Композиторът Ричард Шърман, написал песните за филмовите класики на Дисни

...
Композиторът Ричард Шърман, написал песните за филмовите класики на Дисни
Коментари Харесай

Почина известен Дисни композитор

Композиторът Ричард Шърман, написал песните за филмовите класики на Дисни като Мери Попинз, умря на 95-годишна възраст в Бевърли Хилс, пишат от BBC .

В работата си Шърман си партнира с починалия си брат Робърт, с който печелят два Оскара през 1965 година за музиката по Мери Попинз. Някои от най-известните песни на двамата братята включват " Trust in Me " на Jungle Book и " Truly Scrumptious " на Chitty Chitty Bang Bang.

Смъртта му беше оповестена в изказване на Disney. В него се споделя, че Шърман е умрял " заради възрастово заболяване " в медицински център в Лос Анджелис.

" Аристокотките ", " Вещицата с летящото легло " и късометражните филми на " Мечо Пух " бяха измежду другите продукции на Дисни, които включват текстове и музика на двамата композитори.

Във кино лентата " Спасяването на мистър Банкс " от 2013 година, който споделя за историята зад основаването на Мери Попинз, можем да забележим актьорите Джейсън Шуорцман и Бенджамин Новак да играят двамата братя.

Песента им " Supercalifragilisticexpialidocious " се трансформира в цялостен шлагер, влизайки в Billboard Hot 100 през 1965 година

Братята Шърман бяха наградени и с Оскар за най-хубава музика и най-хубава истинска ария за " Chim Chim Cher-ee ".

По време на своята 65-годишна кариера Ричард Шърман стана част от " вътрешния кръг от креативен гении " на Уолт Дисни, споделят от компанията. " Ричард Шърман е роден в Ню Йорк на 12 юни 1928 година Той печели три награди " Грами " и получава 24 златни и платинени албума ", се прибавя в изказването.

Неговият гений беше отличен със звезда на Холивудската алея на славата.

Двамата братя са написали повече от 150 песни за Дисни, в това число музиката по кино лентата " Капан за родители " от 1961 година

Шърман продължаваше да играе значима роля в продуцирането на музикални филми в преклонна възраст. През 2023 година той написа нова ария с композитора Фабрицио Манчинели за късометражния анимационен филм " Mushka ".

Погребението на Ричард Шърман ще бъде на 31 май в Калифорния.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР