Заела се е да почисти планетата. И по-точно моретата. Хариет

...
Заела се е да почисти планетата. И по-точно моретата. Хариет
Коментари Харесай

Зелена светлина: Почистването на планетата е лична кауза

Заела се е да почисти планетата. И по-точно моретата. Хариет Спарк. Графичен дизайнер по обучение. След като приключила университета австралийката, обаче, решила, че виртуалният свят не е за нея. Зарязала го. Буквално. Оттогава е инструктор по гмуркане. А от 2017 година води яростна борба със сламките.

Хариет Спарк: В началото с другари просто искахме да преброим какъв брой сламки има под водата.
Оказало се, че са толкоз доста, че не могат да бъдат преброени. За това австралийката оповестила задача за събиране на сламките от австралийското крайбрежие. Надявала се на поддръжка, само че не очаквала, че ще се появят толкоз доста сподвижници, които да се гмуркат с нея, с цел да събират пластмасовите боклуци.
Хариет Спарк: Днес открих 23 сламки. Но съм ималa и по-добри достижения. Рекордът ми е 60 сламки. Веднъж попаднахме на октопод. В пипалата му имаше сламки. Едва ги измъкнахме. Гледката беше ужасяваща.
За това Хариет не има намерение да се отхвърля от задачата си. Убедена е в триумфа си. Общуването с морето я научило да не се отхвърля, да гледа метафизичен на ежедневните житейски борби и търпеливо да чака успеха.

Фил Никотра, преподавател: О, към този момент се вижда смяната. Пластмасовите сламки са доста по-малко. Това значи, че в случай че желаете да измененията нещо, би трябвало да действате, да се захванете с измененията.
Тогава мечтаната цел сигурно ще бъде реализирана и пейзажите ще станат по-привлекателни. А що се отнася до пластмасовите сламки - те самоуверено могат да бъдат сменени с биоразградими. Както са създали ресторантьорите в региона, където Хариет и нейните сподвижници се гмуркат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР