Операция, която е изключително рядка в света, е извършена в

Операция, която е изключително рядка в света, е извършена в ...

......... Евгений Бенчев. Екипът на Втора хирургия, който е оперирал Елена, в последните години насочва усилията си към прилагането на съвременни, модерни и щадящи методи при операциите на детските хернии. Разкрит е и специализиран кабинет по детска хирургия, който работи в МЦ „Св. Николай Чудотворец" – медицинския център на УМБАЛ Бургас.


За да се намали стреса на мечетата, както и да

За да се намали стреса на мечетата, както и да ...

......... да се гарантира успешното им отглеждане и реадаптиране към живот в дивата природа, контактът им с хора ще бъде сведен до минимум, като до заминаването им за Гърция те ще бъдат отглеждани в карантинно помещение и до тях няма да бъдат допускани посетители на Парка за танцуващи мечки и журналисти.


Със почетния знак „eTwinning School Label 2018-2019” бе удостоена ДГ

Със почетния знак „eTwinning School Label 2018-2019” бе удостоена ДГ ...

......... Тя е признание за иновативността, креативността, творчеството, идеите на екипа, който ръководя. Горда съм, че за пореден път ДГ "Никола Й. Вапцаров" е отличена за иновациите, които прилага в образователния процес. Гордея се с екипа си от професионалисти, с които работя, и им благодаря от сърце", каза в заключение Тоскова.


Колко малко му трябва на едно дете, за да бъде

Колко малко му трябва на едно дете, за да бъде ...

......... Колодрум Пловдив, ДимиБайк Русе, Сдружение МОГА Дряново и медийната подкрепа на групата на Webground.bg. В рамките на предишните три издания, кампанията успя да донесе велосипеди на 503 деца от цялата страна – деца в социално слаби семейства, деца настанени в приемни семейства, деца в училищни пансиони или домове за сираци.


Интернет радио, което се слуша от милиони по света, направи

Интернет радио, което се слуша от милиони по света, направи ...

......... директор "Анализи" в лондонска фирма. И двамата го подкрепят в начинанието му. Когато не е на работа, радиоводещият обикаля района, опитва родопски специалитета и се диви на фолклора ни. Очарован е от архитектурата на родопските къщи като тези в Широка лъка. Обикаля планината и снима красотите й през всички сезони.


заедно с модния дизайнер Мелинда Хубин/Concorzia ще представят под формата на

заедно с модния дизайнер Мелинда Хубин/Concorzia ще представят под формата на ...

......... върху стените. Аксесоари, сътворени от отпадъчни материали, с участието на големи български дизайнери, засилват посланието на колекцията: "Към устойчива среда!".  ЗОВВ призовава за по-отговорно отношение към четирите стихии, които пазят баланса в природата. Създаването ѝ е мотивирано от свръх консумацията и глобалното затопляне, влияещи върху нашата еко система и популация.200 деца от четири столични училища се включиха в националната

200 деца от четири столични училища се включиха в националната ...

......... гората, всеки от вас трябва да я обича и познава. Надяваме се това да запали искрицата на любопитството и желанието Ви да откриете гората и природата около нас." Подобни инициативи и лесовъдски игри са проведени в рамките на тазгодишната Седмица на гората на повече от сто места в цялата страна.


Безплатното куклено шоу

Безплатното куклено шоу "Приказка за юначета с празни тумбачета" започва ...

......... 3800 деца на възраст 4 – 8 години в 18 градове в страната да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати героичета, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават и родителите си.  


Лекарите от Специализираната болница за активно лечение по кардиология във

Лекарите от Специализираната болница за активно лечение по кардиология във ...

......... дъщерята на наша колежка. Това е млада жена с тежко онкологично заболяване, която има нужда от лечение от чужбина. Решихме в седмицата на Великден да направим този благороден жест към един млад човек. Дано има шанса да преброи болестта", допълни д-р Йорданка Томова. Тя съобщи, че набирането на средства продължава.


В родопското село Давидково всячески се опитват да насърчат младите

В родопското село Давидково всячески се опитват да насърчат младите ...

......... хората са ги изчели и искат нови книги. На година отделят по около 800 лв. за нови книги, но това се оказва недостатъчно в сравнение с търсенето.. Освен любовни романи, жените се интересуват от четива за плетки, билки, историческа и политическа литература, а после обсъждат прочетеното, докато мъжете играят карти.


Мобилното приложение SmartBirds на Българско дружество за защита на птиците

Мобилното приложение SmartBirds на Българско дружество за защита на птиците ...

......... за 2014 г. и определено от технологичното списание HiComm като едно от най-интересните мобилни приложения у нас. SmartBirds e мобилно приложение, което беше актуализирано, благодарение на проект "ПрироДА: изграждане на информирана подкрепа за европейската екологична мрежа Натура 2000; възпитание на поколение от обучени и знаещи поддръжници" към програма LIFE на ЕС.На 5 април (Велики четвъртък) от 11.00 часа Велинград ще

На 5 април (Велики четвъртък) от 11.00 часа Велинград ще ...

......... с восък по стара техника с типичните за Чепинския край орнаменти. Водещи на събитието ще бъдат Иван Звездев – кулинар, и Ана-Мария – фолклорна изпълнителка. Във великденската празнична програма участие ще вземат Мариам Маврова, възпитаниците на ЦПЛР-ОДК, ПАНПТ „Здравче-Венче”, ДЮВИШ „Звънче”, Ансамбъл „Драгиново”, ВГ „Караоке” и ПАНПТ ,,Чепино”, уточни Кирилова.


На 31 март 2018 г. от 13:00 часа по инициатива

На 31 март 2018 г. от 13:00 часа по инициатива ...

......... Марта“, заяви Максим Димитров, представител на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“. След акцията като подарък за града от българите ще остане едно „мартенично" дърво, украсено с мартеници, като символ на настъпилата пролет и добри пожелания към всички. Инициативата се провежда с подкрепата на Одеския градски съвет.  


Великденска детска занималня ще отвори врати в Дупница. Това съобщи

Великденска детска занималня ще отвори врати в Дупница. Това съобщи ...

......... за обществена подкрепа в града, както и от Детски център „Николито“. Последният ден от занималнята ще премине под надслов „Шарени и пъстри“, когато децата ще творят под ръководството на Десислава Атанасова от Исторически музей - Дупница. Всеки ден работилничките ще започват от 10.00 часа и са с продължителност 2 часа.


Уникален по рода си споменик-заветник за съхраняване и предаване на

Уникален по рода си споменик-заветник за съхраняване и предаване на ...

......... целия ансамбъл в приказен подарък за деца и родители. "В тетрадките ще намерите думи, които подсказват как да напишете своите истории, както и място, на което да ги споделите и предадете на вашите близки", разказва още авторката Радост Кръстева. Повече по темата ще откриете във Fасеbook страницата на инициативата.  


Наследници и потомци на спасени през Втората световна война евреи

Наследници и потомци на спасени през Втората световна война евреи ...

......... "Яд Вашем" за "праведници на света". На 11 април от 18:00 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино" ще бъде представена книгата "75 години - незабравените лица на спасението". В презентацията ще участват д-р Максим Бенвенисти, представители на Организацията на евреите в България "Шалом" и фондация "Цедака".Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) ...

......... намеса на експертите по биологично разнообразие от РИОСВ – Велико Търново, са спасени девет защитени птици, които са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Насоките в помощ на гражданите за реакция при откриване на бедстващи животно са публикувани на интернет страницата на инспекцията: http://www.riosvt.org/logos/signali_zashtiteni_jivotni.pdf.


Учениците от столичното 125 СУ “Боян Пенев” се включиха в

Учениците от столичното 125 СУ “Боян Пенев” се включиха в ...

......... в нея са се включили около 30 лица и институции. Сред осиновените книги са “Борилов синодик” от 14 век, “Втори Слепченски поменик” (1792-1832), “Житие и чудеса на св. Георги” (18-19 век), “История славянобългарска (Царственик; Белочерковски препис, 1843) от Паисий Хилендарски, “Четириевангелие” (Етрополско, Евангелие на йерей Йоан, 1658 г.) и др.


Български моряци спасиха екипаж потъващ кораб. Българите от моторен кораб

Български моряци спасиха екипаж потъващ кораб. Българите от моторен кораб ...

......... И 8-членният екипаж на потъващия кораб бил прехвърлен на борда на "Средна гора", въпреки тежките условия. Няма ранени хора. От компанията съобщават, че първоначално мексиканският съд искал провлачване заради авария в главния двигател, но машинното отделение започнало да се пълни с вода. Дали сигнал за тревога, включително със запален факел.


Бизнесът и културата се обединяват в общо събитие в Пловдив.

Бизнесът и културата се обединяват в общо събитие в Пловдив. ...

......... днес /09.03.18 г./ от 12:00 ч. Там стартът ще бъде поставен с ретроспективна фотоизложба на тема „Гостоприемният Пловдив“. Дефиле „Уикенд в Пловдив“ ще продължи до недея /11.03.18 г./. За да се възползват от отстъпките в различните обекти, желаещите трябва да се регистрират в сайта на събитието, ползвайки парола: "ДЕФИЛЕ УИКЕНД".


За първи път у нас ще се проведе курс на

За първи път у нас ще се проведе курс на ...

......... го е превърнало в жесток Нови Най-четени Най-коментирани За първи път у нас - курс на тема зелена енергия, насочен към деца и м ... 37 0 Режисьорът Роман Балаян пристигна на специална визита у нас ... 26 0 В Перник протестират срещу местната "Топлофикация" ... 68 0

По случай Националния празник 3 март българските полярници монтираха паметника

По случай Националния празник 3 март българските полярници монтираха паметника ...

......... детство ли го е превърнало в жесток Нови Най-четени Най-коментирани С помощта на Монголия вече има български паметник на кирилицата на Ант ... 12 0 Патриарх Неофит и патриарх Кирил отслужиха съвместна литургия ... 74 0 Изненадващо достъпен: E-Pace - вторият SUV на Jaguar (тест-драйв) ... 110

"Към хората, които търсеш храна по кошовете. Вие сте ХОРА ...

......... правителства и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани Община Перник е ощетена с над 1.2 млн. лв. заради двама бивши кметове ... 23 0 Паметникът на Александър Велики "излетя" от летището в Скопие ... 52 0 Рим забранява дизела през 2024 г. ... 60 0

Български математици с медали от олимпиада в Tайланд. Най-малкият от

Български математици с медали от олимпиада в Tайланд. Най-малкият от ...

......... and Resorts с приз за най-успешна хотелска вериг ... 41 0 6-годишно българче със златен медал от Олимпиада в Тайланд ... 28 0 Румен Радев: В скандала с продажбата на ЧЕЗ жертвата не е властта (ВИД ... 61 2 Румен Радев видя децентрализацията като най-важна за общините ... 80 0


Издателят, писател, поет и публицист Марин Георгиев стана носител на

Издателят, писател, поет и публицист Марин Георгиев стана носител на ...

......... Теодор Ушев: Изкуството трябва да има ефекта на граната "Молотов" Миналото на Путин - ужасното детство ли го е превърнало в жесток Кметът на Монтана: "Горещите картофи" от 7 правителства и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани Без синя и зелена зона и днес в София ... 32 0

Две българки вече ще заемат висши постове в йерархията на

Две българки вече ще заемат висши постове в йерархията на ...

......... Вековните букови гори в "Централен Балкан“ стават част от обект на ЮНЕ ... 11 0 Българка оглави Евростат ... 22 0 ООН разработва глобален миграционен пакт, САЩ отказват да участват ... 17 0 Който иска да се разхожда с колата из града, да си плаща повече ...

Резултатите от тазгодишното издание на „Българската Коледа“, което се провежда

Резултатите от тазгодишното издание на „Българската Коледа“, което се провежда ...

......... ноти: Христо Пенчев - един млад предприемач в Лондо Нови Най-четени Най-коментирани Нов опит за старт на делото срещу Йоан Матев ... 38 0 2 472 000 лева събра тази година "Българската Коледа" ... 22 0 Приходите от международен туризъм през 2017 г. надминават тези от реко ... 50 0


По повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски Националният

По повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски Националният ...

......... човека от областта Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад предприемач в Лондо Иван Димитров, "Музикаутор": Очертава се пълен хаос в сферата на Нови Най-четени Най-коментирани Образователни програми за Апостола във Военноисторическия музей ... 38 0 Седмична прогноза за времето за 19-25 февруари ... 22 0

Късометражният филм

Късометражният филм "Срам" на режисьора Петър Крумов, който участва миналата ...

......... се пълен хаос в сферата на Нови Най-четени Най-коментирани Продължава социалната политика в подкрепа на раждаемостта в община Ели ... 30 0 Дете на година и половина с роля на карнавала в Асенoвград ... 10 0 "Срам" на Петър Крумов с номинация на Европейската Филмова Академия ...

18-годишен ученик от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в

18-годишен ученик от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в ...

......... Очертава се пълен хаос в сферата на Нови Най-четени Най-коментирани Момче от дом за деца върна чанта с пари ... 13 0 Македонският външен министър с умерен оптимизъм за името на Македония ... 38 0 Калфин: Балканите трябва да бъдат променени след няколко години ...

Ново българско приложение, което ще помага на болни и ранени

Ново българско приложение, което ще помага на болни и ранени ...

......... пълен хаос в сферата на Нови Най-четени Най-коментирани Ново българско мобилно приложение помага на животни в беда ... 36 0 Не се знае кога ще уволнят служителите от Центъра за деца в Борован ... 38 0 Норвежко злато в индивидуалната дисциплина в биатлона, добър старт за ...

Националната галерия в София получи дарение от 1,84 млн. лв.

Националната галерия в София получи дарение от 1,84 млн. лв. ...

......... ноти: Христо Пенчев - един млад предприемач в Лондо Иван Димитров, "Музикаутор": Очертава се пълен хаос в сферата на Кметът на Тетевен сезира главния прокурор за продажба на част от Нови Най-четени Най-коментирани Комисията за защита от дискриминация се самосезира за случая в Борован ... 41 0 Инцидентът в Пампоров


По повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски Националният

По повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски Националният ...

......... Иван Димитров, "Музикаутор": Очертава се пълен хаос в сферата на Кметът на Тетевен сезира главния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище започна да се променя през последните д Нови Най-четени Най-коментирани Когато "извинявай" значи оскотяване ... 34 0 Димитър Бербатов напуска Индия до дни? ... 26 0


Крепостта Лютица край Ивайловград отново изненада археолозите с рядка находка.

Крепостта Лютица край Ивайловград отново изненада археолозите с рядка находка. ...

......... млн. долара за хуманитарна подкрепа на Сирия ... 14 0 Как различните зодии показват любовта си на Свети Валентин ... 76 0 В навечерието на визитата на Тилърсън кметът на Анкара иска улицата с ... 52 0 Силви Вартан се прощава с Джони Холидей в специален концерт в Париж ...


Какво правите с пластмасовите капачки от бутилки? Най-вероятно, както повечето

Какво правите с пластмасовите капачки от бутилки? Най-вероятно, както повечето ...

......... Най-четени Най-коментирани "Петдесет нюанса освободени" оглави бокс-офис класацията на Северна Ам ... 21 0 Събират капачки за бъдеще ... 48 0 Столична община дава 40 млн. лв. за ремонт на релсовия път на трамвай ... 44 0 Кюстендилец преби жена си и нейни приятелки, отнесе акт за "нарушаване ... 77


Млад архитект поде кампания за спасяване на училището в Хвойна

Млад архитект поде кампания за спасяване на училището в Хвойна ...

......... има уникален начин на изра Нови Най-четени Най-коментирани В Асеновград пропада път, изграден за милион преди три години ... 49 0 Млад архитект с кампания за спасяване на училището в Хвойна, сдружение ... 36 0 Оставиха Ивайло Борисов - Ториното в ареста ... 62 0 Симеонов срещу Каракачанов за рефере


В последните дни на януари на територията на поддържан резерват

В последните дни на януари на територията на поддържан резерват ...

......... Най-четени Най-коментирани Каталуния е в задънена улица - какво следва? ... 53 0 Бус връхлетя върху пешеходци в Шанхай ... 36 0 Отбелязваме Световния ден на влажните зони ... 38 0 Пистолет стреля сам от ученическа раница в Лос Анджелис ...

13 страни ще участват в тазгодишното 8-о издание на конкурса

13 страни ще участват в тазгодишното 8-о издание на конкурса ...

......... аутизъм има уникален начин на изра Нови Най-четени Най-коментирани Три секвои от Кюстендилско в битка за "Европейско дърво на годината 20 ... 28 0 Индустриалните работници в Германия обявиха втора 24-часова стачка ... 57 0 Депутатите разшириха правомощията на омбудсмана ... 53

Златен знак за заслуги, присъждан от Президента на Република Австрия,

Златен знак за заслуги, присъждан от Президента на Република Австрия, ...

......... Най-четени Най-коментирани Руса мацка изпива бутилка алкохол за 15 секунди (ВИДЕО) ... 42 0 Българка е отличена със Златен знак за заслуги към Република Австрия ... 46 0 190 души в Доспатско ще получават топъл обяд ... 41 0 Кейт Мидълтън дари косата си ... 80 0

16 095 лв. и 13 стотинки, както и 200 рубли

16 095 лв. и 13 стотинки, както и 200 рубли ...

......... бъде Нови Най-четени Най-коментирани Slayer обявиха прощално турне ... 44 0 Поддръжници на Гюлен критикуват Анкара за ударите по кюрдската ПКК ... 46 0 Близкоизточният мирен процес обсъдиха външните министри на ЕС ... 68 0 Швеция създава работни места като прехвърля държавни структури в прови ... 77 0

Обичаят

Обичаят "Мъжко хоро в Калофер", провеждащ се всяка година на ...

......... 34 0 14 фотографи представят древните обичаи на България в Будапеща ... 32 0 Уволниха лекаря, повел протестите в "Пирогов" ... 36 0 Мания за толерантност - клипът за председателството ни поощрявал сексу ... 50 0 Режисьорът на клипа за председателството ни: Не трябваше да има неща, ... 37 0


4-месечно момиченце живее благодарение на едни от най-добрите лекари у

4-месечно момиченце живее благодарение на едни от най-добрите лекари у ...

......... излъчването на руски тв канали ... 32 0 Дневен ЛЮБОВЕН хороскоп за 10 януари ... 69 0 БАН призна: Системата ни не е отчела замърсяването на въздуха ... 90 0 Меган Маркъл закри своите профили в социалните мрежи ... 139 0 Дневен хороскоп за 10 януари 5484 0

От няколко дни в резерват

От няколко дни в резерват "Сребърна" освен традиционно зимуващите птици ...

......... млрд. долара през 2017 година са стрували природните стихии в ... 49 0 Пострадали от наводненията в Бургаско готвят протест ... 79 0 Google пусна Doodle за уникално паразитно и хищно растение ... 65 0 Борисов и Ананиев откриват подновена послеродова клиника в “Майчин дом ... 68 0

Новата 2018-та година в Първа САГБАЛ

Новата 2018-та година в Първа САГБАЛ "Св. София" започна с ...

......... за базите ... 35 0 Одринските власти спрели 50 000 мигранти миналата година ... 57 0 Откриха пет трупа в къща в Нови Искър* 6089 2 Съсед на убитото семейство в Нови Искър твърди, че Кети е намерена мъртва

Новата 2018 година донесе първото яйце на двойка брадати лешояди,

Новата 2018 година донесе първото яйце на двойка брадати лешояди, ...

......... до 30 април ... 73 0 Бедствено положение заради боклука в Пазарджик, извозват го на новото ... 74 0 "Приключенията на мотовете" на Радостина Николова излиза в Китай в общ ... 56 0 Включват 30 000 безработни в програми за обучение и намиране на работа ... 137 0 Дневен хороск


Рекорден брой туристи разгледаха Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ във Велико Търново

Рекорден брой туристи разгледаха Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ във Велико Търново ...

......... Царевец в първия ден на 201 ... 33 0 Полицай загина при протестите в Иран ... 40 0 В този период не сключвайте брак през 2018 година ... 58 0 Интензивният трафик се очаква да продължи ... 56 0 България не е наясно със сметката за председателството ... 66 0


Русенска митрополия ще довърши интериора на две емблематични църкви в

Русенска митрополия ще довърши интериора на две емблематични църкви в ...

......... дебне отвсякъде ... 103 1 Ford Kuga: Всестранен талант с три нови лица (тест-драйв) ... 119 0 Кметицата на Чепеларе изказа специални благодарности за развитието на ... 93 0 Дневен хороскоп за 30 декември 5086 1 МВР напомня за промяна при плащането на глоби и пътни фишове 2905

Второкласникът Йоан Михайлов от старозагорското училище „Максим Горки” спечели златен

Второкласникът Йоан Михайлов от старозагорското училище „Максим Горки” спечели златен ...

......... Загора със злато на математическа олимпиада в Та ... 44 0 Община Бургас кани бургазлии да посрещнат заедно Нова година под откри ... 61 0 Кънев: Решението за Пирин е връх на глупостта ... 107 1 Победителите в "Сграда на годината": Можем да превърнем София в Будапе ... 113 0


Седем бебета се родиха по Коледа в Родилното отделение на

Седем бебета се родиха по Коледа в Родилното отделение на ...

......... 0 Опашки по Е-79 и на „Кулата“, гърците се изнасят от България след почи ... 22 0 Левицата внася промени в КСО през януари ... 70 0 Десетки коли блокирани в транспортен хаос на Витоша ... 97 0 Франция разследва възможно заразяване на бебешко мляко със салмонела ... 87 0


В края на 1800 година, когато декорирането на дръвчета за

В края на 1800 година, когато декорирането на дръвчета за ...

......... балансът между ръст на медикаментите и р Нови Най-четени Най-коментирани Коледната елха може да продължи да помага и след Коледа ... 24 0 Светът през 2017 година: Сирия ... 83 0 Десетки лидери на АОК ще бъдат изправени на съд ... 63 0 Руската ЦИК забрани на Навални да учас


Студентите от Русенския университет „Ангел Кънчев“ са превърнали благотворителността в

Студентите от Русенския университет „Ангел Кънчев“ са превърнали благотворителността в ...

......... състояние Д-р Дариткова: Нарушен е балансът между ръст на медикаментите и р Нови Най-четени Най-коментирани Европа ще приеме 10 000 бежанци от Африка ... 93 0 МОН и синдикатите подписаха анекс към Колективния трудов договор ... 105 0 Себастиан Курц: Турция няма място в ЕС ... 272 0

Възпитаниците на казанлъшката Профилирана природо-математическа гимназия

Възпитаниците на казанлъшката Профилирана природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" са сред ...

......... Нови Най-четени Най-коментирани ООН задейства първия бежански коридор между Либия и Италия ... 12 0 Темата с "Булгартабак" изнервя българската управляваща мафия* ... 48 0 Ученици от Математическата гимназия в Казанлък са сред най-добрите на ... 17 0 Тръмп: Светът иска мир, а не война ... 67 0

Възпитаниците на казанлъшката Профилирана природо-математическа гимназия

Възпитаниците на казанлъшката Профилирана природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" са сред ...

......... и р Нови Най-четени Най-коментирани Ученици от Математическата гимназия в Казанлък са сред най-добрите за ... 17 0 Тръмп: Светът иска мир, а не война ... 55 0 Брошка на прием на британската кралица предизвика расистки скандал ... 118 0 Честваме Св. Наум Преславско-Охридски ... 125


Десетки деца от бежанския лагер в квартал

Десетки деца от бежанския лагер в квартал "Враждебна" получиха подаръци ...

......... 21 0 Официално: Дакота Джонсън и Крис Мартин са двойка ... 27 0 Карадайъ: Посрещаме европредседателството разединени и бедни ... 36 0 Цацаров: Държавата ще отговори твърдо на опита за убийство на служител ... 100 0 Манолова към ЦИК: Симулациите за електронното гласуване бяха имитация ... 83 1

Иновативен подход подпомага лица в риск – трайно или продължително

Иновативен подход подпомага лица в риск – трайно или продължително ...

......... и хора с увреждания, и безра ... 35 0 ЕК: Преходният период на Brexit трябва да приключи до 31 декември 2020 ... 69 0 390 хил. лв. отиват за конструктивно обследване на "Ал. Невски" ... 40 0 Минималната работна заплата става 510 лева ... 89 0 Влизат в сила но


В Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово ще отбележат

В Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово ще отбележат ...

......... посреща коледари за Игнажден ... 13 0 Горящ камион предизвика хаос на "Цариградско шосе" (ВИДЕО) ... 75 0 Край на издаването на свидетелство за съдимост ... 79 0 Стрелецът - какво трябва да знаете за този знак ... 61 0 Какво искат жените ... 80 0 Дневен хороскоп за 20


10-метрова баница с късмети направи саморъчно кметицата на родопското село

10-метрова баница с късмети направи саморъчно кметицата на родопското село ...

......... WORLD стартира новия канал EPIC DRAMA с големи оператори в цент ... 38 0 В тези държави следващата година НЕ е 2018 ... 127 0 Пиян шофьор удари патрулка в София ... 117 0 Дневен хороскоп за 15 декември 7501 1 Вижте Джино Бианкалана като млад (СНИМКИ)

Приказен Коледен автобус ще радва децата във Велико Търново. Зад

Приказен Коледен автобус ще радва децата във Велико Търново. Зад ...

......... 0 Осъвременяват уличните табели в Пловдив ... 42 0 Здравната каса дължи милиони на чуждестранни клиники ... 83 0 "Топлофикация" уверява, че аварията, лишила от топло 4 софийски кварта ... 85 0 Джино е големият победител в Big Brother: Most Wanted 2017 6497 3

По-успешна от миналогодишната е до момента кампанията за набиране на

По-успешна от миналогодишната е до момента кампанията за набиране на ...

......... Макс Борн (ВИДЕ ... 16 0 Пътници пострадаха при инцидент с камион на летището в Тенерифе ... 52 0 Работещите млади в Националната библиотека са стресирани от ниското за ... 80 0 Защо е полезно да правим джинджифилови сладки ... 53 0 Седмичен хороскоп за 11-17 декември 6760 1


Преди 16 години доспатското село Бръщен с близо хиляда жители

Преди 16 години доспатското село Бръщен с близо хиляда жители ...

......... в общинска Кметът на Димитровград: Свалихме административната тежест до мини Нови Най-четени Най-коментирани Община Банско отвърна на природозащитниците: Лъжете ... 44 0 Не обичате шаран? Ето какво да сготвите за Никулден! ... 59 0 Тим Чембърс – англичанинът, който промени съдбата на едно българско се ... 21 0

Община Бургас ще създаде професионална гимназия по компютърно програмиране. Предложението

Община Бургас ще създаде професионална гимназия по компютърно програмиране. Предложението ...

......... учители, часовете ще бъдат водени и от университетски преподаватели. Новото училище ще се помещава в сградата в кв. "Меден рудник", в която досега се обучаваха учениците от Професионалната техническа гимназия. Там ще бъде обособен образователен кампус. Съществуващите сгради ще бъдат ремонтирани, а кабинетите ще бъдат оборудвани в унисон със стандарти.


Американска компания, занимаваща се с деца, имащи проблеми с четенето,

Американска компания, занимаваща се с деца, имащи проблеми с четенето, ...

......... светоглед се завръща в България. Става известен с първите по рода си приказки-игри "Голямото приключение на малкото таласъмче", "Още по-голямото приключение на малкото таласъмче" и "Добросъците". Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи.


Работилници за приготвяне на здравословна храна организират във Велико Търново

Работилници за приготвяне на здравословна храна организират във Велико Търново ...

......... в тази посока. Дори вече имам случаи, в които от Министерствата търсиха консултации с нас, относно изготвянето на различни програми за хранене", каза още Елка Иванова. Според нея положителна тенденция е, че все повече хора се замислят за това с какво се хранят и се опитват да избягват вредните продукти.


Пострадало куче беше спасено от пещерняци. Домашният любимец порода Хъски,

Пострадало куче беше спасено от пещерняци. Домашният любимец порода Хъски, ...

......... да помагат на колеги в беда, на бедстващи хора в пещери. Нямат много опит в спасяването на животни, но не отказват да помогнат, защото е живо същество в опасност. Ден преди пещерняците на сигнала се е отзовала пожарната, но без успех. Днес Ласи ще бъде прегледана от ветеринар.  Снимка: архив


Миниатюрен параклис на светеца Архангел Михаил направиха двама младежи от

Миниатюрен параклис на светеца Архангел Михаил направиха двама младежи от ...

......... известен със своите неспирни приключения. Александър оглави доброволен спасителен отряд в дните, когато през март месец 2015 г. селата около областния град бяха блокирани и напълно изолирани заради падналия на места до три метра сняг. Заедно с неговите приятели доставяха хранителни продукти и лекарства на хората в беда.    


Във Велико Търново ще бъде подредена изложба в подкрепа на

Във Велико Търново ще бъде подредена изложба в подкрепа на ...

......... Поводът за изложбата е Международният ден на хората с увреждания – 3 декември, който светът отбелязва от 1992 г., по решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации (ООН). Експозицията ще работи под формата на базар, а събраните средства ще бъдат в подкрепа на арт-ателието към Съюза на инвалидите.


БЧК - Бургас започва областна фондонабирателна кампания „Подари Коледа“, каза

БЧК - Бургас започва областна фондонабирателна кампания „Подари Коледа“, каза ...

......... се проведат в КЦ „Морско казино“ в зала „Петя Дубарова“. Сутринта ще се проведе дискусионен форум за доброволчеството под мотото „Доброволчеството - хуманизъм, действие“. Той се организира с помощта на Община Бургас. След обяд ще се проведе обучение на младежи, ще има и демонстрация за оказване на първа долекарска помощ.


И тази година България си запазва мястото на световен лидер

И тази година България си запазва мястото на световен лидер ...

......... най-големите търговци на световно ниво на етерични масла. Северна Америка също е дестинация, в която ароматерапията процъфтява и все повече етерични масла се изнасят за там“, обясни тя и уточни, че традиционен пазар за България са и Япония и Китай, където всяка година се увеличават количествата на изнасяните етерични масла.


Студенти от Биологическия факултет на Софийския университет и от Медицинския

Студенти от Биологическия факултет на Софийския университет и от Медицинския ...

......... проекти през лятото и мерят сили на годишното състезание в Бостън. Участието в iGEM дава възможност на отборите да управляват собствените си проекти, да защитят собствените си проучвания и да си набавят собствено финансиране. От отборите също се изисква да обмислят безопасността и влиянието на проекта им върху околната среда.


И тази година в Община Ямбол ще се проведе Коледната

И тази година в Община Ямбол ще се проведе Коледната ...

......... активна съпричастност и солидарност на хората в общността. На специална церемония в ХГ „Жорж Папазов” вчера бяха връчени отличията на децата, чиито рисунки бяха отличени в конкурса „Коледа”. Наред с награждаването на победителите в конкурса беше открита изложба с отличените творби, както и с номинирани рисунки за участие в експозицията.