Мръсният въздух ви е стегнал здраво за гърлото. Хватката става

...
Мръсният въздух ви е стегнал здраво за гърлото. Хватката става
Коментари Харесай

Зелена светлина: Свинското помага срещу мръсния въздух

Мръсният въздух ви е стегнал крепко за гърлото. Хватката става все по-силна и здрава.

Усещане, което не ви пуска с дни. Тогава си мислете за сочна свинска пържола. Или по-добре напряко я изяжте. Рецептата е южнокорейска.

- Така съм чувал от майка ми, че свинското оказва помощ. За това постоянно хапвам свинско, когато замърсяването на въздуха е по-голямо.


- Усещам по какъв начин мазнината от месото безусловно почиства праховите частици от гърлото ми.

Методът е изпитан от миньорите и се приема с голяма доза наивност измежду южнокорейците.

- Няма доказателства, които да удостоверяват това изказване. Това е локална легенда.

Учените може и да не откриват връзка сред замърсяването на въздуха и свинското месо, само че статистиката е красноречива. При високи равнища на замърсен въздух в Южна Корея продажбите на свинско скача с над 5 %.

Другите печеливши са търговците на маски и въздушни филтри. Оказва се, че в Южна Корея, където в съвсем всяко семейство и домакински любим на мода са и маските за кучета.

- Той би трябвало да се разхожда доста. Нямах различен избор, с изключение на да му сложа и на него маска. Да, знам, неуместна е, само че се надявам да свикне.

Дали маската ще се трансформира в всекидневен аксесоар на бъдещите общества? Вяротно, най-малко що се отнася до дните, в които равнищата на праховите частици са доста високи. А дали сочните свински пържоли ще бъдат лек против замърсяването? Отговорът е в ръцете на учените...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР