Слънце, палми и красиви плажове. Добре дошли в Южна Калифорния.

...
Слънце, палми и красиви плажове. Добре дошли в Южна Калифорния.
Коментари Харесай

Зелена светлина: керемиди, които пречистват въздуха

Слънце, палми и красиви плажове. Добре пристигнали в Южна Калифорния. Фините и едрите прахови частици, обаче, с лекост могат да скапват приятното чувство. Защото Южна Калифорния е синоним на претрупан пътен трафик. Напоследък равнищата на нездравословни частици се усилиха поради горските пожари и горещите ветрове. Една компания предлага решение за ограничение на замърсяването в обитаемоте региони. Керемиди, които пречистват въздуха.

Анджи Байърс, шеф на цех за строителни материали: В обвивката на керемидите има гранули, които понижават количеството на нездравословните частици край постройките. Как работят ли? Слънчевата светлина задейства това покритие и то гълтам всички прахови частици. При този фотоволтаичен цикъл, частиците азотен оксид, насъбрани по покрива се трансформират в солни йони. След това росата и дъждовете ги отмиват.
Гранулите се получават от стриването на късчета естествена канара. След като каменните парченца бъдат завършени до нужните размери, фотоволтаичното покритие се нанася и изпича в пещ. Следва прекосяване на първокласен надзор, отклоняване с поточна лента до камион и снабдяване до хранилища и магазини за строителни материали.
Анджи Байърс, шеф на цех за строителни материали: Това е част от процеса, при който ние свързваме характерните мазилки и покривни покрития с научните достижения. С помощта на специфични пещи, през които минава материалът, ние му придаваме гранулирана конструкция и качествата, нужни да защищава постройките, да ги оформя в избран цвят и с последните ни достижения - да понижава смога и да усъвършенства качеството на въздуха край къщите.
Калифорния учи уроците си за околната среда по сложния метод. Продължителната суша, горските пожари, интензивната активност и неизбежното замърсяване, обаче, раждат и нов вид отношение към околната среда. Хората там надали се нуждаят от дълги увещания от изгодата да влагат в интелигентни напоителни системи, фасади за филтриране на въздуха или пък електрически автомобили. Впрочем в щата се продават половината от електрическите возила в Съединените щати, а възприетата там система за понижаване на нездравословните излъчвания от коли към този момент намира последователи и в други региони по света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР