Трима души, заподозрени за вандализъм на мемориала на Холокоста в

...
Трима души, заподозрени за вандализъм на мемориала на Холокоста в
Коментари Харесай

Откриха в България трима, заподозрени за вандализъм на мемориала на Холокоста в Париж

Трима души, обвинени за вандализъм на мемориала на Холокоста в Париж, са открити в България, оповестиха от парижката прокуратура, съобщи " Политико ". 

В нощта на 13 май към 35 графити с червени ръце бяха нанесени върху мемориала в Париж, предизвиквайки необятно наказание на фона на вълната от закононарушения от ненавист във Франция, нарастнали след началото на войната в Газа предишния октомври.

В писмен отговор на " Политико " прокуратурата заяви, че тримата са били видяни от камери за наблюдаване да се движат от мемориала към хотел в източната част на Париж, преди да вземат рейс към Белгия. 

" Разследванията откриха също, че резервациите са направени от България ", допълват от службата.

Доклади от сатиричния седмичник Le Canard Enchaîné и общественото радио FranceInfo съобщиха, че следователите наблюдават допустима " интервенция по дестабилизиране на Русия "  и са открили, че лицата, виновни за графитите, са от България.

През ноември молдовска двойка беше задържана по съмнение, че е нарисувала около 250 сини звезди на Давид в Париж, разпалвайки страхове от антисемитизъм. Франс прес и Le Monde съобщиха през февруари, че интервенцията е била " поръчана от съветските служби за сигурност ".

Събитията подхраниха безпокойството по отношение на съветската интервенция във френската политика и общество. Две седмици преди вандализма от 13 май студенти, протестиращи против войната на Израел в Газа, боядисаха ръцете си в алено. Някои медии обвързаха признака на алената ръка с линчуването в Рамала през 2000 година на двама резервисти от Израелските отбранителни сили, само че протестиращите отхвърлиха да има връзка.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР