Най-големият исторически парк в Европа се строи на 130 декара

Най-големият исторически парк в Европа се строи на 130 декара ...

......... каса за по-бързо обслужване при влизане в комплекса. Картата е поименна и позволява промопакетите да се използват единствено от нейния притежател. С нея той получава правото да ползва ценовите условия за вход от периода на неговото първоначално посещение. Всички притежатели на златни карти са включени в специална програма за лоялност.


Александра Начева спечели световната титла в тройния скок за девойки

Александра Начева спечели световната титла в тройния скок за девойки ...

......... група от 2006 година насам, когато Тезджан Наимова триумфира на 100 и 200 метра в Пекин. България има общо 12 златни, пет сребърни и седем бронзови медала в 32-годишната история на световните първенства в тази възрастова група. Начева изпревари с 23 сантиметра втората в класирането - Мирели Сантос от Бразилия.


Все повече деца посещават детските отдели на регионална библиотека „П.

Все повече деца посещават детските отдели на регионална библиотека „П. ...

......... в библиотеката с близо 1000. В рамките на три месеца и половина двата детски отдела на библиотеката бяха посетени общо 5000 пъти, като бяха раздадени около 10 000 книги. През месец октомври на официална церемония във фоайето на библиотеката бяха връчени награди на най-четящите деца през лятото, осигурени от спонсори.


Участниците от българския отбор на 59-тата Международна олимпиада по математика,

Участниците от българския отбор на 59-тата Международна олимпиада по математика, ...

......... са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при БАН и Руско Шиков – ръководител на школа към ПМГ „Атанас Радев“ – гр. Ямбол. Ръководители на отбора, участвал в Младежката Балканиада, са доц. Пламенка Христова, преподавател в Русенския университет, и Петър Петров – ръководител на школа в СМГ- София.


В пример за подражание се превърна малко момче от Монтана.

В пример за подражание се превърна малко момче от Монтана. ...

......... момент не се поколебало, отишло при баба си и заедно предали чуждата вещ в Районното управление в Монтана изгубените пари и документи. За доблестната му постъпка Любомир получи благодарствено писмо от директора на ОДМВР-Монтана ст. комисар Ивайло Антонов, а възрастният собственик на портфейла лично му изказа своята дълбока благодарност.  


Огромен графит е изрисуван на една от външните стени на

Огромен графит е изрисуван на една от външните стени на ...

......... на графита е Димитър Механджийски, а целта на идеята е да се насочи вниманието на малки и вече пораснали асеновградчани към опазване на природните дадености в общината. Огромното изображение върху обществена сграда се прави за първи път в Асеновград, като идеята е заложена в Годишната програма за развитие на туризма.Ловният сокол – световно застрашен вид, се завърна като гнездящ

Ловният сокол – световно застрашен вид, се завърна като гнездящ ...

......... тази дългосрочна цел са необходими още много съвместни усилия и сътрудничество между различните институции, общности и организации в България и Европа. Националният план за действие за опазване на вида, както и Глобалният план за действие за опазване на ловния сокол са важна предпоставка за реализирането на този процес. Снимка: архив


Над 200 български младежи на 18 години са сред първите

Над 200 български младежи на 18 години са сред първите ...

......... за пътуване до 30 дни, самостоятелно или в групи до пет души, за до четири места в Европа. Хората с увреждания ще имат възможност да потърсят допълнителна помощ за покриване разходите на човек или куче асистент. Одобрените ще споделят преживяното чрез социални медии или презентация в училище или местна общност.


Четвъртокласници от столичното 105-то СУ

Четвъртокласници от столичното 105-то СУ "Атанас Далчев" написаха третата си ...

......... когато чувствата са неразбрани, отхвърлени или когато любовта казва "Сбогом". Малките творци създадоха приказка, издириха мъдрости, свързани с любовта. Проведоха интервюта със седемгодишни деца и обобщиха техните представи за любовта – какво според тях означава любов, влюбвали ли са се, какъв трябва да е човекът, в когото ще се влюбят.


За осма поредна година Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ организира

За осма поредна година Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ организира ...

......... +“, като тази година проектът ни се казва „Дълбоки корени“ и е с продължителност две години. Равносметката е, че има интерес от международните доброволци към Казанлък по екологични проекти, на тях им е интересно да видят какво се случва в Източна Европа по отношение на околната среда“, поясни Мария Славова.


В събота (30 юни 2018) в Банско се открива официално

В събота (30 юни 2018) в Банско се открива официално ...

......... далеч от жегата на града - с разходка до Байкушевата мура, до Рибно езеро или пък с изкачване на връх Вихрен. Изборът на маршрути и спортни дейности в Пирин е почти неограничен, но всеки трябва да е подготвен и екипиран за начинанието си! Кабинковият лифт ще работи до 16:30 ч.Два златни и четири сребърни медала завоюваха младите български математици

Два златни и четири сребърни медала завоюваха младите български математици ...

......... 10+10+1+10=31: сребърен медал. Валери Ванков (8. клас, СМГ, София): 9+7+0+6=22: сребърен медал. Андон Тодоров (8. клас, СМГ, София): 10+10+0+1=21: сребърен медал. Отборно България е на второ място от 18 държави (след Румъния). Българският отбор беше ръководен от доц. д-р Ивайло Кортезов от ИМИ-БАН, Емил Карлов и Мария Томова от СМГ.


Защитените, разнообразни и редки видове в Рила не само не

Защитените, разнообразни и редки видове в Рила не само не ...

......... – Cĸaĸaвицa, е изключително атрактивен през май и юни, когато се топят ледовете", обясни още инж. Георгиева. „А туристическите пътеки в този сезон са благодатни както за деца, така и за възрастни, като качването и слизането нагоре при умерен ход е общо около 5 часа", обясни гл. експерт Николина Георгиева.


След тригодишен застой броят на двойките царски орли в България

След тригодишен застой броят на двойките царски орли в България ...

......... гнездене от царския орел. Дейността се извършва през зимата, за да могат напролет орлите да заемат гнездата и да ги достроят. Проучванията сочат, че близо 20 % от изкуствените гнезда стават дом на царските орли. През юли ще бъде отчетен и гнездовият успех на царските орли в България за 2018.


"Две ръце, едно сърце – работилница за тъкани в Родопите". ...

......... с интереси сфера, близка до идеята на работилницата, безработни, хора със свободни професии, ученици от училища по облекло, учители, артисти. Организатори са Сдружение "НИШАН" и Народно читалище „Христо Ботев 1929“, село Манастир, а финансирането е от „Пловдив 2019“. Разходите, които се покриват, са за транспорт, настаняване и провеждане на работилницата.


"сърф МАРмалад" (16-17 юни) е закачливото име на двудневно спортно ...

......... на акцията стартира и официалното парти на събитието. Вторият ден, 17 юни, ще бъде посветен на йога и SUP йога от Lanetica Yoga & Spa и посещение на тракийското светилище Бегликташ, Маслен нос или разходка и почистване до плаж Парашкеви. Пълната програма на събитието може да се види в официалнотосъбитие.На 9 юни ще се проведе 12-ият Празник на горнооряховския

На 9 юни ще се проведе 12-ият Празник на горнооряховския ...

......... български продукт със защитено географско указание, което значи, че може да се произвежда единствено на територията на Горна Оряховица. Трима са производителите на запазената горнооряховска марка. Те са длъжни да следват рецептата стриктно. Защитеното географско указание забранява употребата на консерванти и оцветители. Затова и трайността на продукта е два месеца.


Второкласник от Варна се превърна в звезда на международния литературен

Второкласник от Варна се превърна в звезда на международния литературен ...

......... домашно кисело мляко. Аз също ще се науча да квася и постоянно ще пия айрян”. „Толкова искам да живея в тази моя къща, че не знам как ще издържа още 10 години. Това ми е мечтата засега, а ако реша нещо друго, пак ще ви пиша", завършва есето си Йоан.


Близо 1 200 млади топ математици от 30 държави в

Близо 1 200 млади топ математици от 30 държави в ...

......... юли. На следващия ден - 5-ти юли, ще се състои церемонията по награждаване на най-добре представилите се отбори и официалното закриване на състезанието. Организатори на събитието са Община Бургас, ПМГ "Акад. Н. Обрешков", МОН, РУО - Бургас, Института по математика и информатика към БАН и Съюзът на математиците в България.


Двукратна световна шампионка по танци в стиловете „Лирикъл“ и „Акробатик

Двукратна световна шампионка по танци в стиловете „Лирикъл“ и „Акробатик ...

......... изкуство", каза пред Actualno.com световната шампионка. Дилек Хаджиалиева ученичка в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, със специалност „Актьорство за куклен театър“. От осем години се занимава с танци. През четири от тях е тренирала в ДФ „Косара“ в Асеновград, а от три години е част от “Ера балет”.


Русенецът инж. Койчо Митев изобрети цифрова система, която може да

Русенецът инж. Койчо Митев изобрети цифрова система, която може да ...

......... и запомняне човешки качества – повдигане или притискане на бутони или клавиши от пръстите на ръцете и запаметяване на пореден номер на всеки писмен знак. Инж. Койчо Митев е готов да дари благотворително авторските права на системата при изявено желание от страна на държавата и организациите на хората с увреждания.


С тениски вместо със скъпи тоалети отиват на бал днес

С тениски вместо със скъпи тоалети отиват на бал днес ...

......... нас. Те ще ни помогнат по пътя ни напред", убедена е Селвие. Тя казва, че всеки от съучениците ѝ поема различна посока. Някои искат да останат в България, главно в София. Други избрали да учат в чужбина, но ще искат да се върнат в любимия им град след като завършат.


Български учен откри първата планета извън Слънчевата система, която няма

Български учен откри първата планета извън Слънчевата система, която няма ...

......... се превръща в един астрономически стандарт, който за пръв път ще позволи да измерим много точно какви видове атоми и молекули съществуват в нейната атмосфера и в какви количества”, каза още д-р Николай Николов. Постижението на д-р Николов и неговия екип вече е цитирано от най-престижните научни издания в света.


Реставрирана и възкресена за нов живот в Смолян е картината

Реставрирана и възкресена за нов живот в Смолян е картината ...

......... зрителите картината е и оръжие, с което художникът ясно и целенасочено подпомага българската национална спойка на българи християни и българи мюсюлмани в Родопите. Затова ще допринася за в бъдеще и реставрираната картина и нейното показване в тази хубава зала ще извърши изключително голяма възпитателна дейност сред родопското население“, смята Дамянов.


Момиче от Шумен намери портфейл с пари и карти и

Момиче от Шумен намери портфейл с пари и карти и ...

......... документи на мъж. Обяснил, че бил много щастлив когато го върнал, и собственикът му дал банкнота от пет лева. Доброто винаги се възнаграждава, не го забравяй, казал мъжът на момичето. Ръководството на ОДМВР- Шумен поздравява Магадалена Христова за доблестната й постъпка и вярва, ще делото й ще послужи за пример.


Община Кюстендил дава рамо на Пламена Димитрова от школа „Новите

Община Кюстендил дава рамо на Пламена Димитрова от школа „Новите ...

......... отпуснат на Пламена 1000 лева. Престоят ѝ в Париж трябваше да бъде от 15 януари до 11 май. Сега тя получава възможност да удължи престоя си в културната столица на Европа, където ще развива своя талант и ще бъде в ежедневен контакт със световните шедьоври на изобразителното изкуство. Снимка: архив


Българските учени и техните постижения влизат в най-новата образователна видео

Българските учени и техните постижения влизат в най-новата образователна видео ...

......... е първият учен, описал бактерията Lactobacillus delbureckii subsp. bulgaricus – микроорганизъм, предизвикващ естествена млечно-кисела ферментация, водеща до получаване на това, което наричаме кисело мляко. Сподели с товите приятели От екипа на "Българска история" споделят, че подготвят тази инициатива от месеци, а проектът се осъществява с подкрепата на Виваком.    


Над 60 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на

Над 60 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на ...

......... в България в периода 25 май –30 юни, както следва: Благоевград – 26-27 май, София - 1 юни, Сливен - 3 юни, Добрич: 9-10 юни, Стара Загора: 30 юли-1 юни Съорганизатори на събитието са Фондация Изиарт и Столична община, а всички инициативи за празника на детето са с вход свободен.


Българският алпинист Атанас Скатов изкачи връх Чо Ою в Хималаите,

Българският алпинист Атанас Скатов изкачи връх Чо Ою в Хималаите, ...

......... bTV. Ураганен вятър задържа Скатов три дни в лагер 2 на 7150 метра височина, а част от групата се върна надолу. Във Facebook неговият екип съобщи, че състоянието на Скатов е добро въпреки студа, липсата на сън и лошите метеорологични условия. Атанас Скатов отново поздравява всички и благодари за подкрепата.


3 златни и 3 сребърни медала завоюваха за България националният

3 златни и 3 сребърни медала завоюваха за България националният ...

......... дългогодишната история на олимпиадата, страната ни е била домакин пет пъти - през 1985, 1990, 1995, 2004 и 2014 г. Тази вечер е награждаването на медалистите в Белград. Пред математическите отбори на България предстоят още Младежката Балканска олимпиада през юни в Гърция, както и Международната в Румъния през месец юли.


"Подари книга на читалище в нужда" е благотворителна инициатива, която ...

......... подкрепят инициативата, които не са в София или нямат възможност да присъстват на събитието, могат да изпратят книги за дарение директно на читалищата на следните адреси: НЧ "Развитие 1878", с. Дълбоки, област Стара Загора, ул. "Септемврийци" 17 до Христина Янкова и Читалище "Култура", с. Ветрен дол, област Пазарджик, улица "Първа".


Със записани автентични родопски песни лекуват болни в Япония, съобщи

Със записани автентични родопски песни лекуват болни в Япония, съобщи ...

......... от всичко да извлекат максимална полза. В една клиника с пациенти с еднакво заболяване, с едни и същи операции в едната стая пускали родопска музика от нашата, а в другата - не. Оказало се, че хората, които са слушали нашата музика, са се чувствали емоционално по-добре и са оздравели по-бързо“.


Талантливият русенски пианист Николай Димитров направи истински фурор на Шестия

Талантливият русенски пианист Николай Димитров направи истински фурор на Шестия ...

......... "Франц Шуберт" в Русе тя връчи специална награда на най-малкия участник в Бакъу – талантливия пианист Дариус Лунгу, за участие в 12-ото издание на "Шуберт" без заплащане на такса. В категорията 14-16 години, където бяха най-многобройните участници, възпитаникът на НУИ-Русе Александър Стоянов от класа на Красимира Иванова получи поощрителна награда.


Днес ще Ви разкажем един разказ с неочаквано продължение. Добрата

Днес ще Ви разкажем един разказ с неочаквано продължение. Добрата ...

......... получаваше в годините, както от семейството ни, така и от близки и приятели. Пожелавам на всички майки да бъдат борбени, силни, да не се предават и отчайват. Защото едно съм разбрала - все ще се намери решение, макар и трудно или по-късно", сподели в заключение пред екипа ни Габриела Стефанова.


Три момичета от Търговище намериха изгубен портфейл с пари и

Три момичета от Търговище намериха изгубен портфейл с пари и ...

......... поколебали да предадат парите в полицията, защото такъв е примерът от родителите им. Благодарствени адреси от името на ръководството на ОД МВР-Търговище са изпратени до директорите на училищата, чиито възпитаници са трите момичета – I СУ “Св. Седмочисленици“, II СУ „Проф. Никола Маринов“ и I ОУ „Хр. Ботев“ в Търговище.


Заради създадени от него приложения 12-годишният ученик от доспатското село

Заради създадени от него приложения 12-годишният ученик от доспатското село ...

......... Jester. За да стимулират креативността на Радостин от Google му изпратили фирмена тениска, грамота, както и ваучери на стойност 200 щатски долара, които може да използва в Google Cloud, за да развие проектите си. Радостин вече трета поредна година печели първо място в областния кръг от националната олимпиада по математика.


Операция, която е изключително рядка в света, е извършена в

Операция, която е изключително рядка в света, е извършена в ...

......... Евгений Бенчев. Екипът на Втора хирургия, който е оперирал Елена, в последните години насочва усилията си към прилагането на съвременни, модерни и щадящи методи при операциите на детските хернии. Разкрит е и специализиран кабинет по детска хирургия, който работи в МЦ „Св. Николай Чудотворец" – медицинския център на УМБАЛ Бургас.


За да се намали стреса на мечетата, както и да

За да се намали стреса на мечетата, както и да ...

......... да се гарантира успешното им отглеждане и реадаптиране към живот в дивата природа, контактът им с хора ще бъде сведен до минимум, като до заминаването им за Гърция те ще бъдат отглеждани в карантинно помещение и до тях няма да бъдат допускани посетители на Парка за танцуващи мечки и журналисти.


Със почетния знак „eTwinning School Label 2018-2019” бе удостоена ДГ

Със почетния знак „eTwinning School Label 2018-2019” бе удостоена ДГ ...

......... Тя е признание за иновативността, креативността, творчеството, идеите на екипа, който ръководя. Горда съм, че за пореден път ДГ "Никола Й. Вапцаров" е отличена за иновациите, които прилага в образователния процес. Гордея се с екипа си от професионалисти, с които работя, и им благодаря от сърце", каза в заключение Тоскова.


Колко малко му трябва на едно дете, за да бъде

Колко малко му трябва на едно дете, за да бъде ...

......... Колодрум Пловдив, ДимиБайк Русе, Сдружение МОГА Дряново и медийната подкрепа на групата на Webground.bg. В рамките на предишните три издания, кампанията успя да донесе велосипеди на 503 деца от цялата страна – деца в социално слаби семейства, деца настанени в приемни семейства, деца в училищни пансиони или домове за сираци.


Интернет радио, което се слуша от милиони по света, направи

Интернет радио, което се слуша от милиони по света, направи ...

......... директор "Анализи" в лондонска фирма. И двамата го подкрепят в начинанието му. Когато не е на работа, радиоводещият обикаля района, опитва родопски специалитета и се диви на фолклора ни. Очарован е от архитектурата на родопските къщи като тези в Широка лъка. Обикаля планината и снима красотите й през всички сезони.


заедно с модния дизайнер Мелинда Хубин/Concorzia ще представят под формата на

заедно с модния дизайнер Мелинда Хубин/Concorzia ще представят под формата на ...

......... върху стените. Аксесоари, сътворени от отпадъчни материали, с участието на големи български дизайнери, засилват посланието на колекцията: "Към устойчива среда!".  ЗОВВ призовава за по-отговорно отношение към четирите стихии, които пазят баланса в природата. Създаването ѝ е мотивирано от свръх консумацията и глобалното затопляне, влияещи върху нашата еко система и популация.


200 деца от четири столични училища се включиха в националната

200 деца от четири столични училища се включиха в националната ...

......... гората, всеки от вас трябва да я обича и познава. Надяваме се това да запали искрицата на любопитството и желанието Ви да откриете гората и природата около нас." Подобни инициативи и лесовъдски игри са проведени в рамките на тазгодишната Седмица на гората на повече от сто места в цялата страна.


Безплатното куклено шоу

Безплатното куклено шоу "Приказка за юначета с празни тумбачета" започва ...

......... 3800 деца на възраст 4 – 8 години в 18 градове в страната да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати героичета, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават и родителите си.  


Лекарите от Специализираната болница за активно лечение по кардиология във

Лекарите от Специализираната болница за активно лечение по кардиология във ...

......... дъщерята на наша колежка. Това е млада жена с тежко онкологично заболяване, която има нужда от лечение от чужбина. Решихме в седмицата на Великден да направим този благороден жест към един млад човек. Дано има шанса да преброи болестта", допълни д-р Йорданка Томова. Тя съобщи, че набирането на средства продължава.


В родопското село Давидково всячески се опитват да насърчат младите

В родопското село Давидково всячески се опитват да насърчат младите ...

......... хората са ги изчели и искат нови книги. На година отделят по около 800 лв. за нови книги, но това се оказва недостатъчно в сравнение с търсенето.. Освен любовни романи, жените се интересуват от четива за плетки, билки, историческа и политическа литература, а после обсъждат прочетеното, докато мъжете играят карти.


Мобилното приложение SmartBirds на Българско дружество за защита на птиците

Мобилното приложение SmartBirds на Българско дружество за защита на птиците ...

......... за 2014 г. и определено от технологичното списание HiComm като едно от най-интересните мобилни приложения у нас. SmartBirds e мобилно приложение, което беше актуализирано, благодарение на проект "ПрироДА: изграждане на информирана подкрепа за европейската екологична мрежа Натура 2000; възпитание на поколение от обучени и знаещи поддръжници" към програма LIFE на ЕС.


На 5 април (Велики четвъртък) от 11.00 часа Велинград ще

На 5 април (Велики четвъртък) от 11.00 часа Велинград ще ...

......... с восък по стара техника с типичните за Чепинския край орнаменти. Водещи на събитието ще бъдат Иван Звездев – кулинар, и Ана-Мария – фолклорна изпълнителка. Във великденската празнична програма участие ще вземат Мариам Маврова, възпитаниците на ЦПЛР-ОДК, ПАНПТ „Здравче-Венче”, ДЮВИШ „Звънче”, Ансамбъл „Драгиново”, ВГ „Караоке” и ПАНПТ ,,Чепино”, уточни Кирилова.


На 31 март 2018 г. от 13:00 часа по инициатива

На 31 март 2018 г. от 13:00 часа по инициатива ...

......... Марта“, заяви Максим Димитров, представител на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“. След акцията като подарък за града от българите ще остане едно „мартенично" дърво, украсено с мартеници, като символ на настъпилата пролет и добри пожелания към всички. Инициативата се провежда с подкрепата на Одеския градски съвет.  


Великденска детска занималня ще отвори врати в Дупница. Това съобщи

Великденска детска занималня ще отвори врати в Дупница. Това съобщи ...

......... за обществена подкрепа в града, както и от Детски център „Николито“. Последният ден от занималнята ще премине под надслов „Шарени и пъстри“, когато децата ще творят под ръководството на Десислава Атанасова от Исторически музей - Дупница. Всеки ден работилничките ще започват от 10.00 часа и са с продължителност 2 часа.


Уникален по рода си споменик-заветник за съхраняване и предаване на

Уникален по рода си споменик-заветник за съхраняване и предаване на ...

......... целия ансамбъл в приказен подарък за деца и родители. "В тетрадките ще намерите думи, които подсказват как да напишете своите истории, както и място, на което да ги споделите и предадете на вашите близки", разказва още авторката Радост Кръстева. Повече по темата ще откриете във Fасеbook страницата на инициативата.  


Наследници и потомци на спасени през Втората световна война евреи

Наследници и потомци на спасени през Втората световна война евреи ...

......... "Яд Вашем" за "праведници на света". На 11 април от 18:00 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино" ще бъде представена книгата "75 години - незабравените лица на спасението". В презентацията ще участват д-р Максим Бенвенисти, представители на Организацията на евреите в България "Шалом" и фондация "Цедака".


Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) ...

......... намеса на експертите по биологично разнообразие от РИОСВ – Велико Търново, са спасени девет защитени птици, които са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Насоките в помощ на гражданите за реакция при откриване на бедстващи животно са публикувани на интернет страницата на инспекцията: http://www.riosvt.org/logos/signali_zashtiteni_jivotni.pdf.


Учениците от столичното 125 СУ “Боян Пенев” се включиха в

Учениците от столичното 125 СУ “Боян Пенев” се включиха в ...

......... в нея са се включили около 30 лица и институции. Сред осиновените книги са “Борилов синодик” от 14 век, “Втори Слепченски поменик” (1792-1832), “Житие и чудеса на св. Георги” (18-19 век), “История славянобългарска (Царственик; Белочерковски препис, 1843) от Паисий Хилендарски, “Четириевангелие” (Етрополско, Евангелие на йерей Йоан, 1658 г.) и др.


Български моряци спасиха екипаж потъващ кораб. Българите от моторен кораб

Български моряци спасиха екипаж потъващ кораб. Българите от моторен кораб ...

......... И 8-членният екипаж на потъващия кораб бил прехвърлен на борда на "Средна гора", въпреки тежките условия. Няма ранени хора. От компанията съобщават, че първоначално мексиканският съд искал провлачване заради авария в главния двигател, но машинното отделение започнало да се пълни с вода. Дали сигнал за тревога, включително със запален факел.


Бизнесът и културата се обединяват в общо събитие в Пловдив.

Бизнесът и културата се обединяват в общо събитие в Пловдив. ...

......... днес /09.03.18 г./ от 12:00 ч. Там стартът ще бъде поставен с ретроспективна фотоизложба на тема „Гостоприемният Пловдив“. Дефиле „Уикенд в Пловдив“ ще продължи до недея /11.03.18 г./. За да се възползват от отстъпките в различните обекти, желаещите трябва да се регистрират в сайта на събитието, ползвайки парола: "ДЕФИЛЕ УИКЕНД".


За първи път у нас ще се проведе курс на

За първи път у нас ще се проведе курс на ...

......... го е превърнало в жесток Нови Най-четени Най-коментирани За първи път у нас - курс на тема зелена енергия, насочен към деца и м ... 37 0 Режисьорът Роман Балаян пристигна на специална визита у нас ... 26 0 В Перник протестират срещу местната "Топлофикация" ... 68 0

По случай Националния празник 3 март българските полярници монтираха паметника

По случай Националния празник 3 март българските полярници монтираха паметника ...

......... детство ли го е превърнало в жесток Нови Най-четени Най-коментирани С помощта на Монголия вече има български паметник на кирилицата на Ант ... 12 0 Патриарх Неофит и патриарх Кирил отслужиха съвместна литургия ... 74 0 Изненадващо достъпен: E-Pace - вторият SUV на Jaguar (тест-драйв) ... 110

"Към хората, които търсеш храна по кошовете. Вие сте ХОРА ...

......... правителства и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани Община Перник е ощетена с над 1.2 млн. лв. заради двама бивши кметове ... 23 0 Паметникът на Александър Велики "излетя" от летището в Скопие ... 52 0 Рим забранява дизела през 2024 г. ... 60 0

Български математици с медали от олимпиада в Tайланд. Най-малкият от

Български математици с медали от олимпиада в Tайланд. Най-малкият от ...

......... and Resorts с приз за най-успешна хотелска вериг ... 41 0 6-годишно българче със златен медал от Олимпиада в Тайланд ... 28 0 Румен Радев: В скандала с продажбата на ЧЕЗ жертвата не е властта (ВИД ... 61 2 Румен Радев видя децентрализацията като най-важна за общините ... 80 0


Издателят, писател, поет и публицист Марин Георгиев стана носител на

Издателят, писател, поет и публицист Марин Георгиев стана носител на ...

......... Теодор Ушев: Изкуството трябва да има ефекта на граната "Молотов" Миналото на Путин - ужасното детство ли го е превърнало в жесток Кметът на Монтана: "Горещите картофи" от 7 правителства и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани Без синя и зелена зона и днес в София ... 32 0

Две българки вече ще заемат висши постове в йерархията на

Две българки вече ще заемат висши постове в йерархията на ...

......... Вековните букови гори в "Централен Балкан“ стават част от обект на ЮНЕ ... 11 0 Българка оглави Евростат ... 22 0 ООН разработва глобален миграционен пакт, САЩ отказват да участват ... 17 0 Който иска да се разхожда с колата из града, да си плаща повече ...

Резултатите от тазгодишното издание на „Българската Коледа“, което се провежда

Резултатите от тазгодишното издание на „Българската Коледа“, което се провежда ...

......... ноти: Христо Пенчев - един млад предприемач в Лондо Нови Най-четени Най-коментирани Нов опит за старт на делото срещу Йоан Матев ... 38 0 2 472 000 лева събра тази година "Българската Коледа" ... 22 0 Приходите от международен туризъм през 2017 г. надминават тези от реко ... 50 0


По повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски Националният

По повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски Националният ...

......... човека от областта Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад предприемач в Лондо Иван Димитров, "Музикаутор": Очертава се пълен хаос в сферата на Нови Най-четени Най-коментирани Образователни програми за Апостола във Военноисторическия музей ... 38 0 Седмична прогноза за времето за 19-25 февруари ... 22 0

Късометражният филм

Късометражният филм "Срам" на режисьора Петър Крумов, който участва миналата ...

......... се пълен хаос в сферата на Нови Най-четени Най-коментирани Продължава социалната политика в подкрепа на раждаемостта в община Ели ... 30 0 Дете на година и половина с роля на карнавала в Асенoвград ... 10 0 "Срам" на Петър Крумов с номинация на Европейската Филмова Академия ...

18-годишен ученик от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в

18-годишен ученик от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в ...

......... Очертава се пълен хаос в сферата на Нови Най-четени Най-коментирани Момче от дом за деца върна чанта с пари ... 13 0 Македонският външен министър с умерен оптимизъм за името на Македония ... 38 0 Калфин: Балканите трябва да бъдат променени след няколко години ...

Ново българско приложение, което ще помага на болни и ранени

Ново българско приложение, което ще помага на болни и ранени ...

......... пълен хаос в сферата на Нови Най-четени Най-коментирани Ново българско мобилно приложение помага на животни в беда ... 36 0 Не се знае кога ще уволнят служителите от Центъра за деца в Борован ... 38 0 Норвежко злато в индивидуалната дисциплина в биатлона, добър старт за ...

Националната галерия в София получи дарение от 1,84 млн. лв.

Националната галерия в София получи дарение от 1,84 млн. лв. ...

......... ноти: Христо Пенчев - един млад предприемач в Лондо Иван Димитров, "Музикаутор": Очертава се пълен хаос в сферата на Кметът на Тетевен сезира главния прокурор за продажба на част от Нови Най-четени Най-коментирани Комисията за защита от дискриминация се самосезира за случая в Борован ... 41 0 Инцидентът в Пампоров


По повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски Националният

По повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски Националният ...

......... Иван Димитров, "Музикаутор": Очертава се пълен хаос в сферата на Кметът на Тетевен сезира главния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище започна да се променя през последните д Нови Най-четени Най-коментирани Когато "извинявай" значи оскотяване ... 34 0 Димитър Бербатов напуска Индия до дни? ... 26 0


Крепостта Лютица край Ивайловград отново изненада археолозите с рядка находка.

Крепостта Лютица край Ивайловград отново изненада археолозите с рядка находка. ...

......... млн. долара за хуманитарна подкрепа на Сирия ... 14 0 Как различните зодии показват любовта си на Свети Валентин ... 76 0 В навечерието на визитата на Тилърсън кметът на Анкара иска улицата с ... 52 0 Силви Вартан се прощава с Джони Холидей в специален концерт в Париж ...