Как църквата да привлече младото поколение? Това е въпрос, който

...
Как църквата да привлече младото поколение? Това е въпрос, който
Коментари Харесай

Песни на Тейлър Суифт в немска църква, за да привличат младите

Как църквата да притегли младото потомство? Това е въпрос, който си задават в доста страни. В евангелската черква в старинния немски град Хайделберг знаят отговора – Тейлър Суифт.

Именно църковни служби с музика на известната американска певица водят младите в църквата в Хайделберг. Миксът от музика онлайн, само че и истории от духовния живот на Тейлър Суифт привлякоха хиляди. Тя се счита за най-голямата поп звезда в света и е културен феномен в Съединени американски щати, пишат от NOVA.

" Работата е там, че като естествена черква ние привличаме все по-малко хора на църковните служби. Това е тъпо, само че хората имат духовна потребност, даже и да не вървят на черква. Ние от 2015 година насам организираме служби с поп музика от реализатори. Имахме църковна работа с Queen, с музиката на Майкъл Джексън през есента, а в този момент преднамерено избрахме Тейлър Суифт, с цел да притеглим по-младите генерации. Всъщност искахме да създадем работа с музиката на Лейди Гага на 12 май, подобен беше проектът. В къси периоди променихме решението си, откакто Тейлър Суифт завоюва " Грами “ за най-хубав албум за четвърти път. Това в никакъв случай не се е случвало на множеството реализатори ", споделя доктор Винченцо Петрака, свещеник на градската черква и остарялата градска енория Heiliggeist-Providenz.

Освен за музиката на църковната работа става дума и за индивида Тейлър Суифт. " Тейлър Суифт е доста забавна. Тя идва от католическа среда, израснала е в американския Библейски пояс, където религията, културата и политиката вървят доста тясно дружно, а по-късно се еманципира, като се афишира за християнка и демократка по едно и също време. И това е в действителност вълнуващо в нея ", споделя още той.

Младите хора са в църквата, само че освен те. " Особено се фокусирахме върху по-младите хора, които също пристигнаха. Имаше доста почитатели на Тейлър Суифт, изключително ученички. Но също по този начин и хората, които идват на черква в неделя, също бяха там. Голямото ни терзание беше, че те ще останат настрани, само че всички се смесиха. Имахме огромно събиране от доста младежи, почитатели на Тейлър Суифт, които довоедоха майките си на службата. Имахме двойка, която празнуваше 40-ата годишнина от сватбата си. Той беше в инвалидна количка, а една жена беше с 89-годишната си майка ", изяснява свещеник Петрака. Според него църквата би трябвало да бъде новаторска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР