Животът Зелена Cветлина


Тухли от дърво - има такива. Идеални са за строежа

Тухли от дърво - има такива. Идеални са за строежа ...

... дори не се нуждае от пробиване или специални инструменти, за да се превърне в част от солидна стена. Изобретени са във Франция с основната мисъл да внесат свеж и щадящ горите полъх в строителството на дървени сгради. Накратко - изграждането на къща от дървени тухли пести време, енергия и материали.


Път с предимство за пчелите. Магистрала в градската джунгла, която

Път с предимство за пчелите. Магистрала в градската джунгла, която ...

... да се грижат за тях, след няколко години 6 от общо 35-те вида земни пчели в страната вече няма да ги има. А това ще бъде още една печална крачка към апокалиптичния момент, когато ще се наложи хората да опрашват на ръка цветовете, ако искат да имат плодове и зеленчуци.


Какво се получава при кръстоска на велосипед - триколка и

Какво се получава при кръстоска на велосипед - триколка и ...

... Какво се получава при кръстоска на велосипед - триколка и автомобил? Отговорът е веломобил - чудесна алтернатива на велосипеда, която предлага повече удобства и по-продължително поддържане на висока скорост. Какви са неговите предимства и недостатъци, вижте повече от Милен Атанасов.Песента за двата бука, прегърнати в гората изглежда крие много

Песента за двата бука, прегърнати в гората изглежда крие много ...

... прегърнати в гората изглежда крие много повече смисъл, отколкото сме си представяли. Прегърнатите буки, вплели клони един в друг, не са просто метафора. Връзката между дърветата може да бъде съвсем истинска. Защото дърветата изпитват чувства, обменят информация и въобще - водят свой собствен живот, наситен с преживявания и невероятни истории.


Нова програма съчетава ученето и движението на третокласници в шведско

Нова програма съчетава ученето и движението на третокласници в шведско ...

... Нова програма съчетава ученето и движението на третокласници в шведско училище. Докато получават нови знания в класната стая, децата използват излишната си енергия за задвижване на педалите на специални столове, които напомнят собствените им велосипеди. Забавно и едновременно с това полезно занимание за малчуганите!


Их, ах... цялата гама от възклицателни тук е в сила.

Их, ах... цялата гама от възклицателни тук е в сила. ...

... години под земята като ларви. А после излизат на повърхността и политат, за да изпълнят своето светлинно шоу. След размножителния период и снасянето на яйцата светулките постигат пълно съвършенство и техният земен път приключва. Идва ред на новото поколение, което белязва тъмнината със своята мека, приятна и радваща окото светлина.Вече е на 16. Няма и година, откакто започна своята

Вече е на 16. Няма и година, откакто започна своята ...

... дума за бъдещето на Земята и за климата, думите й са остри, критични и често саркастични. Казва, че не понася лицемерието и празнословието на лозунги като "Вие сте бъдещето. Трябва да спасите света!". На подобни думи Грета отговаря яростно и възмутено - не, вие направете нещо, за да спасите бъдещето!


Не, няма шофьор в кабината. В близкото бъдеще тази фраза

Не, няма шофьор в кабината. В близкото бъдеще тази фраза ...

... Тевес, директор на компания за доставки: Трябва да намерим по-добри решения за справяне с вредните емисии, които се отделят от транспорта. Освен това, напълно сме убедени, че бъдещето на логистиката ще бъде свързано със смарт технологиите.По план от следващата година 200 автономни камиона ще извършват доставки с нулеви вредни емисии.


Забравете за цвета, шарките и материята на завесите. В бъдеще

Забравете за цвета, шарките и материята на завесите. В бъдеще ...

... всеки две седмици биомасата трябва да се почиства. Засега британските дизайнери на се измислили по-лесен начин за действие на завесите от водорасли, но пък прогнозите са, че скоро представите за традиционните пердета ще изчезнат. Защото тенденцията е завесите да се превърнат в живи организми, да действат като микро-гори или микро-градини.


Вдъхновявайте се, но не правете така вкъщи!Тук се искат специални

Вдъхновявайте се, но не правете така вкъщи!Тук се искат специални ...

... част от мисията на британските дизайнери е изпълнена - плажовете на Брайтън вече са по-чисти след уборките, които те правят, за да си набавят необходимия ресурс. Вече водят преговори с компании, за изкупуване на ненужните им пластмасови отпадъци. А какви предмети ще се появят от тях - предстои да разберем.


Тук оплакванията от необичайно студеното време заглъхват. Във въздуха вибрират

Тук оплакванията от необичайно студеното време заглъхват. Във въздуха вибрират ...

... добрата кауза, заради която изтърпяха студа. Виртуозното северно изпълнение със сигурност прогони досадните ежедневни мисли и накара много хора по света да чуят и осмислят данните, че през април средната температура арктическият район е изгубил рекордно количество ледове, а средната температура там е била с осем градуса по-висока от нормалната.В търсене на склад за въглероден диоксид. Този, който витае

В търсене на склад за въглероден диоксид. Този, който витае ...

... сме сигурни, че въглеродният диоксид няма да излиза на повърхността и няма да замърсява водата. Това е нашата основна цел.Швейцарска прозорливост. В страната годишно се изхвърлят почти 6 тона въглероден диоксид. Количеството е значително по-ниско от други европейски държави, но пък швейцарците предпочитат, когато има проблем, да търсят решения навреме.


Сгънати полиетиленови торбички, прилежно намачкани пластмасови бутилки, прибрани една в

Сгънати полиетиленови торбички, прилежно намачкани пластмасови бутилки, прибрани една в ...

... години "Книги за смет" мнозина вече могат да отговорят: всеки сам избира коя еволюция да следва - тази на статуквото и на изчезващ вид или тази на промяната, която неизменно помага на хората да се адаптират към околната среда. Ако не вярвате - прочетете го; пише го в много книги...


През 70-те години на миналия век те направиха велосипедна революция

През 70-те години на миналия век те направиха велосипедна революция ...

... че през следващите десет години цената на електромобилите и малките електрически превозни средства ще пада и ще се изравнява с тази на сегашните коли и мотопеди. А най-солидният аргумент остава извън технологиите. Той е свързан с живота, от който жителите на Амстердам сега губят средно по година заради мръсния въздух.


Нова Зеландия. Страна, на която природата е дала много. Но

Нова Зеландия. Страна, на която природата е дала много. Но ...

... земеделието. За някои смаляването на ледниците може и да попада в графа "изтъркано еко-клише". Но следенето на процесите, свързани със смаляване и изчезване на ледената маса има конкретни и доста тревожни измерения. Ако промените продължат със същите темпове, за Оукланд - най-големият град в Нова Зеландия, това означава постоянни наводнения.


Изобщо, не е редно телефонните кабини да се зачеркват с

Изобщо, не е редно телефонните кабини да се зачеркват с ...

... е редно телефонните кабини да се зачеркват с лека ръка от ежедневието ни. Те се завръщат в него с нова мисия. Само че, вместо да предлагат стационарни телефони, те могат да създадат условия за оптимално ползване на мобилни устройства. И да гарантират компактен комфорт на открито, а и на закрито.Когато мебелите говорят, не е лошо хората да се съобразяват

Когато мебелите говорят, не е лошо хората да се съобразяват ...

... 80 квадратни метра.Въздухът наистина е свободен да ходи където си поиска, но наличието на пейки със светлинни сензори и филтри означава много повече от конкретен ефект. То предупреждава навреме за високи нива на замърсяване и кара хората да настояват за ясни мерки, които да им гарантират по-чиста среда за живот.


Кристалните води на Малдивите. Едни от най-красивите гледки на света.

Кристалните води на Малдивите. Едни от най-красивите гледки на света. ...

... морски биолог: Като при дърветата е. Засаждате клонче в земята, то пораства и се превръща в ново дърво. Тази структура ще се присъедини към хилядите други, поставени вече в морето. Защото без коралите водата тук няма да е същата. А и споменът от топлата и безметежна ваканция ще избледнее по-бързо.


Бурите имат силата да преместват скали с размерите на коли,

Бурите имат силата да преместват скали с размерите на коли, ...

... бреговата ивица. В бъдеще климатичните промени ще предизвикват много по-силни вълни и ветрове. По-доброто разбиране на условията при сегашните бури ще ни помогне да адаптираме бреговата ивица към бъдещето.Това не лишава от смисъл усилията за борба с климатичните промени. Но никога не пречи човек да е подготвен. Даже е наложително.


Родом са от Гватемала. Но създателите им твърдят, че са

Родом са от Гватемала. Но създателите им твърдят, че са ...

... добавим нещо в заключение и като за финал. Всъщност резкият край е невъзможен. Защото извивките на мебелите, създадени в тази гватемалска работилница, са продължение на безкрайните природни цикли. В случая със столовете авторите им скромно отбелязват, че търсят най-подходящия и удобен посредник между извивките на земята и тялото на човека.


Колкото по-миниатюрно е произведението, толкова предизвикателството е по-голямо. Изкуство, което

Колкото по-миниатюрно е произведението, толкова предизвикателството е по-голямо. Изкуство, което ...

... са необходими часове. Помня, че най-дълго съм работил 11 часа без прекъсване.Колко е миниатюрен светът на Шефан? Достатъчно, за да постави замък върху великденско яйце. И да придаде точно преди великденските празници конкретен смисъл на категориите като смирение, търпение и постоянство - както в религиозен, така и в личен план.Вероятно е божие провидение! Търсил подходящото място дълго. Неведоми са

Вероятно е божие провидение! Търсил подходящото място дълго. Неведоми са ...

... настигнала Маури преди катедралата да е завършена. Италианският творец си отишъл от този свят 8 години след като започнал строежа на храма. Но творението му продължава да се развива и след като създателят му е напуснал този свят. За него се грижат природата и вярата, вплетени в уникална нарастваща структура.


Наричат го

Наричат го "един от младите". Поне така се обръщат към ...

... поставя Сардиния в списъка на "Сините зони". Така наричат районите с дълголетници. В света има четири - Япония, Коста Рика, Гърция и Сардиния. Общият им показател е, че са ветровити зони. Но всяка има и специфични фактори - вода, храна и начин на живот, които дават повод за подробни проучвания.


На следващия ден... Когато битката е свършила и идва ред

На следващия ден... Когато битката е свършила и идва ред ...

... които са дали на избирателите.Трудно може да се твърди, че добрите послания от плакатите ще се реализират докрай и без изключения. Но така или иначе материалът, върху който са нанесени, е траен и дълго ще служи като ефектна чанта. Надеждите на дизайнера са той да издържи повече от един мандат.


„Не ми се прави на маймуна!“, „слез оттам, да не

„Не ми се прави на маймуна!“, „слез оттам, да не ...

... Значително по-малък е броят на децата, които се занимават с отборни спортове. Но броят на травмите в резултат на спортни сблъсъци с противника е огромен и те са много по-сериозни от тези при катерене между клоните. Така че - не се карайте на децата, когато пожелаят да покорят поредното дърво.


Отдали са се на пластмасова детоксикация. Не защото терминът е

Отдали са се на пластмасова детоксикация. Не защото терминът е ...

... средно 2700 слънчеви часа в годината. Плажовете там са внушителни, а скоро водите ще получат шанс да се отърват от опасната пластмасова супа и да станат кристално чисти."Зелена светлина": Картофени прибориВъншният вид на картофите не е прекалено добър? Загърбете естетическите си предразсъдъци. Картофите отново могат да се окажат на масата.Завръщане в реалния живот. Там където, общуването между хората измества

Завръщане в реалния живот. Там където, общуването между хората измества ...

... имейлите с писма, написани на ръка и изпратени по пощата.Може и да звучи прекалено, но за Айван Каш дигиталната детоксикация се е превърнала в житейска мисия. Не отрича развитието на технологиите, против е зависимостта от тях. За това съветва хората да се вслушват в дишането си. Поне за 20 секунди...


Струпаните гуми от велосипеди, коли, камиони и автобуси могат да

Струпаните гуми от велосипеди, коли, камиони и автобуси могат да ...

... Струпаните гуми от велосипеди, коли, камиони и автобуси могат да имат и друг живот, след като грайферите им вече са излинели. Съчетаването на износени гуми в скулптури е резултат от развихрено въображение, здраво рязане и прилепване. Фигурите на митични същества, животни и хора придобиват светлина и излъчване.


"Пийте една студена вода", препоръчват от Европейския парламент. И не ...

... позната като "жива", преди проучванията да я изпратят в графа "обогатена с водород". В природата това е рядкост. Но добрата стара електролиза, в съчетание с авангардни апарати, вече я прави достъпна за мнозина. Водородната вода, която най-общо казано действа като суперантиоксидант, има всички шансове да отвори нов раздел в науката.


Пластмасовите прибори за еднократна употреба трябва да изчезнат до 2021

Пластмасовите прибори за еднократна употреба трябва да изчезнат до 2021 ...

... конструирал във фермата си машина, от която започнал да прави първите прибори. Успешното начинание се разраснало до фабрика, която вече произвежда по 15 милиона прибори годишно. Продуктите на Йержи успешно се разпространяват на европейския пазар. Приборите от пшенични трици вече се предлагат и в няколко азиатски държави и в Канада.


Студено, по-студено и още по-студено. Това все по-често ще чуват

Студено, по-студено и още по-студено. Това все по-често ще чуват ...

... служба по околната среда: Ние сме в океана, така че получаваме отпадъците на целия свят.Според изчисленията, около Великденските острови "плават" 19 хиляди тона отпадъци. Те отдавна са в менюто на рибите и птиците в района. Зловещ отпечатък, който климатичните промени и замърсяването остават върху едни от най-красивите гледки на Земята.


Криза ли? Недостиг? Необходимост хората да се простират по-отговорно спрямо

Криза ли? Недостиг? Необходимост хората да се простират по-отговорно спрямо ...

... Докато светът търси начини да ограничи употребата им, тяхното производство нараства.Такава е енергийната и потребителската картина с автор сегашното поколение. Тя напълно оправдава действията на следващото поколение, което периодично залива улиците на големите градове с логичното искане да се сложи край на твърде безумното статукво на прогреса на всяка цена.


Не, това не е детска анимация. Нито пък игра на

Не, това не е детска анимация. Нито пък игра на ...

... евро. Но пък проблемът със старите жилища в Европа се разраства тревожно бързо. За това някои местни власти са решили те да подпомагат жителите на общините си.Като в английския град Нотингам, където са отпуснати над 6 и половина милиона евро от еврофондове за превръщането на 150 жилища в енергийно ефективни.


Сгради, които сами произвеждат електричество. Идеята въобще не е нова,

Сгради, които сами произвеждат електричество. Идеята въобще не е нова, ...

... Сгради, които сами произвеждат електричество. Идеята въобще не е нова, но британският учен д-р Хасан Бейк реши да погледне на нея от друг ъгъл, като разработи соларни тухли.


Мръсният въздух ви е стегнал здраво за гърлото. Хватката става

Мръсният въздух ви е стегнал здраво за гърлото. Хватката става ...

... знам, неудобна е, но се надявам да свикне.Дали маската ще се превърне в ежедневен аксесоар на бъдещите общества? Вяротно, поне що се отнася до дните, в които нивата на праховите частици са много високи. А дали сочните свински пържоли ще бъдат лек срещу замърсяването? Отговорът е в ръцете на учените...


Яхнали коли, автобуси и камиони, хората бързат по магистралите. Гумите

Яхнали коли, автобуси и камиони, хората бързат по магистралите. Гумите ...

... Яхнали коли, автобуси и камиони, хората бързат по магистралите. Гумите препускат по магистралите, а дивите животни така и не могат да свикнат с връхлитащите автомобили, които са пълни господари върху тъмните, гладки пътеки, оградени с мантинели.


Чили. Страната, в която умеят да ловят енергията от слънцето.

Чили. Страната, в която умеят да ловят енергията от слънцето. ...

... само обещание на хартия. А и натискът на младите играе своята роля, ако съдим по ентусиазма, с който те подкрепят протестите с настояване за конкретни мерки срещу климатичните промени. Точно така - същите шествия, организирани по примера на Грета Тунберг - шведското момиче, заело се да преобърне света... за добро.


Може ли да се нарече перфектното работно място? Ако въобще

Може ли да се нарече перфектното работно място? Ако въобще ...

... И не само в блокчетата, а в начина на изработването им. Ако трябва да обобщим - въглеродният отпечатък при ръчното производство е сведен до нищожни стойности. Самият шоколад е много полезен. А ръчната направа е съчетана с крачна. С преоткриване на велосипеда. И на велоаргометъра. И изобщо - на колелото.


Мрежата 5G чука на вратата, а много врати вече се

Мрежата 5G чука на вратата, а много врати вече се ...

... да съставя 3D карти още докато лети. Защото земната повърхност се променя. Особено бързо - при бедствия. А светкавичната информация за състоянието на поразените райони със сигурност спасява животи. Изобщо - такива са дроновете. Услужливи, стига да им се даде правилната задача. И пестеливи на енергия, време и вредни емисии.


Презареждане на почвата. По естествен начин. Учени от университета в

Презареждане на почвата. По естествен начин. Учени от университета в ...

... в Университета. Учените ще наблюдават как се отразяват сушата и влагата на новата почва и доколко тя се влияе от климатичните промени. По изчисления на ООН, ако почвите по света продължат да загиват със същите темпове, то след 60 години има опасност горният почвен слой на Земята да изчезне напълно.


Войната е разрушила всичко. Не само сградите са превърнати в

Войната е разрушила всичко. Не само сградите са превърнати в ...

... Мирис, който навява спомени за безгрижното ѝ детство. Но вече е останал само споменът. Къщата е разрушена. Сара Наим: Това е метафора. Това са моите мисли, в които се потапям. Спомени, които Сара се надява да възстанови, така че ароматът на Сирия да възкръсне - със своята пищност и ухания.


Невидим убиец, който не признава граници, поразява масово и съкращава

Невидим убиец, който не признава граници, поразява масово и съкращава ...

... тества възможно най- бързо с хората.Европейско финансиране дало основен тласък на разработката. След тестове с над 300 души и около 30 изработени протипа, Петър и съмишлениците му достигнали до краен вариант. Решението вече съществува и може да се впише в ежедневните аксесоари на градския човек. Очакванията са за пазарна премиера.


Заела се е да почисти планетата. И по-точно моретата. Хариет

Заела се е да почисти планетата. И по-точно моретата. Хариет ...

... нещо, трябва да действате, да се захванете с промените.Тогава желаната цел със сигурност ще бъде постигната и пейзажите ще станат по-привлекателни. А що се отнася до пластмасовите сламки - те смело могат да бъдат заменени с биоразградими. Както са направили ресторантьорите в района, където Хариет и нейните сподвижници се гмуркат.


Ето докъде я докара преходът към електромобилността. На новоотрития автосалон

Ето докъде я докара преходът към електромобилността. На новоотрития автосалон ...

... има препратени поръчки за 100 от общо 200 модела, които смята да възпроизведе в електрически вариант през 2019-та. Пробегът на тези возила с едно зареждане варира от 150 до 230 километра. А цената... е, нека кажем, че тя е по споразумение. Все пак - важно е усещането, както напомнят производителите.


Почитател сте на пържолите? Е, тогава сигурно ще сте разочарован,

Почитател сте на пържолите? Е, тогава сигурно ще сте разочарован, ...

... пик в средата на XXI век.Оказва се, че към постоянно нарастващото население се добавя и тенденцията към увеличаване на човешкия апетит към месото. През 60-те години на миналия век средностатистическият човек е консумирал по 21 килограма телешко месо годишно. През 2007 година консумацията е скочила до 40 килограма на година.


Къщи с история. Така ги определят създателите им. Датски архитекти,

Къщи с история. Така ги определят създателите им. Датски архитекти, ...

... спазват същите изисквания и стандарти като при другите строителни проекти. Което означава, че в крайна сметка изградените стени, облицовки, изолации и дори мебелировка не отстъпват по качество и издръжливост на стандартно използваните нови материали. С една единствено разлика - този процес решава проблема с натрупването на строителни отпадъци по сметищата.


Те не приличат на човешките същества, но това не ги

Те не приличат на човешките същества, но това не ги ...

... е продиктувана от други правила, различни от човешките. Но определени поведенчески характеристики наистина са факт.Като специфичното пространство, което дърветата оставят между короните си в гората. За да могат хем да се пазят помежду си и да устояват на стихиите, хем да имат достатъчно пространство, за да не блъскат клоните си.


Не, това не е Луната. Пейзажите са земни. От Индия.

Не, това не е Луната. Пейзажите са земни. От Индия. ...

... слънцето. А очите ми направо горят.Тежката цена на добива на сол, която остава встрани от възхищението на туристите. Пейзажът ражда мисли за начина, по който хората оценяват онова, което е край тях. Едно и също място, което предизвиква съвсем противоречиви усещания - от досада и безпътица до очарование и вдъхновение.


Слънце, палми и красиви плажове. Добре дошли в Южна Калифорния.

Слънце, палми и красиви плажове. Добре дошли в Южна Калифорния. ...

... дълги увещания от ползата да инвестират в интелигентни напоителни системи, фасади за пречистване на въздуха или пък електромобили. Впрочем в щата се продават половината от електрическите возила в Съединените щати, а възприетата там система за намаляване на вредните емисии от автомобили вече намира привърженици и в други райони по света.


Природата нахлува смело в затворените пространства. С отдавна изчезнали аромати

Природата нахлува смело в затворените пространства. С отдавна изчезнали аромати ...

... го словашкият дизайнер Томаш Либертини.Защо мебелите да се правят от дървесина, след като гъбите са перфектен материал. Ограниченията са само в човешките умове. Настъпил е моментът предрасъдъците да бъде преодолени и да се погледне на света и по един по-щадящ начин. Примерите за това ново възприемане на ресурсите никнат всекидневно.


Смирени, но все така изпълнени с енергия: плажните зверове на

Смирени, но все така изпълнени с енергия: плажните зверове на ...

... когато ги изведа на плажа, те ще могат да оцелеят и без мен. Точно като чайките и другите животни, които са край нас.Същите творения на природата, които са вдъхновявали и Леонардо. Същите, чиято структура продължава да учудва хората със съвършените си пропорции и функционалност дори и в днешния, високотехнологичен свят.


Видът им не е особено привлекателен. Но пък тези малки

Видът им не е особено привлекателен. Но пък тези малки ...

... хиляди години, а го използваме в предмети за еднократна употреба. Това е огромен парадокс. Дали трайният полимер ще създава още проблеми или ще се окаже част от решението за по-ефективна употреба и по-чиста околна среда - това зависи от предложенията на учените и производителите. Но и от изискванията на потребителите.


Той е от онези... търсачите на красивото. Самоук майстор на

Той е от онези... търсачите на красивото. Самоук майстор на ...

... аз нямам нищо. Но това няма да ме разколебае.Какво ти разколебаване... Липсата на средства всъщност е възможност - да се търсят нови ненужни материали, които да станат част от красива мебелировка и да оживеят с нов смисъл и ново предназначение. Изкуство и сръчност, които привличат нови клиенти... и нови последователи.


В произвеждането на отпадъци и превръщането им в натрупан проблем,

В произвеждането на отпадъци и превръщането им в натрупан проблем, ...

... Опитите с този апарат също вдъхват вяра на учените за реално приложение на разработките им. Изводът: да, отпадъкът на Земята е предостатъчен, но това не значи, че трябва да го трупаме в Космоса. Напротив - и за едните, и за другите останки се раждат все повече съвременни и ефективни решения.


Зимата все още владее планинските склонове. Но в градовете снегът

Зимата все още владее планинските склонове. Но в градовете снегът ...

... свършват. Тогава придвижването в двора става с въздушен тролей.ЛУКАС ЙОНСОН: Работя в гаража. Ще видя може да се получи нещо по-голямо.Какво ще бъде поредното изобретение на Лукас? Дори и той не е съвсем наясно. Сигурно е, обаче, че изобретение ще има. Със сигурност и родителите на момчето тръпнат в очакване.


Суперзвездата на датската архитектура. Бярке Ингелс - идеолог, мечтател, урбанистичен

Суперзвездата на датската архитектура. Бярке Ингелс - идеолог, мечтател, урбанистичен ...

... Ингелс не обича да спи. Казва, че главата му бушува от идеи, които не го оставят да бездейства. За това той постоянно проучва градския живот, наблюдава навиците на хората, за да открие най-добрите архитектурни решения за съвремието ни. Такива, с които ще се забавлява, докато помага за спасяването на Земята.


Те са рекордьори по бързо изчезване. Не защото бързо се

Те са рекордьори по бързо изчезване. Не защото бързо се ...

... по който живеем. Трябва да разберем, че природата ни предупреждава. Това са сигнали, че трябва да променим поведението си. И още един неприятен, но важен детайл от проучването за десерт. Не всички насекоми намаляват с главоломни темпове. Мухите и хлебарките, например, стават дори по-многобройни. И това въобще не е успокоително.


Марихуана с дъх на риба? Не, тук няма нищо незаконно.

Марихуана с дъх на риба? Не, тук няма нищо незаконно. ...

... към стръковете в подземието. Производителите са помислили и за това. Специално инсталираната вентилационна система решава проблема напълно. А увеличеният добив с 10 до 20 процента вдъхва надежда за разширяване на компанията. Очаква се откриването на подобни ферми и в други части на Канада - в Торонто, Халифакс и Нова Скотия.


Същинска ирония на съдбата - един от най-застрашените от изчезване

Същинска ирония на съдбата - един от най-застрашените от изчезване ...

... мазгнини, което ще се отрази на създаването на потомство. Едва ли ще умрат от глад, но със сигурност ще гладуват. Надбягването с времето продължава. А учените наблюдават с тревога дали и как лемурите ще се приспособят към промените на Мадагаскар - остров, в чиято емблема са се превърнали самите те.


Край Байкал всички вярвания отдавна звучат като клишета. Но това

Край Байкал всички вярвания отдавна звучат като клишета. Но това ...

... би скоро ще проговоря всички тези езици.Над 200 тона лед, превърнати в зимна наслада за хората край Байкал.Павел Санников: А за мечтателите тази години има и концерт. Концерт от ледени инструменти.Мимолетно изкуство, което ще изчезне с първите слънчеви лъчи, но пък ще остави незаличима наслада за посетителите на ледената библиотека.


Електрически дизайн осмисля красиво и ефективно градския пейзаж на Лондон.

Електрически дизайн осмисля красиво и ефективно градския пейзаж на Лондон. ...

... трябва да са с „изключително ниски нива на вредни емисии". А десет години по-късно по улиците във Великобритания е планирано да се движат само електрически коли. За да бъде постигната тази цел, ще бъдат отпуснати 1 милиард паунда за поощряване на продажбите на електромобили и за изграждане на зарядни станции.


Сбъдната детска мечта... 70 години по-късно. Египетска плувкиня даде житейски

Сбъдната детска мечта... 70 години по-късно. Египетска плувкиня даде житейски ...

... сърце на 20-годишно момиче. За нея няма пречки - готова е плува в ледени или в горещи води. Няма състезание, в което да не иска да участва. Тя носи младостта в себе си.Нагва съвсем не възнамерява да се отказва. Напук на годините, тя упорито прави планове за нови спортни постижения.


2019 година: Ротердам, а и други холандски градове, гледат смело

2019 година: Ротердам, а и други холандски градове, гледат смело ...

... са на път да внесат промени в тази статистика, в полза на превозните средства с по-голям гарантиран чист пробег с едно зареждане."Зелена светлина": Електрически автомобил без батерииМалка, маневрена здрава... Кола, която е на път да преобърне представите за превозни средства. Автомобил, задвижван от водород. Не че идеята е нова, н...


Вкусът на сьомгата е различен от този, който толкова много

Вкусът на сьомгата е различен от този, който толкова много ...

... продуктите. Ние искаме да сме част от тази революция. Искаме да дадем възможност на компаниите да се възползват, защото тази информация ще е полезна за всички.Информационна прозрачност, която със сигурност ще промени качествата на храната към добро. И ще направи потребителите по-спокойни, а вероятно и по-отговорни към това, което консумират.


През ръцете му са минали тонове отпадъци. Артур Бордало -

През ръцете му са минали тонове отпадъци. Артур Бордало - ...

... на изкуството. Уличното изкуство е като реклама, която хората трябва да консумират. На улицата мога да споделя моите идеи, убеждения - всичко, което ме вълнува.Симбиоза, която Бордало е постигнал с уличното пространство и която превръща работите му в изкуство, а него - в един от най-известните улични творци в света.


Ритъмът на ежедневието става все по-монотонен!? Споменът за морския бриз

Ритъмът на ежедневието става все по-монотонен!? Споменът за морския бриз ...

... се поддържа необходимата температура в помещенията, алармената система и осветлението. Цялата електрическа система може да бъде управлявана дистанционно, чрез мобилно приложение. Ако споменът за морето и вълните започва да се връща. Тогава всичко е наред, защото мисълта за бягство на плаваща хотелска стая със сигурност измъква от сивотата на ежедневието.


Женева, Бон, Лион - вече са десетки хиляди последователите на

Женева, Бон, Лион - вече са десетки хиляди последователите на ...

... изградена житейска философия, която разпалено спазва. А тя гласи, че гузната съвест не оправдава бездействието и че когато има проблем, той трябва да се реши. От идеите на Грета за няколко месеца в Европа се роди най-масовото ученическо движение. Урокът, който 15-годишното момиче даде на света. На ход са възрастните.


Зимата постоянно напомня за капризите си. Термометрите сякаш напук са

Зимата постоянно напомня за капризите си. Термометрите сякаш напук са ...

... ще бъде заличена от първите по-силни лъчи. От чисто прагматична гледна точка, умението за издигане на стени от снежни блокове може да осигури така необходимата преграда между човека и студа навън. Казват, че борбата срещу огъня понякога се води с огън. Защо тогава снегът да не помага срещу сковаващия мраз?


Велосипедът остарява, рамката се чупи и... тук се намесва Нурдин

Велосипедът остарява, рамката се чупи и... тук се намесва Нурдин ...

... с различни размери. Обикновено изработваме рамки за планински, градски и шосейни велосипеди.Колелата с бамбукови рамки стават все по-популярни и се използват дори в състезания. Нурдин се надява те да дадат тласък и на велосипедния туризъм в страната му, която е добре позната дестинация с разнообразни възможности да отдих и пътуване.


Исландия. На лов за северно сияние. Гледка, която никога не

Исландия. На лов за северно сияние. Гледка, която никога не ...

... северно сияние е още по-трудно. Това е много по-голяма система, чиито промени трудно могат да се предвидят. Тук основна роля играе усетът. Онези скрити способности на човека, които поколения наред са били потискани от индустриализацията. И които могат да се пробудят, щом сетивата общуват по-дълго със суровата красота на природата.