Завръщане в реалния живот. Там където, общуването между хората измества

...
Завръщане в реалния живот. Там където, общуването между хората измества
Коментари Харесай

Зелена светлина: Очила за дигитална детоксикация

Завръщане в действителния живот. Там където, общуването сред хората измества връзката посредством технологиите. Пространство, което основава мемоари в съзнанието, а не в обществените медии. А за оценка на храната се разчита на небцето, а не на харесванията на „ приятелите “ във Facebook. Американска старт-ъп компания сътвори очила за цифрова детоксикация, които връщат хората в действителността.

Айвън Каш, създател на лаборатория за електронна детоксикация: Вдъхнови ни фактът, че американците прекарват над 10 часа пред екрани. Средностатистическият актуален човек е изложен на въздействието на към 5 хиляди реклами дневно. Това е прекомерно доста, за това има нужда от уединенение.
Очилата го реализират посредством специфични лещи, които вършат по този начин, че екраните да наподобяват черни.

Айвън Каш, създател на лаборатория за електронна детоксикация: Екраните са отвесно поляризирани. Повечето очила също са отвесно поляризирани, за това с тях към момента се виждат екраните. Това, което разбрахме, е че когато сложим елементарни слънчеви очила на 90 градуса, те блокират екраните. Така че просто обърнахме поляризацията.

Очилата блокират излъчването на светлина от LED, LCD и от компютрите, само че не от таблети, смарт телефони и цифрови билбордове.
Айвън Каш, създател на лаборатория за електронна детоксикация: Мечтая за свят, където хората ще имат по-голям надзор върху рекламите, с цел да не да се усещат като жертви на технологиите.
Създателят на очилата от дълго време води борби за ограничение на зависимостта от технологиите. Преди години името му се прочу с построяването в паркове в Сан Франциско на зони Без технологии. Стартира и акция за заменяне на имейлите с писма, написани на ръка и изпратени по пощата.

Може и да звучи прекомерно, само че за Айван Каш цифровата детоксикация се е трансформирала в житейска задача. Не отхвърля развиването на технологиите, срещу е зависимостта от тях. За това поучава хората да се вслушват в дишането си. Поне за 20 секунди...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР