12 12 И Имаше ли Варна нужда от още един

...
12 12 И Имаше ли Варна нужда от още един
Коментари Харесай

Пазаруване, общуване и забавление на едно място

12 12 И Имаше ли Варна потребност от още един мол? Има ли третият по величина град в България потенциала да обезпечи триумф на сходна огромна инвестиция? Защо един план, замразен преди 10 години, се оказа вкусен за вложителите точно в този момент? Тези, а и ред сходни въпроси си задаваха варненци при започване на 2019-а, когато стана ясно, че пустеещата от години постройка на кръстовището на булевардите " Сливница " и " Република " този път в действителност ще бъде довършена. Днес, единствено 3 месеца след откриването в края на март, отговорът на огромна част от тези питания е явен.

На доктрина и преди отварянето на Delta Planet Mall комерсиалните площи във Варна бяха съпоставими с тези в другите огромни градове в страната – към 250 м2 на 1000 поданици (при към 320 кв. м в София и 300 кв. м в Бургас). От позиция на огромните международни марки обаче нещата наподобяват много по-различно: градът с близо 400 000 поданици разполагаше единствено с един огромен мол от към 50 000 кв. м комерсиална повърхност, или действително с едвам 125 кв. м на 1000 поданици. И това, без да се броят двата милиона туристи, които всяка година посещават Варна.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Този факт на процедура оставяше Варна отвън картата на марки колоси (така наречените anchors в моловете). Това е и главната причина 40% от площите в Delta Planet Mall да са заети от търговски марки, които отварят за първи път собствен магазин във Варна или в мол във Варна - като Sinsay, House, Cropp, Pinko, Mango, Desigual, Superdry, Yamamay, CCC, Brums, Marc O’Polo, Pepco, Cinema City, Comsed, Ciela, Costa, Starbucks, Domino‘s, Pizza Lab, Sport Depot, Billa и доста други. Delta Planet е ситуиран на 110 000 кв. м, заема четири равнища, има над 1300 паркоместа, а отдаваемата комерсиална повърхност е над 40 000 кв.м. Собственост е на българската компания " АП Инвест " в съдействие с Delta Real Estate, член на Delta Holding. Проектът е на стойност 120 млн. евро. " АП инвест " е благосъстоятелност на двамата български предриемачи Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, които имат необятен набор от вложения в областта на недвижимите парцели, опазването на здравето, селското стопанство и търговията на дребно. Delta Real Estate е един от водачите измежду фирмите за недвижими парцели с активност в доста страни на Балканите. Изпълнението на плана е на варненската компания " Планекс ".

С наличните си цени и предизвикателните си модели в магнит за младежите към този момент се трансфораха непознатите до момента на варненци марки на един от най-големите фешън ритейлъри в Централна и Източна Европа - LPP - Cropp, House и Sinsay. Клубен жанр, тениски с темперамент, свежи препратки към хип-хоп културата и стрийт арта сграбчват вниманието на младежи, гимназисти и студенти. А флагманът на компанията Reserved заема над 2000 кв. м на два етажа в комерсиалния център. От LPP участват в Delta Planet и със зона за дами – Mohito, марка, залагаща на удобната грациозност. Полският фешън колос LPP започва през 1995 година в Гданск с марката Reserved, а от 2001 година е обществена компания, като акциите ѝ се търгуват на Варшавската фондова борса. Към края на 2018 година групата има над 1700 магазина в 20 страни, а най-големите измежду тях са в Москва, Лондон и Берлин. Експанзията на полската компания продължава и към Западна Европа, от година насам магазин на Reserved работи и на Oxford Street в Лондон. В България LPP се съставлява от и " Ел Пи Пи Фешън България " ЕООД.

" Вярваме, че Варна е един динамично разрастващ се пазар, и сме щастливи, че имаме опция да предложим на жителите и гостите на града качествена мода на налични цени " – споделя Асен Динолов, шеф на " Ел Пи Пи Фешън България " ЕООД. Магазините в Delta Planet са построени по изцяло нова идея, с осъвременен дизайн и усъвършенствана функционалност. Новата организация на взаимоотношението със чиновниците и околната среда обезпечава по-пълноценно шопинг прекарване за посетителите в мола.

Младежкия градски жанр в мола допълват и магазините на познатите на варненци марки New Yorker, LCC Waikiki, Terranova, всеки от които заема комерсиална повърхност от над 1000 кв. м. За пръв път във варненски мол към този момент е и шведско-германският лейбъл Marc O’Polo, който импонира на актуалните градски хора с естествените си материи и унисекс модели. Над 2700 са магазините на компанията по света, в този момент и Варна се приъединява към локациите. В полюса на цветната жизнеспособност пък своето място в най-новия търговски център на Варна декларира различен премиерен за града бранд – испанският Desigual. La vida es chula – животът е хубав – декларират темпераментните дизайнери и го потвърждават със занимателни, заредени с въодушевление модели. С Delta Planet във Варна се завръща още една испанска марка – Mango, която се радва на необятна известност в Европа. Женствените оферти на Orsay са ориентирани към самостоятелните млади дами.

Ценените от варненци марки за мъжка мода Andrews, Tom Tailor, " Теодор " също са избрали Delta Planet за своите нови магазини. И мултибранд магазините, в които търсачите на фешън открития пазарят на драго сърце, са необятно застъпени в Delta Planet с имена като Fan Point и Mazzo, а спортните диктатори са територия на Sport Depot и Sport Vision.

Към изключителните благоприятни условия за шопинг Delta Planet прибавя и атрактивни заведения със знакови за градския жанр франчайз имена като кафетата Starbucks и Costa и българската верига заведения за хранене Godzila, чиято изненада за посетителите - с напълно нова идея, следва това лято.

Но освен магазините отличават Delta Planet Mall във Варна. Това е и единственият мол в града, планиран и развъртян като първокачествен търговски център от легендарнoто нюйоркско архитектурно студио Laguarda Low. Това значи златни преимущества: повече светлина, пресен въздух по етажите, най-големият под земята паркинг в града на 3 равнища, зареждане на всяко подземно равнище непосредствено от улицата, актуален интериор.

Най-големият коз за триумф на Delta Planet Mall във Варна е новият вид прекарване, в което могат да се включат всички генерации от едно семейство. За първи път морската столица разполага с фамилни интерактивни зони, в които и деца, и родители ще могат да се усещат на своето място. Гигантското Магическо дърво е естественият - тримерен и прочувствен - център на Delta Planet Mall. 12-метрова панорамна кула, която минава през 3 етажа на постройката. Подобна атракция се прави за първи път в България. Galaxy Center е зона за най-любознателните варненци и посетители на града. Приключението в космoca за тях е с очебийно познавателен темперамент, а заниманието е поднесено съвременно, с същинско потапяне в средата и с тръпчивия усет на
откривателство. Революционно кинопреживяване обезпечи на варненци Delta Planet Mall и с първото в града кино от веригата Cinema City. Това е най-големият извънстоличен кино-комплекс в страната. Мултиплексът стъпи във Варна с 12 модерни зали и единствения по рода си в морския град 4DX® салон, оборудван с технологията, която дава най-пълното познато до момента потапяне в кинематографичното прекарване. Разтърсващото нахлуване в света на кино лентата се дължи на резултатите, които допират всички пет сетива на феновете - вятър, мирис, придвижване, трептения, даже светкавици и пръски дъжд - всичко това е вплетено в специфична за всяко заглавие хореография и се случва в синхрон с развиването на действието на екрана. Пълният комфорт на клиентите е обезпечен - от влизането в Delta Planet Mall, с 1300 действителни места за паркиране, през уютните кътове с мека мебел. Клиентите на Delta Planet Mall могат умерено да се отдадат на безвремие в извършването на покупки и заниманието, защото връзката им със света е обезпечена от 10-те зарядни станции за мобилни устройства. Те са конфигурирани на забележими местоположения, а към всяка от тях могат да се включват за зареждане по 8 устройства по едно и също време. Модерните устройства са предоставени от А1 и са част от тактиката на компанията да бъде мотор на дигитализацията в България и да прави живота на хората по-лесен и прелестен. За първи път във Варна пред Delta Planet Mall е инсталирана цифрова слънчева скамейка за зареждане на телефони, безвъзмезден wi-fi и опция за прилагане на потребна информация. С изискванията за първокачествен шопинг, развлечение и другарство, които предлага, новият варненски мол има всички шансове да се трансформира в обичаната и неотменима спирка в маршрута на всеки екскурзиант, поискал да се допре до морската столица на България - Варна.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР