С призива Бъди съвременен будител кампанията за насърчаване на четенето

...
С призива Бъди съвременен будител кампанията за насърчаване на четенето
Коментари Харесай

Купи 1 книга. Дари я на своето училище за Деня на народните будители

С апела " Бъди актуален будител " акцията за поощряване на четенето и любовта към книгите " Купи 1 книга. Дари я на своето учебно заведение! " приканва учениците да дарят на учебната библиотека нова книга за Деня на националните будители – 1 ноември. В особено основаната Фейсбук страница на самодейността ще бъдат оповестени всички фотоси, които изпратят учениците, учителите и учебните библиотекари.

" Приятно сме сюрпризирани, че с изключение на в учебните заведения, в доста детски градини също прегърнаха концепцията ни. От началото на новата образователната година получаваме доста фотоси и прочувствени послания от децата, на които акцията е дала мотив да споделят обичаните си книги със съученици и другари. Щастливи сме, че провокираме интереса към книгите и четенето ", споделят основателите.

Инициативата за даряване на книги на учебните библиотеки е част от националната акция " Купи 1 книга ", зародила в разгара на спешната обстановка към епидемията от COVID-19, под надпис " За да я има книгата ". За няколко дни тя съумя да сплоти над 200 издателства и онлайн книжарници, както и престижи като Факултета по публицистика и всеобща връзка (ФЖМК) на Софийския университет " Св. Климент Охридски " в една обща идея – да помогнем на книгата, да я съхраним като полезност и да подсигуряваме нейното бъдеще.

Кампанията " Купи 1 книга. Дари я на своето учебно заведение " се организира за втора поредна година и има за цел да трансформира децата в добротворци. Освен възобновяване на фондовете на учебните библиотеки, уредниците се надяват да провокират и провеждането на спомагателни класни и извънкласни занимания, свързани с обичаните заглавия на учениците, като: разискване на обичани детски творби, образуване на литературни четения и креативен ателиета, иницииране на надпревари и състезания.

" В духа на 1 ноември призоваваме децата и техните родители, да се превърнем в модерни будители и да подарим обичана книга на нашето учебно заведение ", приканват уредниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР