Какво подарявате за рождените си дни? Как отбелязвате празниците на

...
Какво подарявате за рождените си дни? Как отбелязвате празниците на
Коментари Харесай

Специална люлка за специални хора – кауза със смисъл

Какво подарявате за рождените си дни?

Как отбелязвате празниците на най-близките си?

Едно семейство от Варна посвещава дела. Посвещава дела за положителното, за положителния образец, за тези неща, поради които си заслужава да вярваш.

Семейството на Елена и Павел Раличкови вършат най-хубавия подарък за рождения ден на най- дребното си дете – идея със смисъл. Самата Елена споделя:

" За неговия празник, му посветихме идея. Този път тя е по-специална, по-различна. Тя е за всички тези деца, чиято усмивка няма по какъв начин да срещнем на детските площадки, тъй като за тях, към момента не е планувано да са там, за жалост. За всички тях, децата с двигателни усложнения, желаеме и знаем, че ще успеем да създадем една специфична въртележка, която да ги радва, а нас – да ни кара да се гордеем и най-много да дадем образец на децата си. Та нали ние, родителите, сме светлия образец за тях ".


Каузата се организира под наслов " Варна дружно за специфична люлка " и повлича десетки почитатели - другари и съидейници, които в продължение на два месеца работят дружно. В акцията се включват деца, родители и преподаватели от детски градини и учебни заведения, а благодарение на възпитаници от Варненска Търговска гимназия, студентите от Медицински университет и доста доброволци, фамилията провежда Коледен базар.

След като парите за оборудването са събрани, люлката е капарирана и се чака да бъде инсталирана през месец март. Процесът е извънредно комплициран и трудоемък. Специфичните уреди подлежат на непоколебим надзор, а след самото слагане, одиторска компания ще ревизира дали са спазени всички условия за сигурност и ще бъде издадено позволение за употреба. Очаква се люлката да бъде инсталирана във Варненския зоопарк, където ще бъде обезпечена и денонощна защита. Този вид уреди постоянно стават обект на вандалски прояви, а поправката им е извънредно сложна и времемка.

Доброто се прави безшумно! Но би трябвало да се приказва за него. Тази пролет Варна ще има своята специфична люлка, основана и финансирана от специфични хора.

Автор: Анна Борисова

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР