Локомотив Пловдив завърши с победа сезона в Първа лига, след

...
Локомотив Пловдив завърши с победа сезона в Първа лига, след
Коментари Харесай

Ранен гол донесе победа на Локомотив Пловдив срещу ЦСКА

Локомотив Пловдив приключи с победа сезона в Първа лига, откакто „ черно-белите “ реализираха най-малък триумф с 1:0 над ЦСКА като хазаин в дуел от последния 35-и кръг на шампионата. Единственото попадение в мача на „ Лаута “ осъществя Петър Андреев още в петата минута.

Двубоят стартира чудесно за " смърфовете ", които откриха резултата още в петата минута. Бабакар Дион центрира от десния фланг към наказателното поле, където Петър Андреев бе изтърван от отбраната на „ алените “ и падайки съумя да засече с глава в мрежата на Димитър Евтимов за 1:0.



Малко по-късно голмайсторът на пловдивчани бе наложително сменен от Кристиян Пешов поради травма.

Втората част стартира с добра опция пред вратата на гостите от столицата. Защитата на „ алените “ не се ориентира добре при центриране от директен свободен удар и след безредие Мичи Нтело бе оставен да стреля от близка отдалеченост, Евтимов обаче парира, а при добавката на белгиеца Лазар Туфегджич почисти пред голлинията.

Играчите на Стамен Белчев дадоха отговор в 53-та минута. Георги Чорбаджийски засече с глава центриране на Джонатан Линдсет, само че Мартин Луков сподели отличен инстикт и съумя да отклони топката, която по-късно срещна напречната греда.



В 81-та минута Иван Турицов получи добра опция да обстрелва вратата на Локомотив Пловдив от към 12-13 метра, само че Луков за следващ път се оправи със обстановката и по този начин домакините се поздравиха с крайния триумф.

Така „ смърфовете “, които през днешния ден бяха водени от Константин Мирчев, завършват акцията на пето място в класирането с 58 точки.

ЦСКА пък приключва сезона на трета позиция с 67 точки и ще играе бараж за присъединяване в шампионата Лига на конференциите против седмия в крайното нареждане.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР