Това коментира в интервю за Фрог нюз политическият анализатор Осман

...
Това коментира в интервю за Фрог нюз политическият анализатор Осман
Коментари Харесай

Октай пред Фрог: През 2003 г. при арести Борисов стреляше с гранатомети. Сега надава вой. А неговото беше просто разходка

Това разяснява в изявление за Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай във връзка шумотевицата, която сътвори към себе си някогашният министър председател и водач на ГЕРБ след задържането си за 24 часа предишния четвъртък.

Защо карцерът на Борисов възпали толкоз доста хора и по кое време ще бъде отхвърлен основният прокурор Иван Гешев, четете в цялото изявление, което Осман Октай даде особено за Фрог нюз:

Преди седмица споделихте пред Фрог, че карцерът на някогашния министър председател Бойко Борисов трябваше да се случи преди две години, когато лъснаха взаимните далавери с Васил Божков. Днес предприемачът даде конференция, а по-рано вътрешният министър настоя Борисов и Божков да се проверяват като ОПГ. Какъв е вашият коментар?

Първо се изненадах, че повдигнатото обвиняване против Бойко Борисов, Владислав Горанов и компания е за това, че са рекетирали някого. Доколкото знам, от признанията на Васил Божков, те дружно, като ОПГ, са източвали държавния запас със съдействието на министър-председателя, финансовия министър и ръководителя на Комисията по бюджет в Народно събрание. Всичко това е характерен случай за, както го назовават сицилианците, проведена незаконна група, така наречен мафия. В Русия ги назовават олигарси.

Защо съгласно Вас се подвигна подобен писък до небесата към ареста на Бойко Борисов?

Наблюдавам и мълча от отдалеченост. Наистина се подвигна страховит писък с така наречен арест на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Шехерезада – Севда. Като човек, който следи по какъв начин се правят арестите от 20 години, мога да кажа, че аз арест не видях. Свикнали сме арестите да се правят с белезници, с вериги, с влачене по земята, оскърбление на задържаните. Такова нещо не видях.

Какво видяхте Вие?

От фрагментите, излъчени в онлайн пространството видях Бойко Борисов с ръце в джоба, отварят му вратите на коли и на някакви здания. Същото беше и с Горанов, и със Севда. Даже се изненадах, че съпътстващите Севда не й носят чантата. Помислих, че те са били на някакъв прием в някаква постройка, друго не видях. Не мога да схвана за какво е този толкоз огромен писък, че доста гадно се били отнесли с Бойко Борисов. Това беше някакъв цирк. Нека да си напомним, че през 2012 година Европейският съд по правата на индивида в Страсбург осъди България за нарушение на правото на живот на Тодор Димов-Чакъра точно поради Борисов. През декември 2003 година, когато още беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи, по негова заповед Димов бе обстрелван с гранатомет в личната си къща в Харманли, а след това следствието одобри, че той в действителност самичък се е взривил с ръчна граната.

Самият Борисов през днешния ден се оплака, че са го разхождали като „ панаирджийска мечка “ и треперел даже да му подмятат нещо.

Аз не видях такова нещо. Такива подиуми нямаше. Даже сякаш задържани, а цивилните служители на реда ходеха след тях. Арест ли беше или екскурзия? Бяха като на разходка, все едно са поканени на някакъв прием.

Прокуратурата е извикала на разпит Бойко Борисов. Какво смятате, че ще произтече от това?

Покрай ареста на Бойко Борисов видяхме какъв брой доста хора бяха възпалени и уплашени. Всички те бяха в „ Бояна “, след това обиколиха и студиата на разнообразни медии. На същите тези доста известни хора бяха раздадени заеми сред 5 и 20 милиона евро. В момента тези хора знаят доста добре, че ще се стигне до тях, тъй като и до ден сегашен не са обслужили тези заеми. Това дефинира държанието както на членовете на Висш съдебен съвет, по този начин и на всички прокурори. Затова не могат да се намерят прокурори, които да работят почтено и намерено. Всъщност по тази причина огромна част от полицейските ръководители и чиновници по този начин обслужват Гешев и прокурорската мафия, дружно с мафията, която провежда разграбването.

Правят се опити да бъде отхвърлен основния прокурор Иван Гешев. Доколко е допустимо това съгласно вас?

Аз към момента считам, че пръв ще бъде изхарчен Бойко Борисов, след това Делян Пеевски, по-късно Иван Гешев и Сотир Цацаров. Натам отиват нещата, тъй като така наречен олигархични групи не инцидентно са се притаили. Уплашени са от всичко това, което се случва. Тези хора, към които се шуми, по-скоро те ще ги предадат. Така, както осветиха чекмеджето на Бойко Борисов от резиденцията, по този начин ще осветят доста неща към Иван Гешев. Очаквам да си подаде оставката още преди да завърши мандата на актуалните членове на Висш съдебен съвет през есента. Затова считам, че сред май и септември можем да чакаме Висш съдебен съвет да избере нов основен прокурор след оставката на Гешев.

Звучи обнадеждаващо.

Винаги, когато проведената мафия е застрашена от кавги, нормално отстранява своите осветени медиатори. Така смъкнаха от сцената Ахмед Доган и го скриха. Сега е жив и здрав, тъй като им би трябвало още. Така отстраниха по време на Прехода доста такива осветени лица. По този метод до последно ще бъдат употребявани Пеевски и Гешев и тогава ще бъдат отстранени. Не инцидентно използваха Цацаров и в този момент го скриха в някакъв кабинет, тъй като още им би трябвало. Когато към този момент не им трябват – преди ги отстраниха физически по софийските улици, в този момент ги подгонват или в Белград, или в Дубай, или на други места.

Интервю на Веселка Иванова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР