Зара Минчева от село Равно поле прави автобусните спирки приветливи

...
Зара Минчева от село Равно поле прави автобусните спирки приветливи
Коментари Харесай

Зара, която направи село Равно поле един шедьовър

Зара Минчева от село Равно поле прави автобусните спирки приветливи и красиви. Тя е от хората, които вършат света към нас по-красив. Всичко за нея стартира като занимание – тя изрисувала първата си автобусна спирка в селото. След това нещата се прекатурват и стартират да валят поръчки, тъй като е видяна от доста хора.

Жителите на селото се радват на сътворената от Зара хубост и я пазят. Свързахме се с нея, с цел да разберем малко повече за нейното красиво креативно начинание. Ето какво ни показа тя:

Здравей, Зара.Коя е първата автобусна спирка, която изрисува?

Здравейте, благодаря Ви за поканата. Първата спирка, която направих, беше в центъра на Равно поле. Видях сходна спирка в едно село и доста ми хареса. Хрумна ми да предложа на кмета ни, господин Григор Господинов, да създадем една спирка и да забележим по какъв начин ще се получи. Направих спирката и много се хареса от хората. Беше качена в “Забелязано в София " и за един ден събра доста лайкове и мнения. Дори я даваха по националните малките екрани.

 

Какво те предизвика да започнеш да рисуваш автобусни спирки?

Обичам да рисувам и когато имам поддръжка от кметството (с материали), мога да си разреша да направя повече забавни неща. Благодаря на кмета, че повярва в мен и ми се довери да създадем нещо красиво. И когато хората го правят оценка, ме прави щастлива. Бих желала да бъде по-цветно, с цел да сътворявам положително въодушевление в хората.

 

Какво рисуваш най-често? Какво те въодушевява?

Най-често обичам да рисувам анимационни герои. Може би тъй като до момента в който беше дребна моята щерка, ѝ беше забавно. Бях изрисувала всички порти в двора на дома ни. Вдъхновява ме реакцията на хората и децата, като видят изкуството ми. Прави ме щастлива, когато го видят и харесат.

 

Освен изобразяване на спирки какво още си направила в границите на общината?

В един парк и на детски площадки съм нарисувала занимателни детски игри с анимационни герои. На някой стени в селото съм нарисувала българска бродерия. В учебния двор също съм рисувала. За разнообразни празници върша тематична декорация на центъра в Равно поле, да се почувства настроението на самия празник.

 

Всъщност рисуването твое занимание ли е или специалност, имайки поради гения, който имаш?

Рисуването не ми е специалност, въпреки че ще е супер, в случай че това стане. Хоби ми е. Завършила съм “51 СОУ ” в гр.София с графика и живопис. От дребна доста обичам да рисувам.

 

Жителите на града пазят ли тези хубости, които твориш? Случвало ли се е вандали да разрушат част от труда ти?

Да може да се каже, че досега пазят. Сега на последната спирка, която направих, имаше някой счупени неща, не знам дали са вандали или е станало инцидентно.

Какви са отзивите на хората от града за това, което правиш?

Хората доста ми се радват, поздравяват ме и ме поддържат. Това ме кара да се усещам горда и удоволетворена от това, което върша.

 

Какви са идващите ти хрумвания за разкрасяване на село Равно поле?

Имам много хрумвания и считам, че ще бъдат забавни и както постоянно - ексцентрични. Предпочитам да ги запазя в загадка и когато станат подготвени, ще разберете.

 

Интервю на Илиана Симеонова

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР