ББПД ще инвестира 18 млн. лв. в новата си сграда

...
ББПД ще инвестира 18 млн. лв. в новата си сграда
Коментари Харесай

Професионално планиране, функционалност и ефективност

ББПД ще влага 18 млн. лева в новата си постройка А5. Тя продължава и надгражда концепцията за развиване на целия логистичен план " БПД Варна " (БПД Варна) като логистичен комплекс, построен по най-високите интернационалните стандарти. Сградата ще бъде най-голямата в парка и заема централно местонахождение в плана. Интересът, който провокира новата постройка, е извънреден, като месеци преди старта на строителството има декларирани планове за наемане на огромна част от площите. Откликнахме на потребностите на наши наематели - компании, водачи в своите области, които имат нужда от нарастване на наетите площи във към този момент съществуващи здания в парка. Голяма част от А5 е планувана за тяхна агресия. Планира се развиване и на идващите здания.

Инвеститор: " Варна Лоджистикс " ЕАД (Дружеството) е притежател и вложител в парка, част от групата на БПД. Дружеството има Сертификат за Инвеститор първи клас, което опредeля и основната роля на БПД Варна за икономическото развиване на Варна и района посредством основаването на модерна логистична среда за бизнеса.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък За плана: БПД Варна е първият план във Варна, който се построява съгласно най-високите интернационалните стандарти в индустриалния и логистичен бранш. Паркът е единственият план в града, който осъществя по едно и също време модерна идея, дейно ръководство на артикули и приятна работна среда. БПД Варна е една цялостна бизнес среда. Професионалното ръководство на парка работи съгласно стандартите на Institute of Real Estate Management (IREM) и стандартите за фасилити мениджмънт, което обезпечава поддръжката на всички системи и безупречната околна среда в режим 24/7.

Дейности и услуги: подготвени за употреба складови, търговски и офис площи, паркоместалогистично обслужванеbuilt-to-suit в границите на проектапрофесионален екип по пропърти и фасилити мениджмънт. Предимства на плана: стратегическо местоположениесилно развита инфраструктураготови за употреба складови (вкл. темперирани; хладилни), търговски и офис площи под наемлогистични услугипрофесионален екип по пропърти и фасилити мениджмънт Локация: БПД Варна е ситуиран на повърхност от 132 500 кв.м. в Западната промишлена зона на град Варна. Представлява мултимодален център, до който елементарно може да се доближи по вода, суша и въздух. Районът е одобрена зона за дистрибуционни и логистични действия, ситуирана на по-малко от 10 минути път с автомобил от пристанище Варна, летище Варна, железопътната гара и центъра на града, както и е на 1.5 км. от новото пристанище в града.

Концепция: Проектът се развива поетапно и са планувани 10 здания с обща разгъната застроена повърхност от към 80 000 кв.м, която включва висококачествени хранилища, обслужващи офиси и търговски площи. Първите 5 здания от комплекса – складова постройка А1, складова постройка А2, складова постройка А6, комерсиална постройка А3 и многоетажен паркинг А2G са към този момент в употреба. Общата им застроена повърхност е към 37 000 кв.м. Останалите здания са в развой на развиване или на стадий образуване на ясна идея за проектирането и строителството им.

Предстояща постройка А5: В момента се организират търгове за строителство. Церемонията по " първа копка " ще се състои в края на месец септември 2019 година Новата съвременна складово-логистична постройка се чака да бъде приключена в Q4 2020 година

Площи: РЗП от 15 547, 57 кв.м., състоящи се от складови пространства и такива с температурен надзор, с самостоятелен административно-обслужващ бранш, от които офиси: 1 229,10 кв.м.

Концепция: Сградата е едноетажна сграда с размери 144 x 99 м. Конструкцията на постройката е смесена. Фундаментите и колоните са сглобяем стоманобетон; железни са гредите и покривната структура. Състои се от 12 складови кафези, разпределени в 6 модула. Всяка клетка е с опция за достъп от две хидравлични рампи и кота 0. Голяма част от постройката е със светла височина от 10.5 м., като има модули със светла височина 9.30 м. Предвидено е създаване на хладилни камери и темпериран склад. Хладилните камери ще бъдат със следните температурни режими: от - 5 C° до +5 C° ; + 4 C° до +8 C°; -18 4 C° до -24 C°. Темперираният склад е с температура от +18 C° до + 24 C°.

Енергоефективност и резистентност: При построяването ще се употребяват модерни строителни
материали и технологии, осигуряващи ниски експлоатационни разноски и безаварийно прилагане.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР