Проучвания на Технологичния институт в Джорджия разкриха, че е възможно

...
Проучвания на Технологичния институт в Джорджия разкриха, че е възможно
Коментари Харесай

Зарядното може да вкара троянски кон в iPhone?

Проучвания на Технологичния институт в Джорджия разкриха, че е допустимо да си вкарате злотворен програмен продукт посредством адаптера за зареждане на iPhone. Достатъчно е да бъде конфигуриран троянски кон в общите панели за зареждане на мобилните устройства и телефонът към този момент е инфектиран.
Информацията за това е оповестена в уеб страницата „ Gizmochina “, базирайки се на данни от Бюрото по киберсигурност на Министерството на публичната сигурност на Китай.
От там предизвестяват потребителите да се пазят от клопката на споделените зарядни устройства (shared power banks), в които може да се вкара троянски кон. По този метод, откакто бъде включен да се зарежда, мобилният телефон, съдържащата се в него персонална информация може да бъде открадната.
Според специалисти по сигурността сходни инфектирани зарядни имат две съществени цели. Едната е да бъде открадната информация от мобилния телефон на потребителя като фотоси, видеоклипове, телефонни номера, текстови известия, като по този метод се нарушава потребителската дискретност.
 Екологичен потенциал желае идентични зарядни устройства за всички мобилни телефони Екологичен потенциал желае идентични зарядни устройства за всички мобилни телефони
Членовете на Европейския парламент (EП) приканват за въвеждането на идентични зарядни устройства за всички мобилни телефони и други елек...

Експертите считат, че вторият вид е извънредно рисков, защото безусловно предава контрола на мобилния телефон в ръцете на друго лице.
Най-добрият метод да се предотврати тази заплаха е да се избегне използването на споделени зарядни. За предпочитане е човек да си носи лично зарядно устройство, само че в случай че това не е допустимо, би трябвало да се заобикалят споделени зарядни станции с незнаен генезис.
Ако въпреки всичко се постанова да употребявате Shared power bank, обърнете внимание на известията в мобилния си телефон. Ако се появи надпис от рода на „ Доверете се на това устройство “, бъдете деликатни. След като изберете „ Да “, устройството към този момент има право да ръководи мобилния ви телефон, а това може да докара до приключване на потребителски данни или да бъде вкаран троянски кон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР