Капитал Градове


Илюстрация Увеличаване Смаляване Уиски можеш да си поръчаш във всяка

Илюстрация Увеличаване Смаляване Уиски можеш да си поръчаш във всяка ...

... Гаро Узунян винаги предупреждава: два часа преди дегустация – никакво пушене, никаква дъвка, никакъв парфюм, никакви пикантни храни. "Когато ще пием уиски за удоволствие – можем да си позволим да бъдем по-небрежни. Но когато ще откриваме нова марка – тогава се подготвяме за насладата така, както го правят и шотландците."


© Капитал Когато преди 25 години семейство Киттнер създават своята фирма

© Капитал Когато преди 25 години семейство Киттнер създават своята фирма ...

... Киттнер. "Най-лоялните ни работници и служители са около нас – от Калояново и съседните села. Може би защото са католици, но това са хора, които са по-улегнали още от млади. Женят се млади, строят си къщи, по-заинтересовани са в това да имат стабилно работно място", казва собственичката на завод "Киттнер".


Иван Иванов, собственик на

Иван Иванов, собственик на "Огнена хризантема" и организатор на първенството ...

... В Панагюрище шоуто с фойерверки може да се развие в посока по-дълга продължителност на събитието и включването на допълнителни ефекти като огньове и лазери. Всичко това обаче е свързано с пари. Докато организаторите не решат дали да таксуват гостите или не намерят друг голям спонсор, тези планове засега се трупат.© Юлия Лазарова В град Стамболийски не търсят кондуктори, нито нови

© Юлия Лазарова В град Стамболийски не търсят кондуктори, нито нови ...

... колеги кметове на малки населени места от Германия и Ирландия ще търсим начини да внесем в европарламента предложение да бъде създадена специална програма за безплатен градски транспорт в малките общини на ЕС, има амбиции Георги Мараджиев. Тогава това, което работи добре у нас, ще заработи и в цялата Европейска общност."


ТИЗ отваря обучителен център за индустриални кадри. © Цветелина Белутова Като

ТИЗ отваря обучителен център за индустриални кадри. © Цветелина Белутова Като ...

... надяват се да изпълнят дори и най-амбициозните си планове и да започнат да се занимава с изследователска дейност. За целта ще се търси финансиране по различни програми за интеграция и посредством европейски проекти. И Пловдив също е само началото. Идеята е този център да се "клонира" и на други места.


Edu Compass провежда обучения в няколко училища в Пловдив. © Edu

Edu Compass провежда обучения в няколко училища в Пловдив. © Edu ...

... Основното, за което в момента се бори, обаче е дигитализацията на работата, чрез която ще е възможно достигането до повече младежи. Въпреки че личното отношение и живият контакт са незаменими, 40% от дейностите могат да се случват и онлайн, смята тя. А следващата ѝ стъпка ще бъде работата с компании.Агенция

Агенция "МП уърк" ЕООД е подбрала за "Райънеър" 120 служители ...

... започва най-напред с Пловдивския университет. "Ще работя с по-горните курсове студенти, защото личното ми разбиране е, че образованието е на първо място и след това идва работата. Не искам да "изкушавам" студенти от първи-втори курс да започват работа, защото след това може и да не си завършат образованието", заключи той.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване За разлика от шампионите

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване За разлика от шампионите ...

... мощности на няколко места и централата им е в София. Пример за това са най-голямата компания в сектор "Машини и оборудване" в страната - "Сенсата технолоджис" (465 млн. лв. общо), както и концернът АВВ (287 млн. лв.) с най-голям завод в Раковски, но и с фабрики в Севлиево и Петрич.


[Shutterstock] Гледайки разпределението на усвоените европейски средства в Пловдив, надали

[Shutterstock] Гледайки разпределението на усвоените европейски средства в Пловдив, надали ...

... 3.5 млн. лв. в проект за нова инсталация за гранулиране и сушене тип "кипящ слой", за да може да започне да произвежда нови типове продукти. Трябва да се отбележи, че "Агрия" е заделила 2.5 млн. лв. собствени средства за проекта, докато безвъзмездната помощ е в размер на 1 млн. лв.


© Цветелина Белутова Пловдив обича Германия, но и Германия обича Пловдив.

© Цветелина Белутова Пловдив обича Германия, но и Германия обича Пловдив. ...

... индустрията - 1 437 млн. евро. Чуждите инвеститори влагат свои капитали основно в секторите търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети, транспорт, складиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство. С най-голям размер на преките чуждестранни инвестиции е община Пловдив - 66.8%, следвана от община "Марица" с 11.6% и община Раковски - 5.2%.


От 2015 година досега в Пловдив инвестират в нови машини

От 2015 година досега в Пловдив инвестират в нови машини ...

... ценно е, че работникът и инженерът заедно дават идеи за подобряване на работата. "Когато имаме нов продукт, събираме хората, които ще го работят, и търсим най-доброто подреждане на машините, инструментите и детайлите, така че да са удобни на хората, които ще работят. Резултатът е по-висока индивидуална производителност" обяснява инж. Фратев.12 Панагюрище има голям потенциал за туризъм - природни дадености,

12 Панагюрище има голям потенциал за туризъм - природни дадености, ...

... управителите, Дойчо Раленеков. Оптични и медицински изделия произвежда и "Майкро оптикс Юръп", която е еднолична собственост на канадската American Optics Ltd. "Асарел-Медет" има и партньорство с чуждестранен инвеститор. Това е компанията за производство на взривни вещества "Орика мед България", в което мажоритарният дял (60%) се държи от норвежката Orica Norway.


Ги Лабери е в България от 2008 година, когато идва

Ги Лабери е в България от 2008 година, когато идва ...

... в Бордо един самолет с български ценители на виното, които през юни 2020 година да участват в празника на Бордо.За енотуристическия си подход в България Ги Лабери бе оценен високо и в своята родина. Той получи наградата за енотурист на 2018 година, присъдена от Winetourisminfrance.com, като част от изложението Vinisud.


© Велко Ангелов

© Велко Ангелов "Темповете на развитие на обществото и процесите в ...

... и Германия. Качеството на живот драстично намалява, когато хората се насочват към един мегаполис. В Пловдив започнаха да се организират културни събития, концерти, които привличат хора от София, и започва да си развива собствен профил. В града има качествени хора, които избират да останат и да се развиват в него.


© Гергана Михайлова Съхранените и реставрирани къщи в Стария Пловдив не

© Гергана Михайлова Съхранените и реставрирани къщи в Стария Пловдив не ...

... да правят с придобивката, нито как ще финансират ремонта й. Но тя идва точно навреме за местният владика Николай. Известният със слабостта си към луксозни коли и скъпи часовници духовник поема ключовия имот в навечерието на 50-годишния си юбилей - събитие, което според наблюдателите трасира пътя му към патриаршеския престол.


© Красимир Юскеселиев В Пловдив винаги е имало болезнена страст по

© Красимир Юскеселиев В Пловдив винаги е имало болезнена страст по ...

... формат, строеж на обекти за обществено обслужване, ремонт на игрище с естествена и тревна настилка, монтаж на осветление и дигитално табло, ремонт на съществуващия паркинг и изграждане на нов, както и изграждане на две игрища за минифутбол. От клуба обявяват намерения да започнат строителството само месец след решението на общината.Една от залите за коуъркинг в

Една от залите за коуъркинг в "Котка и мишка". © Дневник ...

... на две отделни зали - една за събития и другата за работа, но това изисква все пак значителна инвестиция."В идеалния вариант пространството трябва да е нещо като център, където има и кафе, и зала за събития, и коуъринг - тоест ще е разделено на шумна и тиха част", обобщава Вълков.


През 2007 Херман Хог година наема цех край Пловдив. Собственикът

През 2007 Херман Хог година наема цех край Пловдив. Собственикът ...

... Елза Хачманян. "Сигурни са, че предложенията и проблемите им ще бъдат чути. Нищо, че някои от тях ще излязат в болнични, за да гледат възрастен човек, или в майчинство, или те ще имат здравословни проблеми. Хората ми са сигурни, че когато отмине личният им проблем, тяхното работно място ги очаква."


12 © Велко Ангелов 12 Ива и Жени* имат домашно за

12 © Велко Ангелов 12 Ива и Жени* имат домашно за ...

... амбицията да разшири проекта "1:1" до въвеждането му в цялото училище, но за това ще са нужни средства. Училището ще опита отново да кандидатства за финансиране по програмата "Иновативно училище" на МОН догодина, но за новия 8ж клас преценката дали подобна покупка си струва ще бъде в ръцете на родителите.


Борис Минков, един от създателите и редакторите на сп.

Борис Минков, един от създателите и редакторите на сп. "Страница" ...

... от само себе си", казва той, като говори за настоящето на изданието без меланхолия, но и без излишни надежди. "Не виждам нищо толкова страшно и това е нещо нормално. Ако дойде и времето на "Страница" да си тръгне, нека това да се случи. Не бива нищо да се поддържа изкуствено."


[Галерия 28]

[Галерия 28] "Галерия 28" е арт пространство, което близо 2 ...

... [Галерия 28] Все пак мястото дава най-вече поле за изява на млади дизайнери, които създават облекла, аксесоари, бижута и арт стоки. За една година броят на гостите обаче е ограничен - не трябва да има повече от три фотографски, три картинни изложби и три събития от друго естество. [Галерия 28]© Велко Ангелов 1000 лева е цената на най-масово купуваните рокли.Часът

© Велко Ангелов 1000 лева е цената на най-масово купуваните рокли.Часът ...

... и каква стойност за икономиката на града придава това занятие. Със сигурност тя не е никак малка, още повече че освен пряко заетите печелят още бизнесите на бижутери, търговците на обувки, чанти и аксесоари, ресторантите и хотелите. Всичко това е част от необичайната икономика на града, известен като Малкото Милано.


Александра (Алекс) и Кирил Проскура се преместват в Пловдив от

Александра (Алекс) и Кирил Проскура се преместват в Пловдив от ...

... само за себе си първото сребърно бижу, което е направила в Пловдив като ученичка на майстор Владимир Буров. А Кирил? "Имам идея през 2020 година да преместя фестивала в София в някое от независимите кина. Искаме да го направим двойно по-голям, на място, където ще има повече хора за него."


© Велко Ангелов Стефан Стоянов е една от

© Велко Ангелов Стефан Стоянов е една от "скритите" движещи сили ...

... скъпа - 2 лв. на час.По оперативна програма "Околна среда" скоро започва кандидатстването на домакинства за подмяна на отоплителни системи. Това всъщност е доста важна стъпка. Основният стимул за промяна на начина на отопление е икономиката. Основната причина за замърсяването с фини прахови частици от твърдо гориво е заради бедност.


Със своите близо 54 хил. членове фейсбук групата за споделено

Със своите близо 54 хил. членове фейсбук групата за споделено ...

... година. Според него по-голям е проблемът за превозвачите по дългите маршрутни линии. "В този сезон автобусите до морето бяха пълни. Сега са сигурно на 50% от капацитета си."Но успехът на тези пътувания обещава проблеми и за още линии. Според Столарски споделеното пътуване започва да се намества и в международните превози.


© Капитал Напрягам се да си спомня къде съм виждал езерото

© Капитал Напрягам се да си спомня къде съм виждал езерото ...

... лични битки и с полските мишки, защото всяка есен и през зимата те опитват да завземат нейната оранжерия. "Добре, че е Маша – моята котка пазач. Иначе мишките ще изядат всички семена, които съм събрала. Ще почнат да гризат и стъбла на цветята. Но с котката не им даваме шанс."Центъра по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) вече работи

Центъра по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) вече работи ...

... която нещо е доказано на лабораторно ниво, но между него и индустриализацията на продукт има едно мащабиране, от което биотехнологичните компании не се интересуват. Нашата идея е, ако нещо има потенциал, да го развиваме през тези компании и тогава да го предлагаме като иновативен продукт или технология", казва доц. Георгиев.


За Пловдив в последно време се говори като за най-интересния

За Пловдив в последно време се говори като за най-интересния ...

... избор за купувача. Той би могъл да успокои цените, но не и да ги тласне драстично надолу. Очакваното засилване на строгостта на банките при финансирането и повишението на лихвените нива би балансирало пазара. Дори и да се усети лека стагнация, няма причина да се стигне до кризата отпреди 10 години.


Отдясно наляво: Георги Велев, Добромира Костова и др. Веселка Христамян

Отдясно наляво: Георги Велев, Добромира Костова и др. Веселка Христамян ...

... – майка е на дете със здравословни проблеми, причинени от мръсния въздух."Опитваме се да си колаборираме с други подобни граждански организации, да обменяме опит", казва Веселка Христамян и смята, че е въпрос на време тези организации в страната да станат една централизирана структура, защото проблемите им са едни и същи.


12 7 млрд. лв. е добавената стойност, която регионът генерира

12 7 млрд. лв. е добавената стойност, която регионът генерира ...

... се родят в Пловдив. Вече има стъпки за създаването на инкубатори и споделени пространства между двете екосистеми.Според мен това, което все още липсва, е силен технологичен университет, който обикновено е предпоставка за развитието на една технологична среда. След него ще дойдат и инвестиционни фондове, които са насочени към рискови инвестиции.


Светлана Куюмджиева © Велко Ангелов Градът след първите си шест месеца

Светлана Куюмджиева © Велко Ангелов Градът след първите си шест месеца ...

... жители на града. Нестандартният проект отнема няколко месеца труд и е реализиран от немската компания "Римини Протокол" и Студио за документален театър Vox Populi. 31 октомври – 3 ноемвриОчаква се "Пловдив джаз фест" отново да предложи силна програма. Сред потвърдените до момента гости е трикратният носител на "Грами" Джон Скофийлд.


© Капитал Пловдив е град късметлия. От всички транспортни възможности, които

© Капитал Пловдив е град късметлия. От всички транспортни възможности, които ...

... година изцяло реновирахме пътната настилка на магистрала "Тракия" от Административна зона Пловдив до Стара Загора. Пътят е в перфектно състояние. Направихме го за по-малко от месец. Направихме и отсечката Баня - Карлово, дълга 10 км, кръгово направихме и в Карлово на изхода за Сопот. В момента работим Кричим - Девин.


[schutterstock] Какъв е броят на проектите, финансирани от ЕИБ и

[schutterstock] Какъв е броят на проектите, финансирани от ЕИБ и ...

... върху възможностите за финансиране на банката с оглед Брекзит? Как това ще се отрази върху България? - Брекзит не се очаква да повлияе върху кредитната дейност на банката в България, като се има предвид, че ЕИБ е подсигурила заместването на участието на Великобритания в нейния капитал от останалите държави членки.


Ако имате навик да преглеждате криминалните хроники, вероятно вече ви

Ако имате навик да преглеждате криминалните хроники, вероятно вече ви ...

... да се локализира и идентифицира самият клиент. След това на мобилния телефон се отваря меню за поръчка от заведенията и в последствие пратката се доставя от куриер.Приложението съдържа и модул с културен афиш, в който се публикува всичко ново и атрактивно като събития, прояви и промоции на територията на комплекса.


12 12 И Имаше ли Варна нужда от още един

12 12 И Имаше ли Варна нужда от още един ...

... телефони, безплатен wi-fi и възможност за ползване на полезна информация. С условията за първокласен шопинг, забавление и общуване, които предлага, новият варненски мол има всички шансове да се превърне в любимата и неотменима спирка в маршрута на всеки турист, пожелал да се докосне до морската столица на България - Варна.


С увеличаването на световното население нараства и необходимостта от бързото

С увеличаването на световното население нараства и необходимостта от бързото ...

... за достъп до жилище и жилищни права, работеща в над 30 страни по света."Хабитат България"е националната организация на Habitat for Humanity International - глобална организация, работеща в над 70 страни в целия свят по жилищната проблематика и реакция по време на криза.*от Миглена Иванова гост-автор по проект Build Solid Ground


Когато има търсене, идва и предлагането. Този принцип работи във

Когато има търсене, идва и предлагането. Този принцип работи във ...

... че ние нищо ново не измисляме, казва Янина Христова. То вече е измислено и работи. Нужни са свобода, отговорност и доверие - на нас ни ги дават родителите. Държавата трябва да ги даде на училищата. Да - при определени правила и дисциплина, които да се спазват. Винаги стигаме дотам, нали?"


Ветроходството учи на дисциплина, отговорност, уважение и работа в екип,

Ветроходството учи на дисциплина, отговорност, уважение и работа в екип, ...

... в края на същата година. Преминава през Панамския канал и Маркизките острови, Самоа, Фиджи, Нова Гвинея и Австралия и стига до Кейптаун, от другата страна на Индийския океан. Капитан Георгиев достига Хавана на 20 декември 1977 г., изминавайки 23 хил. морски мили. Яхтата е 9-метрова и е построена в Полша.


© Цветелина Белутова Привечер е. В една малка триетажна къща на

© Цветелина Белутова Привечер е. В една малка триетажна къща на ...

... и Лиеж например. "Много често получаваме обратна връзка на международни събития, че Чайната би била добър инструмент за приобщаване на мигранти", казва Мая. Вече са кандидатствали по проект на Voices of Young Refugees in Europe, а ако начинанието се окаже успешно, форматът може да бъде пренесен в Страсбург и Брюксел.


123 123 123 Тя е част от годишната инвестиционна програма

123 123 123 Тя е част от годишната инвестиционна програма ...

... представители Лиляна Павлова и Нигяр Джафер, кметът на Шумен Любомир Христов, генералният консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе, председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев, председателят на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, д-р Хансйорг Хопе – директрор продажби "Преси" в SMS group GmbH, партньори и клиенти на "Алкомет".


Габриела Колчева, 24бакалавърска степен по бизнес мениджмънт от King’s College

Габриела Колчева, 24бакалавърска степен по бизнес мениджмънт от King’s College ...

... професионално развитие за себе си във Варна?- Моето професионално развитие е до голяма степен гарантирано, но човек с добро образование може да намери прилична реализация на много места по света. Истинското ми желание е да допринеса за развитието на една динамична и компетентна общност от прогресивно мислещи хора във Варна.


Ако попитате приятелите си къде ще прекарат лятната почивка или

Ако попитате приятелите си къде ще прекарат лятната почивка или ...

... селата в околността, можете на практика всеки ден да избирате различен плаж, до който да стигате лесно и бързо. Освен Болата особено препоръчваме плажовете в Крапец и Дуранкулак, където е гарантирано, че няма да се надпреварвате за място с други туристи. Широките пространства на Шабла също не са за изпускане.


ББПД ще инвестира 18 млн. лв. в новата си сграда

ББПД ще инвестира 18 млн. лв. в новата си сграда ...

... от - 5 C° до +5 C° ; + 4 C° до +8 C°; -18 4 C° до -24 C°. Темперираният склад е с температура от +18 C° до + 24 C°.Енергоефективност и устойчивост: При изграждането ще се използват съвременни строителниматериали и технологии, осигуряващи ниски експлоатационни разходи и безаварийно ползване.


Идеята за строителството на втори Аспарухов мост във Варна е

Идеята за строителството на втори Аспарухов мост във Варна е ...

... 2015 г. Вместо това с около две години напред беше изтеглена реконструкцията на бул. "Васил Левски" с всички недомислици, произтекли от пришпорването на проекта и пренебрегването на предвидени в закона процедури". С други думи, във Варна нещата не се случват по план. Така че и от планирането няма много смисъл.


Фирма

Фирма "Cordeel" започва дейността си в България през 1999 година ...

... СГРАДА ЗА ЕКСТРУДИРАНЕ НА ПОЛИЕТИЛЕНОВИ ФИЛМИОписание на дейността: Проектиране и строителство до ключПлощ: 1 343 м²Започване на строителството: 2014Завършване на строителството: 2015 • 4. "ЕНПАЙ Трансформър Компонентс България" ЕООДПРОИЗВОДСТВЕНA СГРАДА ЗА КОМПОНЕНТИ НА ТРАНСФОРМАТОРИОписание на дейността: Проектиране и строителство до ключПлощ: 8 882 м²Започване на строителството: 2016Завършване на строителството: 2017


1234

1234 "Азимут" жилищен комплекс 1234 Сграда "Младост" 1234 Жилищен комплекс ...

... от една пететажна жилищна сграда, редови къщи с обособено дворно място към всяка от тях, басейн за целогодишно ползване и детски площадки. Гледката, която се открива към морето, ще впечатли и най-претенциозните. "Манастирски рид" предлага първокласен дом сред горската красота и тишина. Продажбите на жилищата ще започнат през следващата година.


123 123 123 Девет години. Толкова прекара в сън Delta

123 123 123 Девет години. Толкова прекара в сън Delta ...

... На въпрос дали това е рискова инвестиция оттам отговориха: "В годината, в която Варна отчита над 20% ръст в броя на туристите и връщането на интереса на световни инвеститори, "Делта холдинг" и "АП инвестмънт" избират да отворят най-големия новооткриващ се търговско-развлекателен център в отговор на икономическото съживяване на българския Североизток."


[Алкомет] За град без магистрала до столицата Шумен е учудващо

[Алкомет] За град без магистрала до столицата Шумен е учудващо ...

... за допълнителна обработка във валцовия и пресовия цех. "Стратегията ни е да запазим пазарния си дял в традиционните си продукти и да насочим допълнителния си производствен капацитет от инвестициите към диверсификация на продуктовото портфолио с нови високотехнологични продукти", казаха от "Алкомет". Първите ефекти от проекта ще се усетят още догодина.


© Цветелина Белутова Urban Tapes вече има записани 44 акустични сесии

© Цветелина Белутова Urban Tapes вече има записани 44 акустични сесии ...

... вече получават признание от музикалните среди. "Последните ни сесии идват по желание от изпълнителите, а не ние да се свързваме с тях и тепърва да им обясняваме кои сме и какво правим", разказват двамата. А планът за лятото вече е готов с пет организирани сесии, които чакат да бъдат записани.


[Shutterstock] Ако съдим по средните стойности за страната, Варна, Шумен

[Shutterstock] Ако съдим по средните стойности за страната, Варна, Шумен ...

... си за добив на каолинови и кварцови пясъци в Каолиново, обл. Шумен. А "Артемис" се включва с два проекта - единият за внедряване на иновативна производствена линия за лакиране на алуминиеви и метални листи (1.5 млн. лв. БФП), а другият за машини за разширяване на производствения капацитет (1 млн. лв.).


Двете мощности осигуряват на

Двете мощности осигуряват на "Есетере България" 210 куб.м общ капацитет ...

... условие че акцентът пада върху активна научна и изследователска дейност.Какво включва средносрочната стратегия за развитие на компанията?- Да обхванем пълноценно и отговорно всички дестилационни практики, процеси и стандарти в бранша, за да успява той да излезе от лоното на доставчик на суровини и да добави стойност към крайния си продукт.


Историята на Юнашкия салон е обвързана със спорта от построяването

Историята на Юнашкия салон е обвързана със спорта от построяването ...

