Почитател сте на пържолите? Е, тогава сигурно ще сте разочарован,

...
Почитател сте на пържолите? Е, тогава сигурно ще сте разочарован,
Коментари Харесай

Зелена светлина: Вегетариански стекове на 3D принтери

Почитател сте на пържолите? Е, тогава несъмнено ще сте отчаян, тъй като кулинарната наклонност е през идващите десетилетия стековете да са вегетариански и да се вършат на 3D принтери.

Точно по този начин... постепенно. Фибра по фибра, до момента в който се доближи стремежи размер.
Джузепе Сционти, създател на компания за храни: Това е нов тип месо. Месо на растителна основа. Ние създадохме първата пържола с 3D принтер.
Какво съдържа растителната пържола? Протеини от ориз и грах. За да се получи мечтаната консистенция, към тях са добавени фибри от водорасли.
Джузепе Сционти, създател на компания за храни: Съставките са подбрани по този начин, че да имат сходни вкусови и хранителни характерности като месото.
Принтирането на една пържола лишава половин час. След това тя се готви по съвсем типичен предписания. За запалянковците чакането си заслужава.

Засега принтерът създава единствено говежди пържоли. Създателите на принтираната храна се надяват скоро да стартират да вършат вегетарианско „ пилешко филе " и растително „ филе от риба звук ".
Джузепе Сционти: Искаме да вършим по няколко кг дневно, с цел да можем да продаваме пържолите на заведения за хранене.
Кулинарните традиционалисти могат да си отдъхнат. Технологията към момента е доста скъпа, тъй че към този момент познатите пържоли остават в менюто. Принтираната храна обаче се обрисува като надеждно решение за казуса с прехраната, който се чака да доближи своя пик в средата на XXI век.

Оказва се, че към непрекъснато възходящото население се прибавя и наклонността към увеличение на човешкия вкус към месото. През 60-те години на предишния век средностатистическият човек е консумирал по 21 кг телешко месо годишно. През 2007 година потреблението е скочила до 40 кг на година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР