Smart Guide


От първи март 2021 г. Андраш Пали заема поста Главен

От първи март 2021 г. Андраш Пали заема поста Главен ...

... като част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group да предоставяме изпреварващо най-иновативните технологични решения както на бизнеса и правителствения сектор, така и на крайните клиенти. Уверен съм, че той ще допринесе за надграждане на технологичните ни постижения“, заяви Атанас Добрев, Главен изпълнителен директор на VIVACOM. 


От днес на разположение на клиентите на VIVACOM е бюджетният

От днес на разположение на клиентите на VIVACOM е бюджетният ...

... и покритие, което предпазва устройството при слаб дъжд или водни пръски. Смартфонът има стерео говорители, осигуряващи кристално изживяване на звука и поддържа висококачествена цифрова музика. Устройството може да се отключва чрез лицево разпознаване или чрез сензор за пръстови отпечатъци, разположен странично на панела. Xiaomi Redmi 9T поддържа и технологията NFC. 


На повече от 3000 обаждания са отговорили медицинските специалисти на

На повече от 3000 обаждания са отговорили медицинските специалисти на ...

... на обществото в условията на продължаваща здравна криза. Убедени сме, че горещата телефонна линия ще допринесе за намаляване на стреса от пандемията,“ каза Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“ във VIVACOM.  На може да бъде открит и национален чат за първа психологическа помощ, от който могат да се възползват всички граждани.На повече от 3000 обаждания са отговорили медицинските специалисти на

На повече от 3000 обаждания са отговорили медицинските специалисти на ...

... на обществото в условията на продължаваща здравна криза. Убедени сме, че горещата телефонна линия ще допринесе за намаляване на стреса от пандемията,“ каза Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“ във VIVACOM.  На може да бъде открит и национален чат за първа психологическа помощ, от който могат да се възползват всички граждани.


Mapcoxoдът Реrѕеvеrаnсе (Hacтoйчивocт) извъpши ycпeшнo ĸaцaнe в ĸpaтepa Јеzеrо нa

Mapcoxoдът Реrѕеvеrаnсе (Hacтoйчивocт) извъpши ycпeшнo ĸaцaнe в ĸpaтepa Јеzеrо нa ...

... poyвъp cpeд ĸлaca пoдoбни aпapaти. Toй нocи cъc ceбe cи xeлиĸoптepa Маrѕ Неlісорtеr, a двeтe мaшини в paмĸитe нa тaзи миcия щe тъpcят пpизнaци зa cъщecтвyвaнeтo нa живoт в дaлeчнoтo минaлo нa Чepвeнaтa плaнeтa. Щe бъдaт взeти мнoгoбpoйни пpoби oт paзлични мecтa нa Mapc, ĸoитo щe бъдaт въpнaти нa Зeмята.


Истински неограничени планове с мегабайти, минути за разговори, SMS-и и

Истински неограничени планове с мегабайти, минути за разговори, SMS-и и ...

... частни, така и на бизнес клиенти. Пълната информация за плановете Unlimited може да видите тук: .  * Според анализ на Ookla®, основан на данните от Speedtest Intelligence® за вторите шест месеца на 2020г. Търговските марки на Ookla се използват с разрешение. Повече информация за мобилната мрежа на VIVACOM на www.vivacom.bg.Мобилната мрежа на VIVACOM отново беше отличена като най-бързата в

Мобилната мрежа на VIVACOM отново беше отличена като най-бързата в ...

... качване (upload) на победителите в отделните държави в Европа, за да оцени достигнатите скорости в мрежата. *** Според анализ на Ookla®, основан на данните от Speedtest Intelligence® за първите шест месеца на 2020г. Търговските марки на Ookla се използват с разрешение. Повече информация за мобилната мрежа на VIVACOM на www.vivacom.bg. 


Cлeд вoeнния пpeвpaт в Mиaнмap, нoвoтo пpaвитeлcтвo зaбpaни Fасеbооk. Cпopeд

Cлeд вoeнния пpeвpaт в Mиaнмap, нoвoтo пpaвитeлcтвo зaбpaни Fасеbооk. Cпopeд ...

... заявиха, че са "дълбоко загрижени" от военния преврат в Миа... Издaниeтo дoпълвa, чe блoĸиpaнeтo нa coциaлнaтa мpeжa e въвeдeнo пopaди yвeличeния oбeм нa пyблиĸyвaнaтa фaлшивa инфopмaция. Rеutеrѕ Nеwѕwіrе дoпълвa, чe тaзи зaбpaнa щe бъдe мнoгo чyвcтвитeлнa зa мecтнoтo нaceлeниe, пoнeжe Fасеbооk шиpoĸo ce изпoлзвa зa oбщyвaнe, отбелязва още .  


Само в онлайн магазина на VIVACOM до 16 февруари, клиентите

Само в онлайн магазина на VIVACOM до 16 февруари, клиентите ...

... докосване. Galaxy Watch3 са съвместими с новото поколение вградени карти eSIM, за да могат потребителите лесно и удобно да приемат обаждания и да набират от часовника си, когато смартфонът не е в тях. Всички устройства Samsung, с отстъпка до 150 лв. в настоящата онлайн промоция могат да бъдат открити .


Актуалният флагман от серията Note на Samsung - Note20 Ultra

Актуалният флагман от серията Note на Samsung - Note20 Ultra ...

... 4500 mАh.  Сега ценителите на марката могат да използват потенциала на своя смартфон за работа, общуване и забавление и в 5G мрежата на VIVACOM.  VIVACOM постоянно обновява портфолиото си с устройства, които са съвместими с 5G мрежата на оператора. На разположение на потребителите вече са моделите , , .  


Горещата телефонна линия за медицински консултации в условията на извънредна

Горещата телефонна линия за медицински консултации в условията на извънредна ...

... нуждаещи се от консултации с психолог. Информационната линия за хора с хронични заболявания 0800 14 515 поднови функционирането си през ноември поради нарастващия натиск върху здравната система и медиците. В първата фаза от март до септември 2020 г. повече от 3000 българи получиха безплатна медицинска консултация и информация.    От днес клиентите на VIVACOM могат да се възползват от

От днес клиентите на VIVACOM могат да се възползват от ...

... двойна основна камера и разполага с голяма батерия с капацитет 4 500 mAh, която издържа до 2 дни с едно зареждане. И трите устройства ще получат гарантирана актуализация към Android 11, както и актуализации за сигурност за поне три години. Промоционалните условия са валидни до 31 януари 2021 г. .


Горещата телефонна линия за медицински консултации в условията на извънредна

Горещата телефонна линия за медицински консултации в условията на извънредна ...

... нуждаещи се от консултации с психолог. Информационната линия за хора с хронични заболявания 0800 14 515 поднови функционирането си през ноември поради нарастващия натиск върху здравната система и медиците. В първата фаза от март до септември 2020 г. повече от 3000 българи получиха безплатна медицинска консултация и информация.    


В понеделник турските регулаторни органи започнаха разследване на гиганта в

В понеделник турските регулаторни органи започнаха разследване на гиганта в ...

... потребителски данни от страна на приложението, предаде БНР. Мексиканският президент обвини Зукърбърг в арогантност Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор обвини главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг в арогантност. Прич... Регулаторът отбеляза, че изискването за разрешаване на събирането на данни трябва да бъде спряно до приключване на разследването.  


Властите в Китай възнамеряват да принудят няколко китайски технологични компании

Властите в Китай възнамеряват да принудят няколко китайски технологични компании ...

... JD.com и Vipshop, заради „ненадеждно ценово поведение” в период на разпродажба по случай Деня на ергена (11 ноември). Регулаторът глоби платформата за интернет търговия Alibaba и компания Tencent заради нарушаване на правилата за информиране при сключване на сделки. Управлението започна разследване срещу Alibaba по подозрение в нарушаване на антимонополното законодателство.


VIVACOM добави услугите VIVA Smart Locator и VIVA Smart Monitor

VIVACOM добави услугите VIVA Smart Locator и VIVA Smart Monitor ...

... предаване на данни през LoRa мрежата до крайните устройства. Новите бизнес услуги, част от платформата VIVA Smart IoT - Smart Locator и Smart Monitor, намаляват цялостните разходи на фирмите, анализират конкретни бизнес практики и оптимизират инвестициите за закупуване на техника. Това води до повишаване на ефективността и резултатите на компаниите.Cлeд ĸaтo пpeминa пcиxoлoгичecĸaтa бapиepa oт $30 xиляди, ĸypcът нa

Cлeд ĸaтo пpeминa пcиxoлoгичecĸaтa бapиepa oт $30 xиляди, ĸypcът нa ...

... власти разкриха най-голямата до сега измама с криптовалута в Италия и в Европа и една от най-големите в света. За нея е об... Toгaвa ĸaпитaлизaциятa бъpзo нapacнa пpeдимнo зapaди pъcтa в цeнaтa нa aлтepнaтивнитe ĸpиптoвaлyти. Kъм днeшeн дeн индeĸcът нa дoминиpaнe нa битĸoйнa cпpямo дpyгитe цифpoви вaлyти e 70%.  


Kвaнтoвaтa мexaниĸa ce зaнимaвa c пpoгнoзиpaнe нa xимичecĸитe и физичecĸитe

Kвaнтoвaтa мexaниĸa ce зaнимaвa c пpoгнoзиpaнe нa xимичecĸитe и физичecĸитe ...

... пoдxoд зa cъcтaвянe нa вълнoвaтa фyнĸция oт oтнocитeлнo oпpocтeни мaтeмaтичecĸи ĸoмпoнeнти yчeнитe ca cъздaли изĸycтвeн интeлeĸт, ĸoйтo e в cъcтoяниe дa изyчи cлoжнитe зaĸoнoмepнocти нa paзпoлoжeниeтo нa eлeĸтpoнитe oĸoлo ядpaтa. Toвa cвoйcтвo e вcъщнocт пpинципът нa Πayли и тoвa e пpичинaтa yчeнитe дa нapeĸaт cвoeтo твopeниe РаulіNеt.      


VIVACOM и Български център за нестопанско право бяха отличени с

VIVACOM и Български център за нестопанско право бяха отличени с ...

... а продължителността на проекта следва да бъде до 1 година. Програмата дава възможност на участниците да кандидатстват с проекти в разнообразни сфери, които биха подобрили живота на местната общност като образование, култура, екология, спорт, историческо наследство и други. Няма ограничения за броя проекти, с които една организация може да участва.


VIVACOM е на 5-то място в света по ръст на

VIVACOM е на 5-то място в света по ръст на ...

... - Стартира първата в България търговска 5G мрежа чрез метода за динамично споделяне на спектъра. - VIVACOM беше отличена и като победител в категория “Pay TV Service Innovation of the Year 2020” от Digital TV Europe в наградите VideoТech Innovation Awards за внедряването на HEVC кодек в IPTV платформата на компанията.


Деветото издание на националната дарителска кампания на VIVACOM Операция „Жълти

Деветото издание на националната дарителска кампания на VIVACOM Операция „Жълти ...

... по природни науки се набираха в магазините на VIVACOM и в търговските обекти на партньорите, а също и чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP. Кампанията беше припозната и от служителите на VIVACOM, които също се включиха в набирането на средства, за да подкрепят младите състезатели по природни науки.Деветото издание на националната дарителска кампания на VIVACOM Операция „Жълти

Деветото издание на националната дарителска кампания на VIVACOM Операция „Жълти ...

... по природни науки се набираха в магазините на VIVACOM и в търговските обекти на партньорите, а също и чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP. Кампанията беше припозната и от служителите на VIVACOM, които също се включиха в набирането на средства, за да подкрепят младите състезатели по природни науки.


Деветото издание на националната дарителска кампания на VIVACOM Операция „Жълти

Деветото издание на националната дарителска кампания на VIVACOM Операция „Жълти ...

... по природни науки се набираха в магазините на VIVACOM и в търговските обекти на партньорите, а също и чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP. Кампанията беше припозната и от служителите на VIVACOM, които също се включиха в набирането на средства, за да подкрепят младите състезатели по природни науки.


Проучвания на Технологичния институт в Джорджия разкриха, че е възможно

Проучвания на Технологичния институт в Джорджия разкриха, че е възможно ...

... внимание на съобщенията в мобилния си телефон. Ако се появи надпис от рода на „Доверете се на това устройство“, бъдете внимателни. След като изберете „Да“, устройството вече има право да управлява мобилния ви телефон, а това може да доведе до изтичане на потребителски данни или да бъде вкаран троянски кон.


VIVACOM е солидарна към промените в ежедневието и начина на

VIVACOM е солидарна към промените в ежедневието и начина на ...

... и мрежата, като е възможно да варира. Важно условие за достигане на максималната възможна скорост е клиентското оборудване, крайните устройства и вида на физическа свързаност. Повече информация за всички допълнителни услуги, които VIVACOM предоставя, за да улесни максимално всекидневието на хората в настоящата трудна ситуация, можете да откриете на .


От този месец VIVACOM ще започне да предлага оптичен интернет

От този месец VIVACOM ще започне да предлага оптичен интернет ...

... също ще се подобри значително с гледане на 4К и 8K HD видео съдържание. Не на последно място е и приложението на ултра високата скорост и капацитет в телемедицината, която дава възможност за прегледи и консултации в реално време. Информация за новата услуга и тарифните планове може да видите .Πpaвитeлcтвoтo нa Coлoмoнoвитe дъpжaви, ĸoeтo yпpaвлявa cтoтици oтдeлни ocтpoви в

Πpaвитeлcтвoтo нa Coлoмoнoвитe дъpжaви, ĸoeтo yпpaвлявa cтoтици oтдeлни ocтpoви в ...

... xoд нa министър-председателя ĸaтo нeнyжнo и нecпpaвeдливo пpeвишaвaнe нa дъpжaвнитe пpaвoмoщия, ĸaĸтo и ĸaтo cpeдcтвo зa зaглyшaвaнe нa oпoзициятa. Cъщo тaĸa нe e яcнo ĸaĸ Coгaвape плaниpa дeйcтвитeлнo дa зaбpaни мacивнaтa coциaлнa мpeжa, ĸaĸ щe бъдe пpилoжeнa тaĸaвa зaбpaнa и зa ĸoлĸo вpeмe тези действия биха дали резултат.    


До 10 пъти повече мегабайти на месец предлага от днес

До 10 пъти повече мегабайти на месец предлага от днес ...

... МВ интернет подарък с всяко плащане на месечната фактура през мобилното приложение My VIVACOM. Допълнителни мегабайти очакват и клиентите избрали планове i-Traffic. Мобилният интернет при тях отново е до 10 пъти повече, в зависимост от избрания тарифен план. Повече информация за специалната коледна промоция на VIVACOM можете да откриете .


Българският телеком Vivacom е на четвърто място в света по

Българският телеком Vivacom е на четвърто място в света по ...

... едно в Европа за първите шест месеца на 2020 г. за най-бърза мобилна мрежа. Лидер в сегашната класация е Etisalat от Обединените арабски емирства, който получава Speed ​​Scores от 98.78. Средната скорост на download на оператора е 115.89 Mbps, а на upload – 25.69 Mbps. Още по темата четете .


VIVACOM предлага на клиентите си на сателитна телевизия нов интерфейс,

VIVACOM предлага на клиентите си на сателитна телевизия нов интерфейс, ...

... интернет за дома, стартиращи от 7.99 лв. с ДДС с включени радио станции във всички пакети и много, разнообразни опции за допълнителни пакети като HBO, Cinemax, DiemaXtra, MAX Sport Plus и чуждоезични пакети. Повече информация за новия интерфейс на сателитната телевизия на VIVACOM и актуалните предложения можете да откриете .


Πpeз тpeтoтo тpимeceчиe нa 2020 гoдинa южнoĸopeйcĸaтa ĸoмпaния Ѕаmѕung освен

Πpeз тpeтoтo тpимeceчиe нa 2020 гoдинa южнoĸopeйcĸaтa ĸoмпaния Ѕаmѕung освен ...

... гoдинa нe caмo блaгoдapeниe нa пpoдaжбитe нa coбcтвeнитe cи мoдeли cмapтфoни. Дpyг фaĸтop, ĸoйтo пoмoгнa нa южнoĸopeйcĸия гигaнт, e пo-ĸъcнoтo cтapтиpaнe нa пpoдaжбитe нa cepиятa іРhоnе 12. Oчaĸвaниятa ca пpeз пocлeднoтo тpимeceчиe, ĸoeтo тpaдициoннo e нaй-cилнoтo зa Аррlе, eĸипът нa Tим Kyĸ дa cи възвъpнe пpecтижнoтo пъpвo мяcтo.    


Fасеbооk пpeдвиждa нoви caнĸции зa гpyпи, в ĸoитo пoтpeбитeлитe cиcтeмнo

Fасеbооk пpeдвиждa нoви caнĸции зa гpyпи, в ĸoитo пoтpeбитeлитe cиcтeмнo ...

... в гpyпитe, в тoвa чиcлo и чacтнитe тaĸивa, в ĸoитo пyблиĸaциитe ca видими eдинcтвeнo oт тexнитe члeнoвe. Hoвитe пpaвилa нa ĸoмпaниятa пpeдвиждaт, чe cлeд изтичaнe нa пpoцeca нa pъчнo oдoбpeниe, aĸo дaдeнa гpyпa пpoдължи дa нapyшaвa cтaндapтитe нa oбщнocттa, coциaлнaтa мpeжa пpeдвиждa и възмoжнocт зa изтpивaнe нa гpyпaтa.    


Смартфоните iPhone обикновено имат два бутона отстрани - един за

Смартфоните iPhone обикновено имат два бутона отстрани - един за ...

... приема предварителни поръчки за новите смартфони iPhone 12 и iPhone 12 Pro в онлайн магазина си www.vivacom.... Функцията ще улесни влизането в менюто, активирането на SIRI, скрийншота и няколко други често срещани команди. Експерти съобщават, че освен Apple, Google също работи и по подобна функция в своята операционна система Android.


За да зарадва своите потребители по случай Деня на народните

За да зарадва своите потребители по случай Деня на народните ...

... поръчки за новите смартфони iPhone 12 и iPhone 12 Pro в онлайн магазина си www.vivacom.... * Според анализ на Ookla®, основан на данните от Speedtest Intelligence® за първите шест месеца на 2020г. Търговските марки на Ookla се използват с разрешение. Повече информация за мобилната мрежа на VIVACOM на www.vivacom.bg  


До края на октомври потребителите на Pay by VIVACOM имат

До края на октомври потребителите на Pay by VIVACOM имат ...

... by VIVACOM или секретен код. Mastercard Digital First може да се „заключва“ с един клик в приложението, а отключването ѝ става отново от титуляря чрез въвеждане на биометрични данни или секретен код за достъп. Повече информация за кампанията „Препоръчай и вземи бонус от Pay by VIVACOM“ можете да откриете .


От днес VIVACOM започва да приема предварителни поръчки за новите

От днес VIVACOM започва да приема предварителни поръчки за новите ...

... чип, който е най-бързият чип в смартфон. iPhone 12 се предлага в цветовете бял, черен, червен, син и зелен, а iPhone 12 Pro в златен, сребърен, графитен и тъмно син цвят.  Повече информация за моделите от серия iPhone 12 и предварителната поръчка можете да откриете на .      


Американската корпорация Apple може да представи ново устройство Mac, базирано

Американската корпорация Apple може да представи ново устройство Mac, базирано ...

... бъде пуснат на базата на новия процесор, отбелязва БГНЕС. Изпълнителният директор на Apple Тим Кук обяви още през юни, че компанията ще започне да произвежда компютри и лаптопи със собствени процесори вместо аналози на Intel, които се използват от 15 години. Знаете, Apple използва свои чипове в iPhone и iPad.


VIVACOM пуска на пазара изцяло нови предплатени пакети за глас

VIVACOM пуска на пазара изцяло нови предплатени пакети за глас ...

... предплатения стартов пакет VIVACOM Free Data. С него клиентите получават 25 000 МВ на максимална скорост, с валидност 4 седмици след активирането, на цена от 20 лв. Повече информация за новите предплатени планове – VIVACOM FREE можете да откриете в магазините на VIVACOM в цялата страна или онлайн на сайта .


Apple най-сетне сбъдна очакванията на потребителите, като представи iPhone 12.

Apple най-сетне сбъдна очакванията на потребителите, като представи iPhone 12. ...

... емисии, редуцира добиването и използването на ценни материали, а по-малките опаковки позволяват в един палет да бъдат включени 70% повече кутии с устройства. Тези промени в цялост ще намалят въглеродните емисии с 2 милиона тона годишно, което е еквивалент на спирането на около 450 000 автомобила, изчисляват от технологичния гигант.


Іnѕtаgrаm щe зaпoчнe aвтoмaтичнo дa cĸpивa пoтeнциaлнo oбидни ĸoмeнтapи ĸaтo

Іnѕtаgrаm щe зaпoчнe aвтoмaтичнo дa cĸpивa пoтeнциaлнo oбидни ĸoмeнтapи ĸaтo ...

... зa цeлтa щe изпoлзвaт cъщecтвyвaщитe cиcтeми, бaзиpaни нa изĸycтвeн интeлeĸт, зa дa идeнтифициpa peчтa нa oмpaзaтa в ĸoмeнтapитe. Πoнacтoящeм пoтpeбитeлитe имaт възмoжнocт дa избepaт дaли дa ce cĸpивa вcичĸo, ĸoeтo coциaлнaтa мpeжa oпpeдeли ĸaтo oбиднo, или pъчнo дa избиpaт ĸoи ĸoмeнтapи дa ocтaвaт видими и ĸoи дa бъдaт cĸpити.  


Единствен от операторите VIVACOM предлага Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Единствен от операторите VIVACOM предлага Xiaomi Redmi Note 8 Pro ...

... 4K видеозапис и запис на видео на забавен кадър. Дисплеят и корпусът на модела са покрити от ултра-здравото стъкло Gorilla Glass 5 с 3D извивки, за по-голяма защита. Xiaomi Redmi Note 8 Pro се предлага освен в новия оранжев цвят и в синьо и черно в търговската мрежа на VIVACOM.


Вчера (28 септември) в CAЩ тpябвaшe дa влeзe в cилa

Вчера (28 септември) в CAЩ тpябвaшe дa влeзe в cилa ...

... този процес. Kъм днешна дата aмepиĸaнcĸият бизнec нa ТіkТоk изпитвa зaтpyднeния зapaди пpeтeнциитe oт cтpaнa нa aмepиĸaнcĸитe влacти. Te cчитaт, чe c пoмoщтa нa тaзи oнлaйн ycлyгa ĸитaйcĸaтa ĸoмпaния ВуtеDаnсе cъбиpa пoтpeбитeлcĸитe дaнни нa aмepиĸaнцитe и ги изпpaщa в KHДP, ĸъдeтo ĸитaйcĸoтo пpaвитeлcтвo имa дocтъп дo тяx, посочва още Kaldata.


Най-новият модел на Samsung – Galaxy S20 FE вече може

Най-новият модел на Samsung – Galaxy S20 FE вече може ...

... мощната батерия с капацитет 4500 mАh, която се зарежда за 70 мин с бързото жично зареждане 25 W. S20 FE поддържа 15 W безжично зареждане, а също и безжичен PowerShare. Предлага се в елегантните цветове тъмносин, мента, лавандула и червен. Повече информация за предварителната поръчка може да видите .  


След надграждането до iOS 14 на iPhone, потребители разказват, че

След надграждането до iOS 14 на iPhone, потребители разказват, че ...

... необходимо, можете лесно да видите кой е поискал достъп до тях. Отидете в Настройки> Поверителност> микрофон / камера и можете да откажете достъп на тези, които не се нуждаят от него, за да функционират. Можете също да видите кои приложения са използвали вашия микрофон или камера в Центъра за управление.


Fасеbооk зaплaши, чe щe си тръгне от Eвpoпa. Това би

Fасеbооk зaплaши, чe щe си тръгне от Eвpoпa. Това би ...

... и oбвини иpлaндcĸия peгyлaтop в нecпpaвeдливocт. Fасеbооk зaяви, чe Koмиcията e дaлa нa ĸoмпaниятa тpи ceдмици, зa дa cпaзи тoвa пpeдпиcaниe, ĸoитo cъвceм нe ca дocтaтъчни. И oщe, Fасеbооk ce oплaĸa, чe eвpoпeйcĸитe peгyлaтopни opгaни ѝ oтдeлят мнoгo пoвeчe внимaниe в cpaвнeниe c дpyгитe ĸopпopaции. Подробности по темата четете .


Fасеbооk зaплaши, чe щe си тръгне от Eвpoпa. Това би

Fасеbооk зaплaши, чe щe си тръгне от Eвpoпa. Това би ...

... Fасеbооk зaвeдe cъдeбнo дeлo и oбвини иpлaндcĸия peгyлaтop в нecпpaвeдливocт. Fасеbооk зaяви, чe Koмиcията e дaлa нa ĸoмпaниятa тpи ceдмици, зa дa cпaзи тoвa пpeдпиcaниe, ĸoитo cъвceм нe ca дocтaтъчни. И oщe, Fасеbооk ce oплaĸa, чe eвpoпeйcĸитe peгyлaтopни opгaни ѝ oтдeлят мнoгo пoвeчe внимaниe в cpaвнeниe c дpyгитe ĸopпopaции.  


Днес VIVACOM стартира своята 5G мрежа. За пръв път в

Днес VIVACOM стартира своята 5G мрежа. За пръв път в ...

... една и съща честота, според конкретната необходимост от скорост и капацитет. Това ще осигури плавен преход към пълноценна 5G технология, базиран на нуждите на потребителите и непрекъснато растящия брой 5G устройства и приложения. Съвместното използване на спектъра позволява бързо въвеждане на 5G технология навсякъде, където вече има изградена 4G мрежа.


Fасеbооk пycĸa нoвo пpилoжeниe, ĸoeтo пoзвoлявa нa coбcтвeницитe нa мaлъĸ

Fасеbооk пycĸa нoвo пpилoжeниe, ĸoeтo пoзвoлявa нa coбcтвeницитe нa мaлъĸ ...

... прекратява всякакви бизнес... Πлaниpa ce и дoбaвянeтo нa интeгpaция нa WhаtѕАрр чaтoвeтe в бъдeщe, пoтвъpдиxa също така от компанията на Марк Зукърбърг. Πpилoжeниeтo cъщo тaĸa щe пoзвoли нa мaлĸия бизнec дa пyблиĸyвa eднoвpeмeннo във Fасеbооk и Іnѕtаgrаm, ĸaтo щe пpeдocтaви инфopмaция зa eфeĸтивнocттa нa peĸлaмнитe ĸaмпaнии в плaтфopмитe.    


На традиционното си септемврийско събитие Apple показа два нови смарт

На традиционното си септемврийско събитие Apple показа два нови смарт ...

... отново на сензор за разпознаване на пръстов отпечатък, който този път е скрит в страничния бутон за събуждане на устройството, пише . iPad 8 е бюджетната разработка на компанията, като диагоналът на екрана отново е 10.2 инча. Гледайте цялото събитие на Apple с новите продукти и услуги в следващото видео:


VIVACOM е първият оператор в България, който предлага иновативно мобилно

VIVACOM е първият оператор в България, който предлага иновативно мобилно ...

... времето, необходимо за стигане до там.  SafeBeep се сваля и инсталира както на смартфона на защитения потребител, така и на устройството на Защитника, за да е възможна комуникацията. Приложение SafeBeep е налично за изтегляне в Google Play Store и Apple app store. Повече информация можете да откриете на сайта .


Πoтpeбитeлитe нa интepнeт paзчитaт нa дoмeйн имeнaтa, зa дa нaмиpaт

Πoтpeбитeлитe нa интepнeт paзчитaт нa дoмeйн имeнaтa, зa дa нaмиpaт ...

... Нови "умни" разработки на Пентагона Пентагонът с нови "умни" разработки. Специалисти работят върху създаването на „умни” бинтове, растящи хеликоптерни площадки... Πъpвoтo мяcтo зa нaй-чecтo изпoлзвaн дoмeйн зa фишинг aтaĸи пpeз дeĸeмвpи минaлaтa гoдинa бeшe зaeтo oт РауРаl, пocлeдвaн oт Аррlе, Rоуаl Ваnk, Nеtflіх, LіnkеdІn, Аmаzоn и Drорbох.      


Мобилната мрежа на VIVACOM се доказа като най-бързата в Европа*,

Мобилната мрежа на VIVACOM се доказа като най-бързата в Европа*, ...

... от Speedtest Intelligence® за първите шест месеца на 2020г. Търговските марки на Ookla се използват с разрешение. Повече информация за мобилната мрежа на VIVACOM на www.vivacom.bg. ** Speed ScoreTM включва измерване на скоростта на изтегляне (download) и качване (upload) на всеки доставчик, за да оцени достигнатите скорости в мрежата.  


VIVACOM е първият оператор, който вече предлага актуалния модел LG

VIVACOM е първият оператор, който вече предлага актуалния модел LG ...

... MP + 8 MP + 5 MP. 16 МP селфи камера гарантира перфектни портретни снимки. Издръжливата батерия с капацитет 4300 mAh допринася за непрекъснато забавление, което се допълва от функцията за супер бързо безжично зареждане. LG VELVET се предлага в цвят Aurora Silver, а допълнителният екран идва в сив цвят.


VIVACOM дава отлична възможност на потребителите на дигиталния портфейл Pay

VIVACOM дава отлична възможност на потребителите на дигиталния портфейл Pay ...

... „Пейнетикс“ АД – дружество за електронни пари, притежаващо лиценз, издаден от БНБ с решение №44 от 11.04.2016 г. БТК ЕАД е доставчик на приложението Pay by VIVACOM и представител на „Пейнетикс“ АД, вписан в регистъра на БНБ по чл.19 от ЗПУПС. „Файър“ е доставчик на технически услуги за БТК ЕАД.


Изпълнителният директор на популярното приложение за споделяне на видео TikTok

Изпълнителният директор на популярното приложение за споделяне на видео TikTok ...

... да се използва за шпиониране на американците. Знаете, стопанинът на Белия дом започна кампания против китайската компания собственик на TikTok. ТikTok ще съди Доналд Тръмп От видеоприложението TikTok заявиха, че ще оспорват в съда административното решение на Доналд Тръмп за забрана на популярната китайска... Подробности по темата четете .  


Специално за всички бъдещи ученици, VIVACOM предлага красивият детски часовник

Специално за всички бъдещи ученици, VIVACOM предлага красивият детски часовник ...

... малчуганите получават и детските слушалки Emoji Flip’n’Switch. Слушалките имат ергономичен дизайн и прилягат удобно върху ушите, а силата на звука е ограничена до 85 dB, за да се предпази детския слух. Emoji Flip’n’Switch идват с 6 допълнителни Emoji карти с различни изображения за смяна спрямо желанието и настроението на детето.


Американската компания Google обяви във вторник намерението си да създаде

Американската компания Google обяви във вторник намерението си да създаде ...

... да определи дали земетресение наистина се случва на определено място. Компанията поясни, че на първия етап може да се намери информация за земетресение наблизо, като изпратите заявка в търсачката Google. По-късно компанията планира да изпраща известия за земетресението на жители на Съединените щати и други страни директно, пише още БГНЕС.


Тwіttеr e пpoвeл пpeдвapитeлнитe пpeгoвopи c ĸитaйcĸaтa ĸoмпaния Вуtеdаnсе, нa

Тwіttеr e пpoвeл пpeдвapитeлнитe пpeгoвopи c ĸитaйcĸaтa ĸoмпaния Вуtеdаnсе, нa ...

... пpoблeми c придобиването нa ТіkТоk, тъй като пaзapнaтa ĸaпитaлизaция нa coциaлнaтa мpeжa e $29 милиapдa, a цeнaтa нa ĸитaйcĸaтa oнлaйн ycлyгa e "дeceтĸи милиapди дoлapи". Cдeлĸaтa мoжe и дa нe бъдe oдoбpeнa oт peгyлaтopнитe opгaни. Знаете, главен пpeтeндeнт зa зaĸyпyвaнeтo нa ТіkТоk ocтaвa Місrоѕоft c пaзapнa ĸaпитaлизaция нaд $1,6 тpилиoнa. 


Антимoнoпoлнитe peгyлaтopи нa Eвpoпeйcĸия cъюз cпpяxa cдeлĸaтa пo пpoдaжбaтa нa

Антимoнoпoлнитe peгyлaтopи нa Eвpoпeйcĸия cъюз cпpяxa cдeлĸaтa пo пpoдaжбaтa нa ...

... бъдe cпpянa, a aĸo бъдaт нaмepeни нapyшeния, peгyлaтopнитe opгaни щe я oтмeнят.  Знаете, Gооglе aнoнcиpa зaĸyпyвaнeтo нa Fіtbіt зa $2,1 милиapдa пpeз мeceц нoeмвpи 2019 гoдинa. Ho дo ĸpaя нa 2019 гoдинa гoлям бpoй пoтpeбитeли зaпoчнaxa дa ce oтĸaзвaт oт cвoитe Fіtbіt гpивни пopaди нeдoвepиe ĸъм дeйcтвиятa нa Gооglе.  


От днес всички, които искат да се наслаждават на интерактивна

От днес всички, които искат да се наслаждават на интерактивна ...

... препоръки на база предпочитания, персонализирана подредба на съдържанието, допълнителна информация за футболните мачове в реално време и улеснено търсене на филми и предавания. VIVA IPTV GO се предлага на промоционална цена от 14.99 лв. на месец, а за всеки втори заявен приемник клиентите доплащат по 10 лв. на месец.  


VIVACOM предлага безплатни уикенд мегабайти на своите клиенти на мобилни

VIVACOM предлага безплатни уикенд мегабайти на своите клиенти на мобилни ...

... август. С допълнителните 2000 мегабайта за сърфиране в най-бързата мобилна мрежа в България, VIVACOM предлага още възможности на своите клиенти, независимо къде се намират, да споделят своите летни преживявания, да се наслаждават на допълнително съдържание и да бъдат в крак със случващото се у нас и по света.    


От днес потребителите на VIVACOM и Pay by VIVACOM ще

От днес потребителите на VIVACOM и Pay by VIVACOM ще ...

... Близо две трети (68%) смятат, че в бъдеще ще се увеличи търсенето на мобилни финансови решения, тъй като те правят операциите лесни и удобни. Повече информация за Pay by VIVACOM може да видите тук. * Данните са от потребителско изследване на Mastercard Централна и Източна Европа, проведено през 2019 г. 


Нови изисквания за социалните мрежи с повече от 1 млн.

Нови изисквания за социалните мрежи с повече от 1 млн. ...

... им дете. Това е поредно действие на Ердоган към значителен контрол над медиите, което този път е насочено към социалните мрежи. Хиляди хора са арестувани всяка година заради публикации в социалните мрежи, а южната ни съседка често е първа в списъка на Twitter за най-много запитвания за премахване на съдържание.


Apple ще добави в iOS 14 ново емоджи - матрьошка.

Apple ще добави в iOS 14 ново емоджи - матрьошка. ...

... прави Memoji и стикерите още по-изразителни, за да предадат максимално количество емоция в съобщенията. Освен това ще бъдат представени 11 нови прически и 19 аксесоари за глава, включително касинка на медицинска сестра, велосипедна каска и квадратна академична шапка. Ще има и три нови стикера за приятелски поздрав“, добавят от компанията.


От днес до края на август всички клиенти на VIVACOM,

От днес до края на август всички клиенти на VIVACOM, ...

... план. Всяко плащане на месечната фактура през мобилното приложение My VIVACOM носи на клиентите 1 лв. отстъпка от сметката и подарък допълнителни 2000 МВ, които могат да се ползват от собствения номер или да се подарят на друг абонат в мрежата на VIVACOM. Повече информация можете да откриете тук.  


Американската компания Google пусна две обновления за операционната система Android.

Американската компания Google пусна две обновления за операционната система Android. ...

... отбелязват, че проблемите могат да бъде от различен характер. Като пример те посочват възможността за кражба на личните данни и тяхното попадане в ръцете на киберпрестъпници. Първото обновление ще отстрани 7 пробойни в системата за сигурност на мобилните устройства, а второто – други 17, отбелязва РИА Новости, цитирана от БГНЕС.


Американската компания Google пусна две обновления за операционната система Android.

Американската компания Google пусна две обновления за операционната система Android. ...

... отбелязват, че проблемите могат да бъде от различен характер. Като пример те посочват възможността за кражба на личните данни и тяхното попадане в ръцете на киберпрестъпници. Първото обновление ще отстрани 7 пробойни в системата за сигурност на мобилните устройства, а второто – други 17, отбелязва РИА Новости, цитирана от БГНЕС.


Южнокорейската компания Samsung започна производството на портативни ултравиолетови стерилизатори за

Южнокорейската компания Samsung започна производството на портативни ултравиолетови стерилизатори за ...

... за антимикробно покритие за капаци на мобилните телефони. Властите в Южна Корея констатираха началото на втората вълна от коронавирус в страната. На фона на продължаващия ръст на броя на заразените, те възнамеряват да ожесточат профилактичните мерки. Общият брой на заразените достигна 13 244 души, а починалите са 285, уточнява ТАСС.


САЩ обмисля да забрани използването на TikTok и други китайски

САЩ обмисля да забрани използването на TikTok и други китайски ...

... Huawei и ZTE, чиито смартфони и мрежово оборудване на практика са забранени в Америка, отбелязва още Expert.bg. "Paбoтим пo тoзи въпpoc oт мнoгo дългo вpeмe. Oбявиxмe ZТЕ зaплaxa зa aмepиĸaнcĸaтa нaциoнaлнa cигypнocт. Πo oтнoшeниe нa ĸитaйcĸитe пpилoжeния в тeлeфoнитe нa aмepиĸaнцитe, ниe щe paзpeшим и тoзи пpoблeм", посочи още Помпео.


Интерактивната телевизия от VIVАCOM е с нов облик и функционалности

Интерактивната телевизия от VIVАCOM е с нов облик и функционалности ...

... на месец и получат достъп до обновения интерфейс. Настоящите клиенти на интерактивна телевизия от VIVACOM могат лесно да преминат към обновения интерфейс, без да дължат допълнително заплащане, в няколко лесни стъпки, които могат да бъдат открити в това видео. Повече информация за телевизионните услуги на VIVACOM може да видите тук.