... сградата е фактът, че дори кафето в нея още не е напълно разработено въпреки чудесната му локация. Както заключава Магърдичян: "Никой не може да предвиди дали един обект ще стане популярен." Но най-добрият показател за това дали нещо се управлява добре е частният интерес към него. Такъв в момента липсва.


Заради университетите, климата и морето младите виждат в града едно

Заради университетите, климата и морето младите виждат в града едно ...

... е все по-трудно. Проблемът е видим във всички браншове и сектори", подчертава Германов. Въпреки че е ограничена от собствения си бюджет, местната власт помага, доколкото може - примери са формирането на фонд за подкрепа на млади лекари и мерки с фокус върху професионалното обучение и дуалното образование. Илюстрация Увеличаване Смаляване


12 © Цветелина Белутова 12 © Цветелина Белутова Варна има проблем с

12 © Цветелина Белутова 12 © Цветелина Белутова Варна има проблем с ...

... 23 хил. места.Това означава, че при липсващи разчети за това колко и на каква цена е построено до момента идеята на спортния министър за държавна инвестиция в довършването на стадиона и добавяне на още 7 хил. места по трибуните му действително може да се окаже "инвестиция" в поредната варненска "дупка".


© Цветелина Белутова

© Цветелина Белутова "Основната ни цел беше да направим превозно средство, ...

... от по-честа смяна на спирачните накладки, които са се износили заради голямата денивелация.РезултатитеОт отчета на "Елджой" се вижда, че 2017 г. е първата година на печалба с 228 хил. лв. разходи и 262 лв. приходи. Пред "Капитал" Бонев казва, че и през изминалата 2018 г. предприятието е работило на печалба.


Надявам се идеята да ми позволи да събера първична база

Надявам се идеята да ми позволи да събера първична база ...

... на местно ниво. Обикновено за набирането на подобни първични данни се изисква доста време, твърде сложно е, а и никак не е евтино. Аз съм готова да "платя" цената, като предоставям безплатни маркетингови съвети срещу споделената информация от всеки от участниците в училището", казва тя. Което изглежда като честна сделка.


© Цветелина Белутова Компанията

© Цветелина Белутова Компанията"Явор" АД е инвестиционна компания във Варна, която ...

... така че излизаха подготвени как точно да свършат една работа.Колко време отнема завършването на един проект от начало до край?- В някои случаи година и половина, в други – три години. При по-сложните проекти се изисква повече време. Времето си върви, има технологични процеси, които няма как да бъдат забързани.


Управляваната от Варна Fantastic Services е основана от датчанина Рун

Управляваната от Варна Fantastic Services е основана от датчанина Рун ...

... на пазара. Совндал добавя, че вече от години пред фирмата има пречки, когато става дума за партньорства, защото отговорът винаги е "нека видим какво ще стане с Brexit". Те самите нямат опасения за бизнеса си. "Тази компания, припомня Скарлатов, е създадена през икономическа зима и не се страхува от нищо."


Входът на парка. Снимките са направени на 4 май. © Цветелина

Входът на парка. Снимките са направени на 4 май. © Цветелина ...

... млн. лв., както и колко от тях са инвестирани, не е ясно колко пари ще губи дружеството от облигационните емисии с лихви между 20 и 40%, изкупени от свързани дружества. На този фон Михайлов все пак е учудващо искрен. Като своя професия във Facebook той е записал "продавач на мечти".


© Цветелина Белутова ВизиткаИвелин Михайлов е изпълнителен директор на

© Цветелина Белутова ВизиткаИвелин Михайлов е изпълнителен директор на "Исторически парк", ...

... отделил на раздвижване на проекта. Тази година ще имаме над 200 хил. посетители при всички положения, дори за половин година. С тези 200 хил. посетители основният акцент е да сработим екипа, да довършим софтуерната система, през която ще се управлява парка и ще работим върху външните пазари.Интервюто взе Йоан Запрянов


Ако имате навик да преглеждате криминалните хроники, вероятно вече ви

Ако имате навик да преглеждате криминалните хроники, вероятно вече ви ...

... да се локализира и идентифицира самият клиент. След това на мобилния телефон се отваря меню за поръчка от заведенията и в последствие пратката се доставя от куриер.Приложението съдържа и модул с културен афиш, в който се публикува всичко ново и атрактивно като събития, прояви и промоции на територията на комплекса


© ПП ГЕРБ Визитка Иван Портних има магистърски степени по международни

© ПП ГЕРБ Визитка Иван Портних има магистърски степени по международни ...

... и усилия за привличане на цифрово предприемачество, защото Варна е привлекателна с кадрите, които осигуряват нашите университети и гимназии. Не случайно морската столица бе избрана от Европейската комисия за дигитален хъб, в който освен общината са включени IT и аутсорсинг компании, стартъпи, представители на туристически компании, на висшите учебни заведения.


© Цветелина Белутова Ключовите места в града са познати от години:

© Цветелина Белутова Ключовите места в града са познати от години: ...

... и метъл групи, се премести на бул. "Княз Борис I", до Двореца на културата и спорта, където до неотдавна беше затворилият Vintage 33. За слушалите на по-експериментална музика опция е "Хале 3", а партита и малки концерти се случват от време на време в галерията за съвременно изкуство contemporary space.


Семейство Петкови се занимава с този бизнес от 2010 г.

Семейство Петкови се занимава с този бизнес от 2010 г. ...

... разрастване. И двамата са убедени, че могат да правят бизнес и на други места, но така биха загубили двете си най-ценни конкурентни предимства - качеството на продукта и директния контакт с клиентите. "Искаме да запазим лицето си, да сме различни и разпознаваеми - това е важното за нас", разказват те.


Илюстрация Работа от изложбата

Илюстрация Работа от изложбата "Морско бягство от действителността" на Кокимото ...

... и чуждата, а да приемем, че при нас някои неща са се случили по различен начин, казва Виктория. Мисля, че публиката в известен смисъл става все по-приемаща – все пак хората все повече пътуват, докосват се до свободата. За да приемем нещо по-различно, трябва и да сме готови за него."


© Надежда Чипева Летище Варна, което през 2018 г. обслужи полети

© Надежда Чипева Летище Варна, което през 2018 г. обслужи полети ...

... "Фрапорт България" се грижи за повишаване качеството на обслужване и цялостното изживяване на пътниците, обучението и повишаване квалификацията на служителите, обновяване на техниката, въвеждане на нови технологии, както и разширяване и модернизиране на инфраструктурата. В компанията във Варна и Бургас работят повече от 600 постоянни и около 1200 сезонни служители.


© Цветелина Белутова [Капитал] 84 хил. кв.м е площта на

© Цветелина Белутова [Капитал] 84 хил. кв.м е площта на "Таляна"Талянът ...

... април т.г. беше подписано споразумение за партньорство между фондация "Пловдив 2019", фондация "Иноватор" и сдружение "Таляна". Сред важните цели на споразумението са подпомагането и на други градове в България, които желаят да възобновяват и развиват творчески квартали, да обменят информация и полезни практики относно развитието и обновяването на градски зони.


Илюстрация Шведският барабанист Антон Егер е част от програмата на

Илюстрация Шведският барабанист Антон Егер е част от програмата на ...

... за 29-и път.2-11.08Новото издание на "Алея на книгата" за пореден път ще обедини читатели, издатели и писатели, част от които ще гостуват в града.до 20.12До края на годината може да се види актуалната постоянна експозиция на Градската художествена галерия с българско изкуство от края на XIX век до наши дни.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Слънцето има този ефект върху човешките същества,

Илюстрация Увеличаване Смаляване Слънцето има този ефект върху човешките същества, ...

... вниманието. За да разберете колко добре под тях може да се скрие нещо съвсем друго, вижте зашеметителната история на "Исторически парк" до Варна.С две думи, лятото е чудесен повод да отделим повече мисъл за смислените неща, които можем да правим, заедно и поотделно. Защото след него ще дойде пак дъждът.