Студенти от университета в Бат (Великобритания) конструираха и успешно тестваха

...
Студенти от университета в Бат (Великобритания) конструираха и успешно тестваха
Коментари Харесай

Това вече и студентите го умеят: водороден двигател с вътрешно горене

Студенти от университета в Бат (Великобритания) конструираха и сполучливо тестваха водороден мотор с вътрешно горене. Инженерите включиха своя едноцилиндров мотор за първи път през месец март и той работи безпроблемно в продължение на три часа. Въз основа на тези познания екипът възнамерява през идната година да преработи 2,3-литровия мотор Ecoboost на Ford, с цел да работи с водород. Целта им е да слагат връх за скорост по суша с новия мотор. Той ще бъде инсталиран на спортния автомобил Ginetta G20. От пресслужбата на университета оповестиха, че това достижение прави екипа първите студенти в света, които създават и пускат в деяние водороден мотор с вътрешно горене.

Членовете на „ Bath Hydrogen Team “ се стремят да слагат връх за скорост по суша с новоразработения си мотор. Проектът стартира предходната година като част от студентска задача. Първоначално никой от членовете на екипа не е знаел нищо за водородното гориво и за това какво е належащо, с цел да се задвижи мотор с него. Екипът на Bath Hydrogen се състои от 15 членове. Това са студенти от трети и четвърти курс, които учат сложни стратегии по машинно и електрическо инженерство, автомобилно инженерство и единствено машинно инженерство.

Екипът избира водорода поради капацитета му на въглеродно неутрално гориво. Както и поради възбраната за продажба на нови бензинови и дизелови коли в Обединеното кралство. Тя би трябвало да влезе в действие през 2035 година Въпреки забележителните старания на огромните производители на коли за разпространение на технологията, водородните мотори с вътрешно горене към момента не се оферират на пазара. Вдъхновени от богатия опит на университета в региона на проучванията на водорода, членовете на екипа са проучили всички налични материали, с цел да схванат и подредят по значимост провокациите.

Студентите преработват мотора с помощта на помощта на спонсори. Vanguard даде модифициран едноцилиндров бензинов мотор като база. Link Engine Management оказа помощ, като достави профилиран електронен блок за ръководство (ECU). Clean Air Power достави мотора с нови горивни инжектори, проектирани да работят с водород.

Тестовият мотор разреши на екипа да усъвършенства уменията и знанията си, преди да преработи 2,3-литровия мотор Ford Ecoboost за работа с водород през идната образователна година. Екипът ще употребява спортния автомобил Ginetta G20, оборудван с елемента на Ford. Ще бъде изработен опит за слагане на върхове за скорост на земята за мотори с вътрешно горене, работещи с водород.

Въпреки че водородът се смята за по-екологично гориво от бензина, потреблението му има и някои дефекти. Основният минус е компликацията да се съхранява задоволително гориво в автомобила. Това е по този начин, тъй като водородът, въпреки и с високо енергийно наличие във връзка с масата, има доста ниско енергийно наличие във връзка с размера. Възможните решения включват съхраняването на водорода като мощно сбит газ под доста високо налягане. Или като течност при температура към -250 °C. Това съставлява съществено предизвикателство спрямо стандартните способи за предпазване на бензин.

Според откривателите тестовият стенд, в който е ситуиран прототипът на мотора, би трябвало да работи навън. Както и да се ръководи отдалечено посредством панел, с цел да се подсигурява сигурността. Д-р Кевин Робинсън, теоретичен началник на екипа, съобщи, че стартирането на прототипа на мотора е доста значим стадий от плана. Той сподели, че макар че е прекомерно рано да се приказва за цялостен триумф, те са съумели да реализират към три часа непрекъсната работа. Включително няколко минути при цялостно натоварване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР