14-годишният Исус от Айтос живее в къща без ток с

...
14-годишният Исус от Айтос живее в къща без ток с
Коментари Харесай

Дете от скромно семейство намери портмоне и го върна

14-годишният Исус от Айтос живее в къща без ток с още 8 братчета и сестричета. Майка му, Фанка чака десето дете. Въпреки скромния метод на живот той даже не се замисля, когато намира на улицата портмоне със 140 лв. и кредитна карта, потегля към полицията и го предава там.

На 14-ти февруари Исус е имал рожден ден, на който студенти са го завели на сладкарница. Там той е ял първата торта в живота си. 

" Намерих портмонето, отворих го, отидох до магазина и споделих, че съм намерил пари. Те ми споделиха да отида да го дам в полицията и го направих ", споделя младежа.

Преди 10 дни контрольор от детска педагогическа стая е видял, че момчето е босо и му е купил обувки- маратонки.

" Може би тези контакти с полицейските чиновници са оформили в него възприятието на доверие ”, показа шефът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов.

Полицията награждава Исус на особено празненство с грамота. Директорът на ОУ " Атанас Манчев ", където той учи, Дора Георгиева, споделя, че той е положително и мъдро дете и е доста обичан и почитан от своите съученици.

Мечтата му е един ден да стане служител на реда и да оказва помощ на хората.

Семейството на Исус има потребност от хранителни артикули и облекла. Училището ще го награди с благодарствена грамота и дарове.

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР