Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб. Това

...
Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб. Това
Коментари Харесай

„Използвай гласа си“: Стартира кампанията за новите депутати в Брюксел

" Използвай гласа си. Или различен ще реши вместо теб. " Това е мотото на акцията, която стартира през днешния ден редом във всички 27 държави-членки на Съюза.

Точно 41 дни остават до изборите, които предвещават съществени промени не просто в състава на Европейския парламент, а и ще покажат доколко Европа остава единна.

370 милиона души имат право на глас в 27-те държави-членки.

 Каракачанов: Ангел Джамбазки ще е лидер на листата ни за евровота Лице в лице 3 мин. Каракачанов: Ангел Джамбазки ще е лидер на листата ни за евровота  Ще изгуби ли България милиарди от Европа? 120 минути 2 мин. Ще изгуби ли България милиарди от Европа?  Руско въздействие в сърцето на Европа: Има ли заплаха за изборите? България 3 мин. Руско въздействие в сърцето на Европа: Има ли заплаха за изборите?  Сътрудник на „ Алтернатива за Германия “ в Екологичен потенциал е задържан Светът 2 мин. Сътрудник на „ Алтернатива за Германия “ в Екологичен потенциал е задържан  Каракачанов: Ангел Джамбазки ще е лидер на листата ни за евровота Лице в лице 3 мин. Каракачанов: Ангел Джамбазки ще е лидер на листата ни за евровота  Ще изгуби ли България милиарди от Европа? 120 минути 2 мин. Ще изгуби ли България милиарди от Европа?  Руско въздействие в сърцето на Европа: Има ли заплаха за изборите? България 3 мин. Руско въздействие в сърцето на Европа: Има ли заплаха за изборите?  Сътрудник на „ Алтернатива за Германия “ в Екологичен потенциал е задържан Светът 2 мин. Сътрудник на „ Алтернатива за Германия “ в Екологичен потенциал е задържан

През 2019 година са дали своят вот малко над 50 % от тях. Добрата вест в този момент е, че към 70 % от европейците се интересуват от изборите през юни, сочи изследване на Евробарометър.

Основното тестване пред Европа в този момент е рискът от интервенция на трети страни в предизборната акция. Не са загадка разкритията, че евродепутати получават пари от Русия и Китай, с цел да обслужват ползите им. Не е загадка и че най-склонна към сходни " услуги " е групата на крайната десница.

Снимка: bTV

Но Европа наподобява друго във кино лентата за предизборната акция. Самюел, роден по време на нацистката окупация на Нидерландия, и неговата внучка Сузан – родена в обединена  Европа, са двама от героите в този филм.

„ Аз съм от еврейско семейство. През 1942 година татко ми, дружно с още 62-ма еврейски служащи, бил арестуван. Накрая е изпратен с трен, цялостен с 860 фамилии, в Аушвиц. Умира в газова камера. От целия трен – 8 души оцеляват “, описа пред bTV Самюел

Снимка: bTV

Майка му не била в този трен, само че остава сама и стартира да търси метод да избави детето си. Слух я води до жена, която оказва помощ за укриването на еврейски деца.

„ Вечерта двама млади мъже почукали на вратата и споделили:  ще скрием детето ти. Майка ми взела решението за елементи от секундата и ме дала без да знае дали в миналото още веднъж ще ме види жив. Това е необикновен жест на майчина обич “, уточни още Самюел.

Снимка: bTV

„ Дори не мога да си показва да би трябвало да направя нещо такова. Ако не го беше направила - никой от нас нямаше да е тук през днешния ден “, споделя внучка му Сузан.

Разказите за предишното, за крехкостта свободата мощно ѝ влияят. През юни тя ще гласоподава за първи път на европейски избори и даже взе участие в подготовката им в Нидерландия. Дядо ѝ я предизвиква.

Снимка: bTV

„ В предишното живеехме във войни между тях. Коя ще бъде най-великата страна. И мисля, че Европейският съюз донесе мир. Мисля, че е доста значимо да гласуваш за бъдещето си, за демокрацията си. Никога не съм отказвал да гласоподавам на европейски избори “, сподели в умозаключение Самюел.

Да гласуваш е отговорност, приключва Самюел, до момента в който Сузан се вълнува и споделя, че чака с неспокойствие да даде своя избор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР