Над 60 ученици от различни средни училища и гимназии в

...
Над 60 ученици от различни средни училища и гимназии в
Коментари Харесай

Даровити младежи от Бургас получиха шанс за безплатно обучение

Над 60 възпитаници от разнообразни междинни учебни заведения и гимназии в Бургас аплайваха в акцията " Шанс за гения на Бургас " на Фондация " Шанс за децата и природата на България " по случай десетата ѝ годишнина. 41 от тях получиха опцията да се образоват гратис в единствения европейски сертифициран център за работа с надарени деца – Център за млади гении, гр. Бургас. Възпитаници на АЕГ " Гео Милев ", ППМГ " Акад. Н. Обрешков ", ГРЕ " Г.С. Раковски ", НЕГ " Гьоте ", СУ " Св. Св. Кирил и Методий ", СУ " Епископ Константин Преславски ", НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров ", ПГЧЕ " Васил Левски ", Търговска гимназия, Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения са измежду гениите, които към този момент започнаха да надграждат своите познания и умения в областта на креативното писане, български език и литература, изобразително и приложно изкуство, фешън дизайн, театрално изкуство, информатика и нови технологии, водачество и ръководство на планове.

По покана на Фондацията самодейността поддържа и Община Бургас, която ще финансира образованието на две от надарените деца. Избраните на инцидентен принцип посредством чоп са Весела Ефремова, на 16г. от АЕГ " Гео Милев ", която се включва в Арт план " Палитри " с началник Златка Коева, и Стефания Ганева на 16г. от ГРЕ " Г.С.Раковски " - в театрално ателие " Homo ludens - играещият човек " с началник Симеон Димитров. Обучението на всички останали 39 младежа се поема безплатно от Фондация " Шанс за децата и природата на България ".

Сред най-изявените финалисти на акцията са гении с голям брой награди и оценки: Деница Младенова на 15 година от ГРЕ " Г.С.Раковски " и Елисавета Ларионова, на 16 година от АЕГ " Гео Милев " с оценки в областта на изобразителното изкуство; Станислав Илиев на 18 година от СУ " Св. Св. Кирил и Методий " и Сияна Железарова на 14 година от АЕГ " Гео Милев " - в областта на креативното писане; Александър Герасимов на 16 година от НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров ", с голям брой оценки и изяви в областта на театралното изкуство.

" Радостни сме, че като единствен европейски сертифициран център за работа с надарени деца имаме опцията да приветстваме толкоз даровити младежи от Бургас. Вярваме, че при нас те ще надградят освен познания, само че и ще получат ентусиазъм и упоритост за подчинение на нови върхове. С акцията " Шанс за гения на Бургас " целим освен да открием, да финансираме образованието и да помогнем за усъвършенстването на надарени младежи, само че и се стремим към сполучливо партньорство и съдействие с всички учебни заведения в града и района в името на една обща цел – бъдещето на нашите деца. Изключително признателни сме на Община Бургас, че за следващ път ни поддържа в тази задача и отпусна средства за целогодишното образование на двама от финалистите " – показа Лилиана Славова, ръководител на Фондация " Шанс за децата и природата на България ", основател на Център за млади гении, гр. Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР