С твърдението, че , съпредседателят на ДПС всъщност се опитва

...
С твърдението, че , съпредседателят на ДПС всъщност се опитва
Коментари Харесай

Веселин Стойнев: С твърдението, че му е предлагано да стане премиер, Пеевски прави подарък на ПП-ДБ

С изказванието, че, съпредседателят на Движение за права и свободи в действителност се пробва да легитимира тази опция, с цел да свикне обществото с заплахата от сходна „ опасност “. Така журналистът и политически анализатор Веселин Стойнев разяснява в предаването „ Кой приказва “ по Дарик радио думите на Пеевски, че е получил сходно предложение от Христо Иванов.

Първоначално в свое изявление съпредседателят на Политическа партия Асен Василев разгласи, че Пеевски има упоритостите за премиерския пост, а водачът на ГЕРБ Бойко Борисов – да сатне президент.

„ Самият Пеевски го удостовери в някакъв смисъл като сподели, че Христо Иванов му предложил той да стане министър председател, а самият Христо Иванов - президент. Това са глуповати, комични изказвания, само че зад тях стои налагане като мислима опция и скрито персонално предпочитание и упоритости. Очевидно, откакто Пеевски го споделя, поставяйки го в устата на различен политик, което е немислимо. Нали никой не може да си показа, че Христо Иванов ще предлага на Пеевски да е министър председател. Нали Христо Иванов няма да може да се прибере у дома, гласоподавателите ще го бият по улиците, където го видят. Това са цялостни дивотии “, съобщи Веселин Стойнев.

Той обаче обърна внимание, че е значимо да се обърне внимание на въпроса за какво Пеевски го споделя.

„ За да свикнем с тази концепция, с тази опасност. Всъщност той прави услуга на политическите си съперници от ПП-ДБ, които в центара на тяхната акция е опасността Пеевски и зависимостите на ГЕРБ от Пеевски, въобще ужасът “Пеевски ” към този момент се опредметява с това, че самият Пеевски споделя: “Вижте, допустимо е аз да стана министър-председател ”. Това на мен ми се коства безспорен подарък, тъй като той активизира тези, които са разочаровани от сглобката и, които направиха онази разлика от 10% с ГЕРБ (). Всъщност това е смяната на тези избори “, съобщи журналистът.

Той уточни, че точно това е допустимо да послужи като готовност на онази 1/3 от гласоподавателите, които са отдръпнали поддръжката си от ПП-ДБ, разочаровани от сглобката.

„ Възможно е да се активизират. Фиксацията върху Пеевски в действителност е действителна, тъй като, когато един подобен човек, който е санкциониратн от „ Магнитски “, който има плеяда от ордени на ревера си като КТБ, Булгартабак, кафяви медии… излиза наяве каква е била мотивацията му да поддържа измененията в конситтуцията, да прави този внезапен геополитически завой, да бъде първият евроатлантик, явно става дума за персонални упоритости “, акцентира Стойнев.

Той разяснява и служебния кабинет на премиера Димитър Главчев.
„ Доста карикатурно е ситуацията “

„ Това е най-слабото държавно управление, което сме имали в последните 30 години. И то стартира с провал през цялото време с външния министър, с връзките, с изключение на на премиера с ГЕРБ, с опита зам.-председателя на ГЕРБ господин Митов да стане външен министър, след това служебната финансова министърка разгласи някакъв фрапантен, голям недостиг, който по-късно беше опроверган и тя замълча. И най-карикатурната част в това държавно управление беше опитите да бъде вкаран ДАНС безусловно, службата постоянно е била употребена за политически цели, само че стигнахме до подобен кумизъм тя да ревизира лифта на Витоша, тъй като това е бил детайл от националната сигурност и тъй като качеството на живота било обвързване на националната сигурност, съдейки по претекстовете на господин Главчев. Преди това пък трябваше ДАНС и прокуратурата да ревизират за какво това парвителство е взело решението за частната детска болница, като че ли не министърът на опазването на здравето и министър-председателят са го дали своят вот, а някакви неведоми сили са ги подлъгали и са вкарали това решение, което след това сами анулираха. Доста карикатурно е ситуацията “, съобщи журналистът.

Той запита и за какво въобще ни е такова държавно управление, откакто може напряко да ръководи ДАНС, в случай че на всекидневна база се употребяват хамалските услуги “Кърти, чисти и извозва ”. Стойнев обаче акцентира, че обстановката не е по никакъв начин почтена и смешна, тъй като тя демонстрира „ беззащитност, все по-голямо делегитимиране на институциите, към този момент и на изпълнителната власт и неспособност да се реформират службите, тъй като те от ден на ден се первръщат в политически метреси, употребяват се за политически цели “.

И когато по подобен смешен метод те са свръхлегитимирани, тъй като, виждате ли ДАНС би трябвало да се занимава с всичко, по какъв начин ние на следващия ден ще желаеме да се занимава с това, за което е предопределена - с националнатасигурност. Докато ДАНС ревизира лифтове, качество на живота в района на Витоша, кой вкарал проекторешение за детска болница, тук съветските сътрудници си върлуват, измамата с гласове несъмнено също си върлува около изборите - това са нещата, с които би трябвало да се занимава ДАНС, а не с недъзите на изпълнителната власт, която не може да ръководи даже и служебно “, заключи Веселин Стойнев.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР