Вече е на 16. Няма и година, откакто започна своята

...
Вече е на 16. Няма и година, откакто започна своята
Коментари Харесай

Зелена светлина: Грета, която прикова вниманието върху климатичните промени

Вече е на 16. Няма и година, откогато стартира своята битка против световното стопляне. Това е Грета Тунберг - детето, което въодушеви най-масовото придвижване в света - ученическите митинги за климата. Животът й през последните месеци се промени и я промени. Грета рядко се задържаше в дома си. Обикаляше европейските градове и разпалено говореше по конференции. Думите й постоянно предизвикваха усмивките на възрастните и разпалената честност на връстниците й.

Независимо от бурните овации, които постоянно съпътстват 16-годишната шведка, за нея сякаш успеха не е настъпила.
Грета Тунберг: Напълно бясно е, че нещата стигнаха до такава степен, че децата да мислят, че би трябвало да жертват образованието, с цел да компенсират неналичието на деяние от страна на водачите и на някои възрастни.
Липсата на деяние, това е човешкото държание, с което Грета не може да се помири.
Грета Тунберг: Вместо да вините другите и да им казвате какво да вършат, би трябвало да намерите метод, по какъв начин да извършите Парижкото съглашение за климата.
Вероятно не е елементарно, само че пък това са житейските правила, към които Грета прецизно се придържа и гради философията си.
Грета Тунберг: Всеки и всичко би трябвало да се промени, за какво би трябвало да губим скъпо време в кавги и какво първо би трябвало да се промени. Всичко и всеки би трябвало да се трансформират. Защото колкото по-голяма е смяната, по-голяма е отговорността.
Малка, не доста приказлива и ненапълно свенлива. Така наподобява Грета на външен тип. Но когато става дума за бъдещето на Земята и за климата, думите й са остри, сериозни и постоянно саркастични.

Казва, че не понася лицемерието и празнословието на лозунги като " Вие сте бъдещето. Трябва да спасите света! ". На сходни думи Грета дава отговор гневно и възмутено - не, вие направете нещо, с цел да спасите бъдещето!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР