През 2007 Херман Хог година наема цех край Пловдив. Собственикът

...
През 2007 Херман Хог година наема цех край Пловдив. Собственикът
Коментари Харесай

Помощниците на Liebherr

През 2007 Херман Хог година наема завод край Пловдив. Собственикът на немската компания Winterhalder имал съществено съображение - неговият огромен клиент Liebherr имал цех в индустриална зона Радиново край Пловдив.

Така немската компания се настанява на към 500 метра от халетата на Liebherr под името " Винтерхалдер България ". Компанията се занимава най-вече с произвеждане на машини по поръчка и на уплътнения от шумо- и топлоизолационни порести материали за производството на техника, както и на самозалепващи се ленти.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Дванайсет години по-късно резултатите на българското дружество на Херман Хог демонстрират, че той в действителност умее добре да си прави сметките. С първична инвестиция от малко над 2 млн. лева, през 2018 година " Винтерхалдер България " реализира годишен оборот от към 5 млн. лева и облага преди облагане от 1 млн. лева

Малки, само че разширяващи се

" По-голямата сестра – немската компания, има екип от 250 чиновници, до момента в който ние в България сме единствено 35. И двете са благосъстоятелност на компанията майка Industrie und Finanz Holding GmbH. Това е напълно финансов холдинг ", изяснява структурата на собствеността Елза Хачманян – пълномощник на " Винтерхалдер България ".

В България към този момент има машини и уреди за над 3 млн. лева, като най-важните от тях костват сред 200 хиляди и 700 хиляди лева Това са главно режещи и щанцоващи машини, които се създават по чертежи на клиента, изолации и уплътнения за производството на бяла техника, техника за дома и за автомобилостроенето.

" Халето, в което работим, към този момент ни отесня, тъй като разширихме пазарите си и с изключение на в България изнасяме за нови клиенти в Румъния, Сърбия, Чехия, Унгария и, несъмнено, за Германия ", споделя прокуристът. От 2014 година до момента оборотите на компанията нарастат със здравословните 5-10 на 100, като прогнозата е, че до 2023 година могат да доближат близо 8 млн. лева " В момента имаме по-смели проекти за бъдещето, защото желаеме да строим ново лично хале на стойност 2.5 млн. евро. То също ще бъде в индустриална зона Радиново ", споделя Хачманян. Собственикът ще влага посредством холдинга IFH и ще дава помещението чартърен на българската си компания. Плановете на вложителя са да построи двойно по-голяма постройка от сегашната, тъй като остарялата към този момент е отесняла.

Обучение и задържане

За да работи човек във " Винтерхалдер България ", би трябвало да е на първо място механически умел, тъй като огромна част от работата е ръчна. Не е наложително да има приключено приблизително техническо или особено обучение. Тук в Радиново образоват на място всички. Включително служащите, които работят с по-големи машини, които също не се нуждаят от специфични знания, с цел да станат положителни в специалността.

Клиентът идва с казуса си, а екипът е в положение да реши самостоятелно всяко техническо предизвикателство. " Ние нямаме артикули, които продаваме на няколко клиента по едно и също време ", изяснява Елза Хачманян.

В индустриалната зона търсенето на работна ръка надвишава предлагането и по тази причина всеки човек е скъп. Прокуристът на " Винтерхалдер България " изяснява, че нямат текучества на фрагменти. " Успявам да задържа хората с положително отношение към тях и с организираност на работното място. Аз знам, че финансовият мотиватор е кратковременен. Усилията ми са в посока служащите да се усещат сигурни за работното си място ", изяснява същността на немската обществена политика Елза Хачманян. " Сигурни са, че предложенията и проблемите им ще бъдат чути. Нищо, че някои от тях ще излязат в болнични, с цел да гледат възрастен човек, или в майчинство, или те ще имат здравословни проблеми. Хората ми са сигурни, че когато отмине персоналният им проблем, тяхното работно място ги чака. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР