Русия страда от вътрешно разделение и раздор, прикрити от илюзорно

...
Русия страда от вътрешно разделение и раздор, прикрити от илюзорно
Коментари Харесай

Русия страда от вътрешно разделение, прикрито от илюзорно единство, каза Христо Грозев

Русия страда от вътрешно разделяне и разкол, прикрити от илюзорно единение. Това сподели проверяващият публицист Христо Грозев в неделя.

Той приказва във видообръщение пред Парламентарната асамблея на НАТО, чиято пролетна сесия се организира сред 25 и 27 май в София. Грозев работи в групата за проверяваща публицистика Белингкат и е един от сътрудниците на съветския опозиционер Алексей Навални, който в съветски затвор през февруари.

Според Грозев милиони души в Русия са вътрешно разселени дисиденти, които не желаят публично да изразят своето несългасие със обстановката с нашествието в Украйна. " Те са едно безшумно малцинство и едно доста комплицирано болшинство, което не схваща какви са аргументите и задачите на войната в Украйна ", сподели още Грозев.

По думите му Кремъл сполучливо популяризира подправени истории за упадъка на Запада, полезностите на народна власт и либерализма. " Един неуместен, само че доста сполучлив образец за интрига на дезинформация, публикувана посредством голям брой източници в последно време, беше подправеният разказ, че президентът Путин скоро ще разкрие доказателства, че Иисус е бил черен ", сподели още Грозев.

" Това е доста таргетирана акция за дезинформация, която реализира голям брой обсъждания в Тик Ток и Ютюб ", добави той.

Според журналиста технологиите през днешния ден не се употребяват най-вече за положително, а за зло, макар че изкуственият разсъдък е също толкоз добър в идентифицирането на неавтечнити вести, колкото и в това да основава подправено наличие.

Христо Грозев е български жител, който живее в чужбина. В края на 2022 година след началото на съветската инвазия в Украйна той беше от Русиябез да бъде конкретизирано закононарушението, в което е обвинен.

Грозев е създател на редица следствия, в това число на самолетната злополука в Източна Украйна, при който починаха 298 души през 2014 година, отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал , както и това на опозиционера Алексей Навални. През последната година Белингкат се концентрира върху съветската военна експанзия в Украйна
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР