Образователната система трябва да се подготви за матури на електронни

...
Образователната система трябва да се подготви за матури на електронни
Коментари Харесай

Образователният министър: Трябва да се подготви за матури на електронни устройства

" Образователната система би трябвало да се приготви за матури на електронни устройства и цифровизация на изпитния развой ". Това сподели служебният министър на образованието Галин Цоков пред bTV.

" Обсъждаме матурите да стартират последователно да се ползват на електронни устройства, по този начин както е при матурата по осведомителни технологии ", посочи Цоков.

Той подсети, че в доста страни това към този момент е реалност.

" Трябва да се опитва в пробни матури, би трябвало да има необятен разговор с родителите, с цел да се вземе сходно решение, тъй като това значи в допълнение съоръжение на учебното заведение със съответните електронни устройства, както и подготовка на тестванията и обезпечаване на електронна среда ", добави министърът.

Той отговори и на въпроса по какъв начин може да се приспособява образованието към новото цифрово потомство.

" Това ново потомство доста лесна пренасочва вниманието си към други действия. Те даже към този момент не употребяват Facebook а са в ТикТок, тъй като там клиповете са 10-15 секунди, по-късно се скролва и идва ново наличие ", сподели Галин Цоков.

По думите му актуалните просветителни системи вършат сериозен разбор, с цел да приспособяват образованието към новите генерации.

" Това, което ние успяхме да създадем през последните месеци, е да пуснем платформата " Дигитална раница " и тя да стигне до всеки възпитаник. Тя ще даде опция за дигитализиране на образованието, персонализиране на образованието ", регистрира министърът.

Той добави, че идващите пет години тази платформа ще се усъвършенства въз основата на европейски план.

За заплатите в системата на висшето обучение служебният министър напомни, че към този момент са преведени два транша към университетите, а последният би трябвало да бъде преведен към края на юни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР