Есенен хендмейд фест превзе Националния дворец на културата. Десетки творци

...
Есенен хендмейд фест превзе Националния дворец на културата. Десетки творци
Коментари Харесай

Хендмейд фест потопи столичани в магията на ръчно изработените стоки

Есенен хендмейд фест завладя Националния замък на културата. Десетки създатели демонстрираха неповторими творби на изкуството, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По щандовете изобилстваше от разнородни артикули – бижута, кукли, облекла, картички и доста други продукти и артикули, които са неповторими, тъй като са създадени единствено в една численост.

Сред изложителите е артистът от Пловдивския трагичен спектакъл Тодор Дърлянов. 28-годишният мъж описа за какво е почнал самичък да прави гривни.

„ Приятелката ми доста искаше бижута, като всички дами. В един миг се усетих, че мога да й ги направя и ще ми излезе много по-евтино ”, разкрива претекстовете си Дърлянов.

Той най-вече с хематит и корали като материалите си купува от Гърция, Италия и други места.

„ Правя най-вече гривни за ръка. Имам пръстенчета и всевъзможни други забавни неща ”, сподели Тодор.

Погледът ни приковават и творенията на Славина Николова, която придава нюанс на обувки, облекла, чанти и шалове като привнася спомагателни багри и изображения върху тях.

„ Използвам багра за текстил или такава за кожа. Рисувам ги свободно, на ръка, с четка и за наслаждение. Старая се всичко да е шарено, с цел да може човек, когато ги носи да има положително въодушевление в това забързано всекидневие ”, сподели Славина и добави, че първоначално правела такива неща за дарове, само че откакто околните я подтикнали, събрала храброст и преди 2 години решила да трансформира заниманието си в източник на спомагателни доходи.

Попитана какъв брой лишава да изрисува един чифт обувки, младото момиче отговори, че работата не е трудоемка, само че самото съхнене на боята лишава повече време, което може да стигне до 4 дни.

Славина призна, че в направата на торбите и шаловете оказва помощ баба й, тъй като тя не може да шие на машина.

„ Използвам естествени материали, рециклирам. Старая се всичко да е единична численост. На процедура, който си купи нещо от нас знае, че е едно-единствено ”, акцентира Славина. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР