От този месец VIVACOM ще започне да предлага оптичен интернет

...
От този месец VIVACOM ще започне да предлага оптичен интернет
Коментари Харесай

За първи път в България – оптичен интернет със скорост до 10Gbps от VIVACOM

От този месец VIVACOM ще стартира да предлага оптичен интернет със скорост до 10Gbps. Новата услуга започва в част от София от 04.12.2020 година, като в първото тримесечие на идната година телекомът възнамерява да има покритие във Варна, Бургас и Стара Загора. Оптичната съгласуваност ще е налична за частни и бизнес клиенти, които ще могат да избират сред два нови тарифни проекта – VIVACOM FiberNet 5G и VIVACOM FiberNet 10G.
10Gbps XGS-PON е свръхмодерна технология, осигуряващи оптична интернет съгласуваност със скорости 10 пъти по-високи от предлаганите сега. Въвеждането й е част от дълготрайната тактика на VIVACOM за непрекъснато възстановяване и развиване на мрежите си по този начин, че да предлага по-високи скорости и качество на интернет връзката на своите консуматори.
Услугата ще донесе редица изгоди за бизнес клиентите. Стабилната интернет връзка с огромен потенциал е основна за съвсем всички сфери на корпоративния живот и ще става все по-важна с развиването на Интернет на нещата (IoT), автоматизирането на редица процеси и производства и потреблението на виртуална и добавена действителност.
Новата 10GB технология от VIVACOM дава още повече благоприятни условия за отдалеченото образование, провеждането на видеоконференции, заниманията и общуването. С по-високите скорости потребителите могат да споделят стремително огромни файлове и да употребяват по едно и също време в семейството в пъти повече устройства. Това ще даде подтик за развиване и на технологиите за интелигентен дом, които стават все по-популярни. Любителите на гейминга ще усетят фрапантна разлика в играта посредством светкавичния продан на голям размер данни без забавяне. Домашното кино прекарване също ще се усъвършенства доста с гледане на 4К и 8K HD видео наличие.
Не на последно място е и приложението на ултра високата скорост и потенциал в телемедицината, която дава опция за прегледи и съвещания в действително време.
Информация за новата услуга и тарифните проекти може да видите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР