Спомняте ли си, когато масово подменяхме профилните си снимки във

...
Спомняте ли си, когато масово подменяхме профилните си снимки във
Коментари Харесай

AI превърна служителите на Yettel в супергерои

Спомняте ли си, когато всеобщо подменяхме профилните си фотоси във Фейсбук с цифрови аватари? Някои бяхме като от сцена на " Star Wars ", други - като от " Матрицата ", а трети - като от корица на списание.

Именно за този тренд се сещат от Yettel и креативната им организация guts&brainsDDB, когато при започване на тази година стартират да работят по рекламна акция, с която да показват телекома като шеф.

Резултатът през днешния ден са 35 цифрови аватара на действителни чиновници на Yettel, застанали един до различен под слогана " Супер хора. Супер технологии ".

Как обаче стартира тази история?

Един документ в дъното на всичко

В края на предходната година Yettel стана първият телеком у нас, сертифициран с влиятелния интернационален документ Top Employer за високото качество на работодателските си практики. Именно от него стартира всичко.

" Искахме да разберем по какъв начин нашите сътрудници схващат това отличие, какво значи то за тях, " споделя Мария Маринова, шеф " Бранд и маркетинг връзки " в телекома.

За да открият отговора, организират вътрешно изследване. Един от резултатите в него изключително се откроява – съгласно чиновниците, това, което прави Yettel хубаво място за работа, са хората. Именно те способстват за другарската атмосфера и доста постоянно трансформират невъзможното във допустимо, като същински супергерои.



Когато обаче приказваме за телеком сектора, има и друга значима съставна част – технологиите.

" Проектите, по които работим, стават все по-технологични – свързани са с AI, big data и всички международни трендове и нововъведения. Тази технологичност не всеки път е първата асоциация, която хората вършат, когато чуят Yettel. Ние сме техният потвърден сътрудник – оказваме помощ им да намерят най-хубавата услуга или устройство. Едновременно с това обаче технологиите са неизменима част от нашата работа – участваме в тяхното създаване, прилагаме ги всекидневно и се развиваме дружно с тях. Постоянно еволюиращи, те са една от най-интересните сфери на актуалния свят и за нас в Yettel е вълнуващо да усещаме по какъв начин това, което сътворяваме, се движи с пулса на времето, в което живеем, " изяснява Мария.

Така се оформят двете късчета от пъзела - хора и технологии. Остава им единствено да ги свържат в едно.

За AI и хората

Точно тогава се сещат за тренда с аватарите - базира се върху съвременна през днешния ден технология - AI, случва се само през апликация за смарт телефон, и показва хората като вълнуващи супергерои.

Всичко належащо, с цел да предадат посланието на акцията - хората в Yettel са супер, по този начин както са супер и технологиите, с които работят.

За да изберат участниците, от телекома организират вътрешна интензивност. В нея се включват стотици искащи, а от тях се стопират на 35 души. Избраните късметлии са от цялата страна – София, Пловдив, Бургас, Плевен, Пазарджик и даже Първомай. Всеки от тях е на друга позиция – в централен офис, магазинна мрежа или в центъра за обслужване на клиенти. Има зад себе си и друг опит – от над 15 години до няколко месеца.

Така операторът съумява да покаже и разнообразието от благоприятни условия и персонални истории в компанията. Останалото е въпрос на 20 минути – толкоз лишава на определените чиновници да генерират цифровите си аватари благодарение на AI-базирано приложение.

" С тази акция желаеме да кажем и още нещо - при нас всеки може да бъде себе си. Така както аватарът ти може да бъде на рицар, горски дух, крал или воин от предходна ера, по този начин и всеки тук е скъп със своята характерност, с гения си и суперсилите, които има. Затова и нашите екипи са формирани от цветни и разнообразни хора, със личен почерк и жанр, " изяснява Мария.

" Не на последно място, това е и метод да кажем " Благодаря " на всички наши сътрудници - за напъните им, за това, че са супер и вършат Yettel в действителност ужасно място, " приключва тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР