Мерките за частична мобилизация в Русия са приключени, докладва руският

...
Мерките за частична мобилизация в Русия са приключени, докладва руският
Коментари Харесай

Шойгу докладва на Путин, че мобилизацията е приключила - 82 000 призовани вече са на фронта

Мерките за " частична " готовност в Русия са завършени, рапортува съветският министър на защитата Сергей Шойгу на президента Владимир Путин на среща в Кремъл, излъчена по държавната телевизия.

На 14 октомври Путин заяви, че мобилизацията, оповестена от него с декрет на 21 септември, ще завърши след към две седмици. Точно след толкоз беше обявено, че това е реалност, въпреки към момента да няма декрет за това.

Шойгу сподели, че са били призовани общо 300 000 души , каквито планове бяха оповестени още първоначално. Няма по какъв начин тези данни да бъдат доказани. Според военния министър 82 000 от мобилизираните към този момент са били ситуирани в зоната на военните дейности, а други 218 000 минават образование на полигони.

Сред мобилизираните има над 1300 представители на изпълнителната власт на разнообразни равнища и над 27 000 бизнесмени, а 13 000 жители са се явили да изпълнят своя дълг без призовки, сподели още министърът.

Средната възраст на мобилизираните мъже е 35 години . Шойгу призна, че има проблеми с обезпечаването на наборни бойци, само че сподели, че те са едвам при започване на ограниченията.

Шойгу съобщи, че не се възнамерява спомагателна военна тегоба. Според него военните служби ще продължат да работят с военнослужещи на контракт и доброволци.

Активисти за правата на индивида постоянно оповестяват, че управляващите нарушават оповестените правила за готовност и че доста от призованите даже не минават медицински прегледи. Самите наборни бойци се оплакват от неприятни условия, незадоволителни доставки и закани от страна на командирите.

Имало е и случаи, когато в армията са одобрявани новобранци, които не би трябвало да са в армията. От началото на мобилизацията в Русия броят на палежите на военни служби и административни здания се е нараснал.

Медиите към този момент оповестиха за смъртните случаи на мобилизирани руснаци в Украйна. Броят на жертвите към този момент е десетки. Понякога сред мобилизацията и обявените смъртни случаи минават по-малко от три седмици. Когато Путин беше запитан за това, той сподели, че образованието в Русия продължава от пет до 10 дни, преди да бъдат изпратени на фронта, и по-нататък се организира в зоната на военните дейности.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР