Проблемът с намирането на болнични легла в настоящата епидемиологична обстановка

...
Проблемът с намирането на болнични легла в настоящата епидемиологична обстановка
Коментари Харесай

Програмист създава приложение, показващо наличните болнични легла

Проблемът с намирането на болнични кревати в актуалната епидемиологична конюнктура е огромен. С него взема решение да се оправи Пламен Жеков от Бургас, който основава мобилно приложение, което ревизира съществуването на свободни болнични кревати в област София, Бургас и Пазарджик. Дарява го на всички лечебни заведения, с чиято помощ чиновници на районни здравни инспекции, телефон 112 и лекари работят непрекъснато. Отзивите са, че приложението е улеснило относително доста работата им.

Пламен изясни пред, че повода да направи приложението е, че е гледал изявление на притежател на частна болница в Бургас, който е изказал нуждата от система, която да работи в действително време и да демонстрира свободните болнични кревати. 

" Отидох при него и той ми даде задание. Това задание го разработихме безусловно за 6-7 часа и го представихме пред кмета на Бургас. Той го утвърди и те започнаха да работят с него. След това ние го надградихме и София и Пазарджик също се включиха към приложението. ", прибавя още той.

Пламен чака включването на всички РЗИ-та в страната в мобилното приложение: " Всяко едно РЗИ, което пожелае и има потребност да употребява сходен програмен продукт за следене на свободните Коронавирус кревати, може да се обърне или към община Бургас, или към РЗИ-София. "

Програмистът е безапелационен в това, че приложението е изцяло гратис и ще продължи да бъде такова. " Неговата концепция е да спре лутането на колите за спешна помощ от болница в болница ", споделя Пламен.

 

Целия диалог може да видите .

Интервю на Илиана Симеонова

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР