Apple най-сетне сбъдна очакванията на потребителите, като представи iPhone 12.

...
Apple най-сетне сбъдна очакванията на потребителите, като представи iPhone 12.
Коментари Харесай

iPhone 12 e тук - но без зарядно и слушалки

Apple най-накрая сбъдна упованията на потребителите, като показа iPhone 12. Технологичният колос стартира и Home Pod mini - портативна колонка, която работи в тясно взаимоотношение с гласовия помощник Siri.
Новите смарт телефони са с освежен дизайн, OLED екрани и поддържат 5G съгласуваност. Голямата вест, която провокира позитивни мнения в обществените мрежи, е дребният iPhone 12 mini. Той отключва носталгията към по-стари модели на Apple и също като iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, поддържа 5G.

Интересна детайлност от вчерашното събитие е, че в комплекта на новите смарт телефони няма да има обичайните слушалки с кабел. Две са аргументите компанията да се откаже от тях: политиката за цялостно ограничение на въглеродните излъчвания, която Apple неколкократно стартира, както и насърчаването на използването на безжичните слушалки AirPods и AirPods Pro.

Чрез cиcтeмaта зa бeзжичнo зapeждaнe, нapeчeнa МаgЅаfе, смарт телефонът се пoзициoниpa тoчнo въpxy зapядно ycтpoйcтво, сходно на това, с което се зарежда Apple Watch, да вземем за пример. Освен слушалките, Apple се отхвърля и от класическото зарядно за iPhone. Така моделите ще се продават само с USB-C към Lightning кабел, а потребителят ще може да употребява всяко зарядно, което има. Слушалките с кабел и зарядното към този момент няма да се доставят и с iPhone XR, iPhone 11 и iPhone SE.

От компанията са уверени, че премахването на аксесоарите понижава въглеродните излъчвания, редуцира добиването и потреблението на скъпи материали, а по-малките опаковки разрешават в един палет да бъдат включени 70% повече кутии с устройства. Тези промени в целокупност ще понижат въглеродните излъчвания с 2 милиона тона годишно, което е еквивалент на прекъсването на към 450 000 автомобила, пресмятат от софтуерния колос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР