След надграждането до iOS 14 на iPhone, потребители разказват, че

...
След надграждането до iOS 14 на iPhone, потребители разказват, че
Коментари Харесай

Какво означава оранжевата точка в iOS 14?

След надграждането до iOS 14 на iPhone, консуматори описват, че се появява оранжева точка в горната дясна страна на екрана. Всъщност това е нова функционалност на iOS 14 и е напълно умишлена.
И по този начин, какво е това? Новата актуализация на операционната система iOS 14 на Apple идва с голям фокус върху сигурността и поверителността. Като част от новата си актуализация за iPhone, Apple добави светлинен знак, който осведоми по кое време обещано приложение употребява вашия микрофон и камера и това идва под формата на оранжева или зелена точка.
 iOS 14 идва довечера у нас: Какво още ни показа Apple? (ВИДЕО) iOS 14 идва довечера у нас: Какво още ни показа Apple? (ВИДЕО)
На обичайното си септемврийско събитие Apple сподели два нови смарт часовника и два нови iPad-а. Въпреки че много от почитателите на марк...
Появата на точката в горната част на екрана не е причина да се тревожите във всички случаи. Някои приложения би трябвало да употребяват вашия микрофон (оранжева точка) или камера (зелена точка), с цел да действат - да вземем за пример приложение за видеоконферентна връзка като Zoom, WhatsApp или Signal.
Разработчиците на приложения обаче могат да се опитат да получат достъп до вашия микрофон или камера - от време на време с неподходящи цели - и оранжевата точка ще ви покаже дали това се случва, отбелязва.
Като цяло, с цел да сте сигурни, че приложенията нямат достъп до вашия микрофон или камера, когато не е належащо, можете елементарно да видите кой е изискал достъп до тях. Отидете в Настройки> Поверителност> микрофон / камера и можете да откажете достъп на тези, които не се нуждаят от него, с цел да действат. Можете също да видите кои приложения са употребявали вашия микрофон или камера в Центъра за ръководство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР