Plus ще получат новите функционалности на Windows AI по-рано от компютрите, основани на процесори Intel.

Цената на 13,8-инчовия преносим компютър Arm Surface Laptop стартира от 999 $, а на 15-инчовия – от 1199 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР