Израел продължава бомбардировките в Ивицата Газа, включително в Рафах.Това се

...
Израел продължава бомбардировките в Ивицата Газа, включително в Рафах.Това се
Коментари Харесай

Въпреки нареждането на Международния съд. Израел продължава атаките в Рафах

Израел продължава бомбардировките в Ивицата Газа, в това число в Рафах .

Това се случва ден откакто Международният съд ( Министерски съвет ) на Организация на обединените нации да " неотложно да спре " военните интервенции в южния град.

Израел не дава знаци, че решението на Министерски съвет е повлияло на военните му проекти.

" Израел не е и няма да прави военни интервенции в региона на Рафах, които „ основават условия на живот, които биха могли да причинят унищожаването на палестинското цивилно население, напълно или отчасти “, сподели в израелският консултант по националната сигурност Цахи Ханегби в отговор на сходна дефиниция в решението на Министерски съвет.

Рано сутринта в събота, часове след решението на съда, Израел нанесе удари по линията Газа, до момента в който боевете сред израелските войски и бойците на палестинската паравоенна формация Хамас, оповестена за терористична от Съединени американски щати и Европейски Съюз, не престават.

Съобщава се за въздушни удари в Рафах и централния град Дейр ал Балах.

В решението си от 24 май Министерски съвет сподели, че Израел би трябвало да спре офанзивата си в Рафах и да предприеме незабавни ограничения за справяне с филантропичната рецесия в целия район. Мерките би трябвало да включват наново отваряне на граничния пункт Рафах с Египет.

Заповедта е част от дело, заведено от Южна Африка, което упреква Израел в геноцид и желае от съда да постанови, че Израел би трябвало да спре офанзивата си в южния град.

В друго решение от 26 януари Министерски съвет постанови, че Израел би трябвало да направи всичко, с цел да предотврати геноцид по време на своята атака, само че не подреди преустановяване на огъня. На 28 март съдът подреди на Израел да предприеме всички нужни и ефикасни дейности за обезпечаване на съществени хранителни доставки на палестинското население в Газа.

Решенията на съда са правно обвързващи, макар че той няма по какъв начин да ги наложи. Последното решение ускори интернационалния напън върху Тел Авив дни откакто Норвегия, Ирландия и Испания Палестинската страна и откакто основният прокурор на Международния углавен съд (МНС) за арест по обвинявания във военни закононарушения за израелския министър председател Бенямин Нетаняху, Израелският министър на защитата Йоав Галант и висши водачи на Хамас.

Израел и Хамас водят война от 7 октомври 2023 година, когато бойците на ислямистката формация започнаха масирана трансгранична офанзива против Израел. Около 1200 израелски жители бяха убити при офанзивата, до момента в който други 240 бяха взети за заложници, някои от които към момента се държат от Хамас в Газа. В отговор офанзивата на Израел, която продължава към този момент осем месеца, взе десетки хиляди жертви.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР