Бившият военен министър Николай Ненчев катастрофира категорично с Полша, в

...
Бившият военен министър Николай Ненчев катастрофира категорично с Полша, в
Коментари Харесай

Бившият военен министър приземи авиацията, обяви президентът Радев

Бившият боен министър Николай Ненчев " катастрофира изрично с Полша, в това време отряза доставките от Русия. Авиацията изпадна в цялостен колапс. " Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти преди да влезе в правосъдната зала като очевидец по делото против Ненчев за контракта с Полша за ремонт на изтребителите " МиГ-29 ".

Радев отхвърли да е препоръчвал на Ненчев да подписа контракт с Полша, а единствено му е казвал, че страната има капацитет да поддържа българските самолети, само че това би трябвало да се изследва.

Радев обаче е посъветвал да се подписа неотложно контракт с съветската " РСК МиГ ", който обаче Ненчев не е извършил. Три съществени неща съм твърдял във всевъзможни документи, разменени с Ненчев, съобщи президентът. Това са неотложен контракт с " РСК МиГ ", с цел да не остане авиацията на земята. Търсене на опция за диверсификация на доставки и услуги с Полша и доставката на нов аероплан.

Според Радев по случая с Полша Ненчев изцяло се е провалил, защото е съумял да издейства единствено един контракт за ремонт на шест мотора.

По думите на президента Ненчев се е хвърлил " слепешком " към огромен контракт с Полша за интеграция на логистична поддръжка, макар предизвестието на Радев, оглавявал Военновъздушни сили по това време, че подобен договор ще е " доста сложен, дълъг, може би неосъществим ".

Президентът се съгласи с прокуратурата и обвиняването, че Ненчев е сложил авиацията на трупчета като съгласно Радев това е станало поради незнанието и безхаберието му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР