Посланиците на държавите от ЕС одобриха днес нови санкции срещу

...
Посланиците на държавите от ЕС одобриха днес нови санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС одобри нови санкции срещу Русия

Посланиците на страните от Европейски Съюз утвърдиха през днешния ден нови наказания против Русия, заяви Белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Отбелязва се, че решението е обвързвано с съветското нахлуване против Украйна.
Въвеждат се целенасочени ограничения, които усилват въздействието от признатите до момента наказания. Предвиждат се благоприятни условия за превъзмогване на непълнотите в досегашните ограничения, разяснява председателството.
Новите наказания ще лимитират още повече достъпа на Русия до технологии и ще я лишат от доходи от продажба на енергоносители, написа по този мотив в " Екс " ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. По нейните думи ще бъдат наранени съветските " флотилии фантоми " (плавателни съдове с неразбираем притежател за транспорт на горива - бел. кор.) и " сенчестите съветски банкови мрежи в чужбина ".
Според " Евронюз " новите ограничения засягат търговията с съветски полутечен газ. Уточнява се, че за разлика от въведената цялостна възбрана за търговия с съветски въглища и нефт, глобите за втечнения газ плануват страните от Европейски Съюз да продължат вноса от Русия, само че единствено в случай че доставените количества не подлежат на реекспорт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР