Вероятно е божие провидение! Търсил подходящото място дълго. Неведоми са

...
Вероятно е божие провидение! Търсил подходящото място дълго. Неведоми са
Коментари Харесай

Зелена светлина: живата катедрала на Маури

Вероятно е божие божество! Търсил подобаващото място дълго. Неведоми са пътищата, отвели Джулиано Маури до горите край Тренто, в Северна Италия. Там той сложил основите на своята жива катедрала.

Природата постоянно вдъхновявала Маури. Обичал да работи с естествени материали, само че фантазията му била да построи храм. Започнал " градежа " през 2001 година

Катедралата се простира на повърхност от 650 квадратни метра. Дълга е към 28 метра, а височината ѝ доближава до 21 метра. Месеци били нужни на Маури, с цел да построи структурата.

В 42 колони засадил дръвчета габър. В тях вплел 600 клони от кестен и лешник. Изчислил че, след 15 години скелето ще се саморазпадне и клоните ще оформят живите стени на катедралата.

Смъртта настигнала Маури преди катедралата да е приключена. Италианският създател си отишъл от този свят 8 години откакто почнал градежа на храма. Но творението му продължава да се развива и откакто основателят му е напуснал този свят. За него се грижат природата и вярата, вплетени в неповторима възходяща конструкция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР