Мрежата 5G чука на вратата, а много врати вече се

...
Мрежата 5G чука на вратата, а много врати вече се
Коментари Харесай

Зелена светлина“: Как 5G мрежите ще помогнат за по-добри дронове?

Мрежата 5G чука на вратата, а доста порти към този момент се отварят за нея, тъй като тя дава обещание един нов свят, декориран с многообещаващото фразеология „ интернет на нещата “. А тези неща могат да бъдат всевъзможни. Най-привлекателните са хвъркати - дроновете.

Те са апаратите, които се издигат над нещата и имат от ден на ден благоприятни условия да ги трансформират за положително. Особено тези дронове - едрите. Които могат да заменят доста по-едри, комплицирани и скъпи уреди и машини, като по едно и също време с това пестят време и куп запаси.

По-едри и по-мощни. Основни участници в профилирано ревю край Токио. Там последните трендове показват най-разнообразни приложения. Рубриката " Зелена светлина " непроменяемо следи развиването на дроновете и решенията, които те оферират през последните години - от залесяване с бързи темпове на труднодостъпни територии до доставка на избавителен буй за бедстващи плувци и сърфисти в крайбрежни води.
 Експерт: През 2019 година се чака приемане на европейски правилник за дроновете Експерт: През 2019 година се чака приемане на европейски правилник за дроновете
Първата функционалност и приложение на дроновете е била за военни цели - безпилотни задачи, без човешки жертви. Това е било досега, в който тази технологи...

Тези приложения, естествено, надалеч не са всичко, което дроновете могат да предложат. Особено едрите. Те имат претенциите безусловно да разцепят мрака. Модел с пет мощни лед-прожектора обезпечава светлина от 150 метра височина за избавителни интервенции при бедствия през нощта.

Друг дрон пък ще накара тези, губили сходна машинка в морето, да цъкат завистливо. Защото апаратът може да кацне във вода, да се потопи, да се трансформира в мини-подводница и да свърши чудесна работа при изследване на морското дъно или при обзор на положението на язовирни стени. И откакто си свърши работата под вода, апаратът без проблем може да изплува и още веднъж да се издигне във въздуха.

Друг шлагер е наедрял дрон, който има камера с опция за фотоси на 360 градуса. Апаратът умее да сформира 3D карти още до момента в който лети. Защото земната повърхнина се трансформира. Особено бързо - при бедствия. А светкавичната информация за положението на изумените региони сигурно избавя животи.

Изобщо - такива са дроновете. Услужливи, стига да им се даде вярната задача. И спестовни на сила, време и нездравословни излъчвания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР