Националният отбор по волейбол за мъже загуби от Нидерландия с

...
Националният отбор по волейбол за мъже загуби от Нидерландия с
Коментари Харесай

България отстъпи и пред Нидерландия по волейбол

Националният тим по волейбол за мъже загуби от Нидерландия с 1:3 (16:25, 25:20, 13:25, 20:25) в последния си мач от първата седмица на Лигата на нациите, игран в турския курорт Анталия. Това бе първи триумф на Нидерландия над България от 21 години насам.

Селекционерът Джанлоренцо Бленджини заложи на състав: Симеон Николов, Алекс Грозданов, Георги Татаров, Аспарух Аспарухов, Николай Колев, Денис Карягин и либеро Мартин Божилов. В игра се появиха още Димитър Димитров, Николай Вълчинов, Илия Петков, Владимир Гърков и дебютантът Борис Начев.  

Първият гейм не стартира добре за българския отбор, който бързо изостана с 0:3, а по-късно и с 3:10. Най-голямата разлика за Нидерландия бе при 21:12, а след това и в края на гейма за 25:16.

Втората част бе доста по-различна, като двата тима бяха равностойни, а отборът на Кико Бленджини взе задатък при 10:8. Родният отбор поведе с 20:14 и не позволи съреника да се върна в гейма, затваряйки го при 25:20.

Третият гейм бе най-слаб за България, като разликата се отвори още първоначално и частта изглеждаше решена при 10:2 за " лалетата ". Съперникът поведе и с 21:8, като в последна сметка българите означиха едвам 13 точки.

Четвъртата маст бе по-равностойна, макар че " лалетата " още веднъж бяха водещият отбор. На моменти задатъкът им стигаше до 5 точки, само че в някои решителни моменти България намаляваше пасива си до 3. В последна сметка отборът на Бленджини отстъпи с 20:25.

Най-резултатен за българския отбор бе Денис Карягин с 10 точки, Георги Татаров приключи с 8, а центърът Николай Колев - със 7.

Най-резултатни в мача бяха внидерландците Нимир и Тер Хорст, отбелязали по 14 точки.

Така подмладеният отбор на България приключи първата седмица от Лигата на нациите с една победа и три загуби при геймово съответствие 4:10. Отборът е на 13-о място във краткотрайното класиране, като след него са отборите на Съединени американски щати, Турция и Иран. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР