Деветото издание на националната дарителска кампания на VIVACOM Операция Жълти

...
Деветото издание на националната дарителска кампания на VIVACOM Операция Жълти
Коментари Харесай

Операция Жълти стотинки събра над 55 000 лв. за олимпийските отбори по природни науки

Деветото издание на националната дарителска акция на VIVACOM Операция „ Жълти стотинки “ събра общо 55 124,83 лв.. Средствата ще бъдат дарени на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки (СООПН) и ще се употребяват за подготовката и присъединяване на младите български олимпийци по естествени науки в интернационалните и балкански надпревари. С парите Сдружението ще провежда за тимовете по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, филология, физика и химия спомагателни образования, лабораторни занимания и профилирана подготовка по съответните научни дисциплини. По този метод ще се обезпечи и създаването на съответни задания за подготовка на участниците и ще се подкрепи положителното им показване на интернационално равнище.
„ Една от най-важните дела на VIVACOM е поддръжката за развиването на младите и подпомагането на разгръщащите се гении. Децата са нашето бъдеще, ето за какво инвестицията в тяхното развиване е влагане в развиването на цялото общество. Младежите от олимпийските тимове по естествени науки пазят по изключително впечатляващ метод името на България пред света и ни карат да се гордеем с техните достижения
“За нас бе чест да бъдем идеята на деветото издание на “Операция “Жълти стотинки ” и сме необикновено признателни на VIVACOM, партньорската мрежа и всеки човек, припознал идеята. Всяка година над 50 възпитаници от цялата страна се класират в националните тимове по естествени науки, а има и още стотици други положителни състезатели, които се приготвят целогодишно. С всяка минала година, в края на олимпийския сезон отчитаме все по-добри резултати - гимназистите печелят над 50, 60, 70 медала годишно от най-престижните формати. Вярваме, че с верните сътрудници и сполучливата взаимна работа, дружно ще успеем да подобряваме изискванията, в които учениците творят, и да спомагаме логистично тези триумфи и мотиви за наслада и горделивост само да се множат! ” показа ръководителят на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки Алексей Христов.
За миналата 2020 година, макар рестриктивните мерки за пътешестване, които бяха наложени в резултат на пандемията с Covid-19 и по-малкия брой надпревари, състезателите по естествени науки завоюваха за България 49 медала - 7 златни, 19 сребърни, 23 бронзови и 3 почетни грамоти.
Посланици на деветото издание на Операция „ Жълти стотинки “ бяха журналистът Ива Дойчинова и носителят на четири олимпийски медала в спортната гимнастика Йордан Йовчев. Кампанията се реализира в партньорство с Българския дарителски конгрес, Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки и с поддръжката на над 40 медии, компании и организации, които застанаха зад идеята. Партньори на самодейността са: кино АРЕНА, Burger King, Ciela, Colibri, DHL, Domino’s Pizza, Grand Optics, Joy Optics, Inmedio, Mr. Bricolage, 1 minute, Relay, Group Renault, Nissan, SDI Broker, Sport Depot, Texas Chicken, Lafka, VIPSecurity, Софийска вода, sopharmacy и бензиностанции Petrol. Медийни сътрудници, с помощта на които идеята доближи до повече хора, са: Нова телевизия, Българското национално радио, Дарик радио, в. 24 часа, сп. Elle, сп. Журнал за дамата, actualno.com, dir.bg, netinfo, Наука offnews, vesti.bg, webcafé, Розали, iwoman, обекти, Под Моста, MediaBricks и Triple eye project.
Средствата за Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки се набираха в магазините на VIVACOM и в комерсиалните обекти на сътрудниците, а също и посредством изпращане на SMS с текст DMS OLYMP. Кампанията беше припозната и от чиновниците на VIVACOM, които също се включиха в набирането на средства, с цел да поддържат младите състезатели по естествени науки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР