VIVACOM добави услугите VIVA Smart Locator и VIVA Smart Monitor

...
VIVACOM добави услугите VIVA Smart Locator и VIVA Smart Monitor
Коментари Харесай

VIVACOM предлага нови смарт решения за бизнеса

VIVACOM добави услугите VIVA Smart Locator и VIVA Smart Monitor към платформата си VIVA Smart IoT. Услугите обезпечават отдалечено наблюдаване и локализиране на обекти и навреме уведомяване при положение на събитие. Това способства за попречване на произшествия, усъвършенстване разноските на компаниите, посредством разбор на информацията и бърза реакция за ограничение на вредите при събитие. Важно преимущество е опцията за персонализация на решенията съгласно съответните потребности на съответния бизнес.
VIVA Smart Locator дава опция за наблюдаване на разнообразни мобилни обекти, установяване на местонахождението и посока на придвижване в действително време чрез сензорно устройство. Приложението изпраща вести при отклоняване от маршрута. Визуализират се началната и крайната точка на придвижване, посоката и времето за изминаване на дистанцията, както и точна дата и час на напредване на обектите. Решението дава достъп и до историята на изминатите направления за заложен интервал.
Приложението е извънредно потребно за транспортни и куриерски компании, индустриални предприятия, за застрахователни компании, компании, които отдават чартърен транспортни средства, и други Интелигентните датчици могат да се употребяват за попречване на обири на коли или техника, както и наблюдаване на колета в действително време.
VIVA Smart Locator може да се употребява в болнични заведения, приюти, оздравителни центрове, лаборатории за наблюдаване на мобилна техника, пациенти и чиновници. Специални датчици записват местоположението и сигнализират при отклоняване или случай. Решението дава опция на фармацевтичните компании да следят придвижването на медикаменти и колета.
Второто ново smart решение за бизнеса от VIVACOM e VIVA Smart Monitor. To дава опция за непрекъснато наблюдаване на температурата и влажността на въздуха в затворени пространства. Подходящо е за компании, които разполагат със хранилища и софтуерни пространства, за общински здания, болнични и образователни заведения. Приложимо е също по този начин в офиси, хотели и индустриални пространства.
С помощта на VIVA Smart Monitor земеделците имат опция да следят температурата и влажността на почвата със профилиран датчик за почва, а по едно и също време с това да наблюдават и параметрите на атмосферата. Услугата е използвана при наблюдаване на посеви, голф стадиони и оранжерии.
Решението е извънредно уместно за бизнеси, свързани със предпазване на медикаменти, хранителни или други чувствителни артикули и артикули, както и хладилни пространства и витрини. Използването му понижава сметките за електричество и може да предотврати злополуки, свързани с погрешно предпазване на стоките. Решението разпознава евентуалните проблеми посредством наблюдаване на температура, мокрота или други параметри.
VIVA Smart Monitor работи посредством предаване на данни през LoRa мрежата до крайните устройства.
Новите бизнес услуги, част от платформата VIVA Smart IoT - Smart Locator и Smart Monitor, понижават цялостните разноски на компаниите, проучват съответни бизнес практики и усъвършенстват вложенията за закупуване на техника. Това води до повишение на успеваемостта и резултатите на фирмите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР