Их, ах... цялата гама от възклицателни тук е в сила.

...
Их, ах... цялата гама от възклицателни тук е в сила.
Коментари Харесай

Зелена светлина: Светлинно шоу от природата

Их, ах... цялата гама от възклицателни тук е в действие. Пробляскващото шоу на... светулките. Спектакъл, който изящните същества показват всяка година в края на май и началото на юни.

Дали е мода или просто нужда за другарство с природата, само че в последно време хората започнаха да преоткриват хубостта на светулките. В Съединените щати по това време на годината има взрив на туристи в селските региони за наблюдение на нощните танци на светулките.
Джон Манчестер, лидер в националния парк " Конгари ": Те извършват вълшебно зрелище на цялостния синхрон. Всички летят в синхрон. Полет, в който мъжките се пробват да впечатлят женските.
Съвършен танц, зависещ на ритъма на природата и на търсенето на съвършенството.

Джон Манчестер, лидер в националния парк " Конгари ": Има един тип светулки - Photinus carolinus. Помежду си те поддържат връзка на еднакъв език. На всеки ¾ от секундата те искрят и то в цялостен синхрон. Следват 5-7 мига на мрачевина и по-късно още веднъж искра. Невероятно е. Ние, хората, сякаш физиологично сме идентични, само че ние приказваме на напълно разнообразни езици.
В природата се срещат към 2 хиляди светулки. Вместо в танц, някои типове избират да застинат в клоните на дърветата и оттова, светейки в синхрон, да привлекат женските. Но каквото е и да представлението, то постоянно е внушително.

Звездният момент на светулките е къс. Те живеят към 2 години подземен като ларви. А след това излизат на повърхността и политат, с цел да изпълнят своето светлинно шоу. След размножителния интервал и снасянето на яйцата светулките реализират цялостно съвършенство и техният земен път завършва. Идва ред на новото потомство, което белязва тъмнината със своята мека, приятна и радваща окото светлина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР