17-годишната Екатерина Иванова спечели два бронзови медала на европейското първенство

...
17-годишната Екатерина Иванова спечели два бронзови медала на европейското първенство
Коментари Харесай

17-годишно момиче с диабет спечели два бронзови медала на европейското първенство по таекуондо в Крит

17-годишната Екатерина Иванова завоюва два бронзови медала на европейското състезание по таекуондо в Крит, което се организира в интервала 26 – 31 октомври тази година. Младата спортна вяра се класира на трето място на самостоятелно присъединяване - спаринг девойки старша възраст до 52 кг. Трето място и надлежно бронз Екатерина печели и в отборно съревнование с още 5 девойки. Състезателката, която е с диабет вид 1 от 6-годишна, има трофеи от европейски и международни шампионати и една от най-изявените участнички в българския народен тим по таекуондо. Първенството в Крит е първият шампионат на Стария континент от пролетта на 2019-а насам, защото плануваното за Прага Европейско бе анулирано предходната година поради пандемията от COVID-19.



Екатерина е част от българския състав, който включва 81 състезатели. Те показаха страната ни при юноши и девойки, мъже, дами и ветерани. Заедно с тима Екатерина тренира интензивно на триседмичен предварителен лагер в Благоевград с упоритостта да завоюва орден. 17-годишната спортистка се занимава със спорт от 4-годишна. Първо стартира с кикбокс, а от 2015 година тренира таекуондо.

„ Печелила съм международни надпревари по кикбокс в Римини през 2014, по таекуондо в Минск през 2018 и в Пловдив през 2019 година Имам също и европейски трофеи по кикбокс в Скопие през 2017, по таекуондо в Солун през 2016, а също от Талин през 2018 година “, споделя Екатерина.

„ Поставила си бях за цел да се върна в същата спортна форма, в която бях преди пандемията, и да реализира същите триумфи, които реализирах и при по-малките възрастови групи (деца 11-13 години и младша 14-15 години), в този момент, когато съм към този момент в категория старшата възраст (16-17 години) “, признава амбициозната госпожица. Неин треньор е многократната международна и европейска шампионка по таекуондо Амалия Колева.



Освен че е сполучлив играч, който печели медали, Екатерина учи Икономика и мениджмънт в Национална финансово-стопанска гимназия. Мечтае да продължи образованието си в добър университет. Дори и диабетът, който ѝ откриват, когато е единствено на 6 години, не съумява да попречи на момичето да печели спортни победи. Казва, че здравословното й положение я прави още по-силна. 

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР