Резолюцията за геноцида в Сребреница е поражение преди всичко за

...
Резолюцията за геноцида в Сребреница е поражение преди всичко за
Коментари Харесай

Според Додик резолюцията за Сребреница е поражение за босненската политика

„ Резолюцията за геноцида в Сребреница е проваляне на първо място за босненската политика “,заяви президентът на Република Сръбска (РС) Милорад Додик.

„ Трябваше да има политика на единодушие с нас (босненските сърби – б.р.), а не на смирение към чужденците, американците и германците “, написа Додик в обществената мрежа Instagram.

Той счита, че босненците са избрали така наречен политика на смирение, с цел да „ създадат най-голямото зло на сърбите “.

„ Сега се оказа, че това не е по този начин. Ние, сърбите, би трябвало да кажем - стига толкоз! Вече нямаме никакво съображение да им се доверяваме. " - сподели още президентът на районен съд.

Припомняме, на 23 май Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава резолюцията за геноцида в Сребреница. С нея 11 юли се утвърждава като Международен ден в памет на геноцида в Сребреница.

През юли 1995 година в босненския анклав Сребреница сръбските сили, командвани от военачалник Ратко Младич и Радован Караджич, избиха единствено за няколко дни над 9000 души. До през днешния ден са открити телата на над 8000 от тях. Те са заровени в местността Поточари край Сребреница. Това е най-голямото кръвопролитие на цивилни в Европа след Втората международна война. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР