Злополучните събития около Сам Банкман-Фрайд и неговата крипто борса FTX

...
Злополучните събития около Сам Банкман-Фрайд и неговата крипто борса FTX
Коментари Харесай

Звездите, които загубиха милиони заради провала на FTX

Злополучните събития към Сам Банкман-Фрайд и неговата крипто борса FTX навлякоха загуби за милиони на доста звезди. Сред тях са имената на Том Брейди, Жизел Бюндхен, Гуинет Полтроу, Рийз Уидърспун, Ким Кардашиян, Мат Деймън и доста други. Много от тях бяха уверени в триумфа на инвестицията си и поставиха старания да популяризират платформата. Например Мат Деймън в особено видео акцентира, че благосъстоянието обича смелите, заяви CNN.

За Том Брейди, най-известният сътрудниците на Банкман-Фрайд от спортната сфера, знаем, че предходната година с някогашната му брачна половинка - супермоделът Жизел Бюндхен, подписаха договорка за дялово присъединяване с FTX.com и FTX.US. Условията на договорката не бяха оповестени, само че двойката взе дял от капитала на FTX, написа beincrypto.com

Не единствено това, Брейди се трансформира в дипломат на крипто борсата. Бюндхен, на собствен ред, стана консултант за екологичните и обществени начинания на FTX.

Тъй като двамата станаха обществени лица на борсата, те направиха инвестиция от 650 милиона $ в компанията. Сега тя наподобява коства доста по-малко.

Стивън Къри е друга звезда, която евентуално ще загуби от парите, вложени в FTX. Четирикратният първенец на НБА също взе дял от капитала на компанията след подписването на партньорство с нея предходната година. Не е ясно какво ще се случи с неговата благотворителна фондация Eat.Learn.Play, поддръжката за която също беше част от договорката.

Други известни посланици на крипто борсата са тенис звездата Наоми Осака и бейзболистът Шохей Отани. И двамата преди време се съгласиха да получат отплата в криптовалута като част от спонсорския си контракт.

В момента компанията на Сам Банкман-Фрайд е в процедура по неплатежоспособност. По последна информация най-малко 1 милиарда $ на клиенти са изчезнали от банкрутиралата крипто борса. Reuters заяви, че създателят на FTX скрито е трансферирал 10 милиарда $ от нея към комерсиалната си компания Alameda Research, която разгласи, че закрива. Липсата бе открита в документите за финансовото положение на FTX, които Сам Банкман-Фрайд показа на висшия мениджмънт преди седмица.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР